Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
O Κυριάκος, τα ζόρια της Ούρσουλας και η Κάλας-Τι... μαρτύρησε ο Κυρανάκης-Tips για ATT, ΓΕΚ, Ελλάκτωρ, Jumbo

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Φωτιά έχουν πάρει πάλι τα σενάρια για το ενδεχόμενο να προταθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός για την προεδρία της Κομισιόν, σε περίπτωση που δεν περάσει από το ευρωκοινοβούλιο η υποψηφιότητα της Ούρσουλας (Φον ντερ Λάιεν).

Τα σενάρια βρίσκουν έδαφος σε δύο αληθή στοιχεία. Πράγματι, η υποψηφιότητα της Ούρσουλας δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα περάσει. Την προηγούμενη φορά, το 2019, όταν και εξελέγη, θεωρητικά έπρεπε να έχει πολύ άνετη πλειοψηφία. Όμως, στη (μυστική) ψηφοφορία αποδείχθηκε ότι πήρε μόνο… εννιά ψήφους παραπάνω απ’ όσες χρειαζόταν, σε κοινοβούλιο με 700 έδρες.

Επενδύσεις με ραντεβού στα... τυφλά-Εκρηκτικό «χαρμάνι» στον καφέ-Sunlight: «Ψήνει» εξαγορά-Tips για ΑΒΑΞ, Vivartia

 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Η στήλη έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η χώρα έχει απλώς «ψηφιοποιήσει» τη γραφειοκρατία.

Επανέρχεται με αφορμή καταγγελία που αλίευσε στα social media και η οποία αφορά προσπάθεια κατοίκου εξωτερικού να επενδύσει πάνω από ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα, κάτι που απαιτεί αλλαγή φορολογικής κατοικίας. Εξι μήνες βρίσκεται στο… περίμενε.

Τα σχετικά δικαιολογητικά στάλθηκαν ηλεκτρονικά (εδώ κολλά η ψηφιοποίηση) τον Δεκέμβριο του 2023. Πέρασαν εβδομάδες, αλλά ουδεμία απάντηση. Ετσι, χρειάστηκε να κλειστεί (ηλεκτρονικά) ραντεβού.

Πρωτοτυπία Αδωνι στην Υγεία: Διαγωνισμοί με αναδρoμικό... rebate-Ετοιμάζεται το ΤΧΣ για την ΕΤΕ-Tips για ΔΕΗ, Intralot

ΥΓΕΙΑ: Πώς θα σας φαινόταν να υποβάλετε προσφορά σε διαγωνισμό του Δημοσίου, να τον κερδίσετε και να μάθετε εκ των υστέρων ότι έρχεται το κράτος, με νομοθετική ρύθμιση, να θεσμοθετήσει την επιβάρυνσή σας με έξτρα… έκπτωση;

Αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί στους διαγωνισμούς προμήθειας ιατροτεχνολογικών προϊόντων από το κράτος, δηλαδή από τα νοσοκομεία, όπου όσοι κέρδισαν θα υποχρεωθούν να καταβάλουν εκ των υστέρων υποχρεωτικές εκπτώσεις. Tο λεγόμενο rebate.

H σχετική ρύθμιση έχει ήδη κατατεθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που βρίσκεται σε διαβούλευση. Στελέχη της αγοράς απειλούν ακόμη και με νομικές κινήσεις, εστιάζοντας κυρίως στο ότι αφορά προϊόντα που πωλούνται μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών, με προϋπολογισμούς που θέτουν τα ίδια τα νοσοκομεία, αλλά και στην αναδρομική ισχύ του μέτρου.

Ο Σόρος μάς βγήκε αδελφός του… Εντι Ράμα-Metlen: Το ταμπού που σπάει και τα «πιστόλια»-Το φιλέτο των 48 εκατ.

ΣΟΡΟΣ: Όταν σας γράφαμε χθες για το σοβαρό ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε φιάσκο της ελληνικής πολιτικής η υπόθεση του ευρωβουλευτή πλέον Μπελέρη, δεν ξέραμε βέβαια ότι… αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας (όχι εξ αίματος βεβαίως) είναι ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος, ο περίφημος Άλεξ, γιος του μυθικού Τζορτζ Σόρος (φωτ).

Που σημαίνει, υποθέτουμε, ότι ο -σε βαθύ γήρας πλέον- Τζορτζ Σόρος, που έγινε διάσημος γιατί κατάφερε να υποτιμήσει τη βρετανική λίρα, κόντρα στην Τράπεζα της Αγγλίας (βγάζοντας ένα σκασμό λεφτά) αλλά και για τις πολυδάπανες προσπάθειές του (ύψους δεκάδων δισ. δολαρίων) να κάνει πιο δημοκρατικά διάφορα κράτη της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, είναι κάτι σαν… μπαμπάς του γείτονα Έντι.

Γαλλία: Ο Μακρόν, τα πανηγύρια και οι αγορές-Η Αφροδίτη, η Λεπέν και η παρέα τους-Tips για ΑΒΑΞ, Titan, EXAE, ΕΠΣΙΛ

ΓΑΛΛΙΑ: Οι αντιδράσεις ορισμένων εγχώριων οπαδών του Μακρόν, μετά τα απρόσμενα αποτελέσματα των εκλογών, θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον οδηγό που βγαίνει ζωντανός αλλά αιμόφυρτος και πολυτραυματίας από τρακάρισμα, ψιθυρίζοντας «ουφ, ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα».

Πράγματι, όχι μόνο αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο να κυβερνήσει αυτοδύναμα η παράταξη της Λεπέν (το οποίο όμως δεν ήταν βασικό σενάριο εξαρχής), αλλά βγήκε και τρίτη σε έδρες, χάρη στον εκλογικό τακτικισμό των αντιπάλων της που συνεργάστηκαν και απέσυραν υποψηφίους στον δεύτερο γύρο, ώστε να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο κατά της Λεπέν σε εκατοντάδες περιφέρειες.

v