Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Tαβάνια και… εκπλήξεις για τις Ευρωεκλογές - Πωλητήρια Prodea σε Κύπρο και Ιταλία - Tips για Οptima, Epsilon Net

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Μένουν περίπου 45 μέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, οπότε είπαμε να αλιεύσουμε όσα προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις, φανερές και μυστικές, που έχουν φτάσει στα αυτιά μας.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει τώρα «πάτωμα» το 31% και «ταβάνι» λίγο πάνω, λίγο πιο κάτω από το 34%, εάν βοηθήσει η συσπείρωση και η επιστολική ψήφος. Κοινώς, ο πήχης του 33,12% που είχε πάρει στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2019, είναι σαφώς μέσα στις δυνατότητές της.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που ακούμε είναι ότι «έχει δυναμική» για το 17% αλλά και ορισμένες πιθανότητες για υψηλότερα (σε μια έρευνα καταγράφτηκε προοπτική και για ποσοστό κοντά στο 20%), ανάλογα με το πόσο θα ανέβει η συμμετοχή, ιδίως στις νεότερες ηλικίες.

Intrakat: Δύο στοιχεία που χρήζουν προσοχής - Υποκλοπές: Η ατελείωτη έρευνα και ο Ανδρουλάκης - Tips για TITC, ETE, ΟΤΕ

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησε η Δικαιοσύνη την έρευνα της όλης υπόθεσης, αρχής γενομένης με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Μεσολάβησαν όσα μεσολάβησαν, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και πολλούς άλλους, πλην όμως ακόμη δεν έχει προκύψει κανένα αποτέλεσμα. Ούτε κλήσεις υπόπτων ούτε τίποτα. Γεγονός μάλλον… ανεξήγητο σε υπόθεση τέτοιας βαρύτητας για το δημόσιο συμφέρον.

Έξι μήνες άλλωστε έχουν περάσει από τότε που πήρε τη δικογραφία για το σκάνδαλο των υποκλοπών, από τους αρμόδιους εισαγγελείς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης. Κίνηση που έγινε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, προκειμένου, όπως υποστηρίχθηκε, να επισπευσθούν οι έρευνες.

Ideal: Η κρυφή υπεραξία του χθεσινού deal - Σφίγγα ο... Περιστέρης - Πού βλέπουν φούσκα τα σούπερ μάρκετ

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ως άλλη «Σφίγγα» εμφανίστηκε ο Γιώργος Περιστέρης (φωτ.) στο περιθώριο των εγκαινίων του οδικού άξονα Ε65. Ερωτηθείς για τις πιθανές εξελίξεις όσον αφορά την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αρκέστηκε να δηλώσει πως «πάει καλά».

Στις επίμονες ερωτήσεις για το αν είναι κοντά ημερολογιακά μια καταληκτική συμφωνία με το αραβικών συμφερόντων fund της Masdar, ο ίδιος επισήμανε πως η όποια φημολογία δεν διακινείται και δεν συντηρείται από τον όμιλο.

Χωρίς ωστόσο να διαψεύσει την ωρίμανση των διαπραγματεύσεων.

ΣΕΒ: Με… σπόντα άρχισε το προεκλογικό ματς - Μύρισε ντιλ στα σούπερ μάρκετ - Μασούτης: Τι αγόρασε από... Σκλαβενίτη

ΣΕΒ: Η χθεσινή δήλωση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου ότι δεν θα διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία, όπως και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ευθύμιος Βιδάλης, ανοίγει πλέον με κάθε επισημότητα το «ματς» της... προεκλογικής περιόδου.

Φαβορί, όπως έχουμε γράψει από καιρό, θεωρείται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (φωτ.). Ο οποίος, πέραν των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων που έχει δείξει στην επιχειρηματική του καριέρα, προηγείται στην επετηρίδα λόγω πολυετούς παρουσίας και θέσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ έχει και την υποστήριξη των ισχυρών μελών του ΣΕΒ. Λέγεται μάλιστα ότι (ανεπισήμως) τυγχάνει και κυβερνητικής αποδοχής για τη θέση.

Ο Καραμούζης έμεινε… παγωτό - Νέες προσφορές για NPEs πήρε η PQH - Tips για MYTIL, Quest, Intrakat και ΠΛΑΘ

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ: Ο έμπειρος πρώην τραπεζίτης και νυν επενδυτής μάς έχει συνηθίσει σε πλούσιες αναλύσεις γύρω από πολιτικο-οικονομικά θέματα, αυτά που παλαιότερα αποκαλούσαμε «πολιτική οικονομία», όρο μάλλον… δυσεύρετο πλέον στα ΜΜΕ.

Χθες ωστόσο, ο Νίκος Καραμούζης σχολίασε λακωνικά μέσω «Χ» την προεκλογική επικαιρότητα ως εξής: «Στη χώρα μας δύσκολα πια εκπλήσσεσαι, άλλα οφείλω να ομολογήσω ότι η επιλογή προσώπων, η ποιότητα και τα αντικείμενα των συζητήσεων ενόψει των ευρωεκλογών με αφήνουν παγωτό! Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας, ειλικρινά! Μιλάμε για ελεύθερο χαβαλέ! Σε εποχή μεγάλων προκλήσεων/απειλών».

v