Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κρυφές υπεραξίες έως €500 εκατ. σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ -Ο Κυριάκος και οι... σειρήνες -Νέα αποχώρηση από Εθν. Ασφαλιστική

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η φημολογία για αλλαγή του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση έχει επανέλθει στον δημόσιο διάλογο. Με δεδομένα το μειωμένο ποσοστό της ΝΔ, όπως προέκυψε στις πρόσφατες ευρωεκλογές και κατ’ επέκταση την πολύ μεγάλη απόσταση από την επίτευξη αυτοδυναμίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να δέχεται μπαράζ εισηγήσεων από συνεργάτες του για να προχωρήσει τώρα, σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, στη σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας, μειώνοντας το ποσοστό που χρειάζεται ένα κόμμα ώστε να εκλεγεί αυτοδύναμο.

Επιδοτήσεις ρεύματος: Πώς η κυβέρνηση πνίγηκε σε μια… κουταλιά νερό

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: To οικονομικό είναι η μια διάσταση στο θέμα με τον επανυπολογισμό των επιδοτήσεων στο ρεύμα που έλαβαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη καρδιά της ενεργειακής κρίσης.

Δεν είναι λίγο, κάπου 2.500 επιχειρηματίες, και μάλιστα σε περιβάλλον αυξητικών τιμών, να βρίσκονται αντιμέτωποι με επιπλέον χρεώσεις εκατοντάδων ευρώ, και δίχως το κράτος να τους έχει ενημερώσει έγκαιρα ότι τα ποσά που έλαβαν τη προηγούμενη διετία ως επιδοτήσεις δεν ήταν τα σωστά.

Το λιγότερο που όφειλε να κάνει η κυβέρνηση για κάτι που γνώριζε εδώ και μήνες, ήταν να εξηγήσει στους πολίτες αυτούς, ότι μέρος από τα ποσά θα γίνουν απαιτητά. Το ότι θα ωφεληθούν περισσότεροι (η κυβέρνηση λέει ότι είναι 100.000) δεν ακυρώνει το προφανές αλαλούμ.

Χτυπούν καμπάνες για την αισχροκέρδεια-Η νάρκη του Νίκου (Παναγιωτόπουλου)-Tips για Jumbo, Lamda, ΕΕΕ, Titan

PUSHBACKS: «Τραβούσαν τα μαλλιά τους» χθες το μεσημέρι στην κυβέρνηση, στο άκουσμα της είδησης ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε δημόσια παρέμβασή του, αναγνώρισε ότι επί των προκατόχων του γίνονταν επαναπροωθήσεις μεταναστών από το ελληνικό Λιμενικό!

Γκρεμίζοντας ουσιαστικά το μέχρι στιγμής κυβερνητικό αφήγημα, ο νέος υπουργός του αρμόδιου υπουργείου προκάλεσε σάλο με την τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Real FM.

«Επαναπροωθήσεις ενδεχομένως να έχουν υπάρξει στο παρελθόν. Θεωρώ ότι η στάση αυτή του Λιμενικού το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει, δεν υπάρχουν δηλαδή επαναπροωθήσεις», σημείωσε. Στην υπενθύμιση της δημοσιογράφου ότι «το τελευταίο διάστημα κυβερνά η ΝΔ», ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε: «Δεν το αποκλείω να υπήρχαν επαναπροωθήσεις πριν».

Το «φαινόμενο» Σπίρτζης-Κληρονομιά Τράγκα: Πριγκιπική ήττα της Μ. Καρρά-Ντεσού για τον 5ο πόλο-Ηλεκτροσόκ Νο 2

ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Το ότι ο Χρήστος ο Σπίρτζης δεν χωνεύει τον Κασσελάκη ούτε με… γκαζόζες το έχει καταλάβει πλέον και η κουτσή Μαρία. Το γιατί μένει στον ΣΥΡΙΖΑ (που δεν έχει πλέον ιδιαίτερη σχέση με τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ) είναι το δυσεξήγητο του θέματος, αφού είναι προφανές ότι το μόνο που κάνει είναι να τα «χώνει» συστηματικά στον αρχηγό Στέφανο, κατά κανόνα από τον… ΣΚΑΪ.

Η μία εξήγηση είναι ότι στην ουσία «προκαλεί» να τον διαγράψουν, αντί να φύγει μόνος του, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει κάπου να πάει σ' αυτή τη φάση. Η άλλη ότι παίζει παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού της διαγραφής.

ΕΑΣ: Το ζόμπι που έγινε… μήλον της έριδος-Το «ελαστικό» ΠΑΣΟΚ και ο Χάρης-Ποιες μετοχές πλήγωσαν την ΑΝΔΡΟ

ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν ένα καταστατικό στο ΠΑΣΟΚ και τώρα ψάχνουν τρόπους να το προσπεράσουν… χάριν του Χάρη, χωρίς αιτιολόγηση για την ουσία του θέματος.

Το καταστατικό λοιπόν ορίζει: «Οσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα».

Οπως προκύπτει, στο εν λόγω άρθρο προσκρούει η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα αφού, ως δήμαρχος Αθηναίων, κατέχει έμμισθη θέση στην αυτοδιοίκηση.

v