Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Συστημικοί τριγμοί σε Βρετανία και Ιαπωνία *Πού βρήκε «χρυσάφι» η efood *Αρωμα... επέκτασης για Viva Bank

BΡΕΤΑΝΙΑ: Η πρωθυπουργός Λιζ Τρας δεν κάνει πίσω στο οικονομικό πρόγραμμά της και οι πωλήσεις βρετανικών ομολόγων συνεχίζονται.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν πράγματι θα σταματήσει την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα να στηρίζει τα ομόλογα, προκειμένου να προστατέψει τα συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Το δεύτερο είναι τι θα συμβεί τελικά. Θα κάνει πίσω η Τρασς ή θα αναγκαστεί η ΒΟΕ να κάνει μια πολύ μεγάλη αύξηση των βασικών επιτοκίων της;

Τα σύννεφα για τη βρετανική οικονομία όμως δεν τελειώνουν εδώ. Τα σημάδια ύφεσης φάνηκαν ήδη από τον Αύγουστο, ενώ το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο υψηλός πληθωρισμός στη χώρα θα κρατήσει περισσότερο απ' ό,τι σε άλλες συγκρίσιμες οικονομίες. 

Παγκρήτια: Η αύξηση, το στόρι και το… ρήγμα - Τα πρόστιμα που τάραξαν τις ΑΕΠΕΥ - Πετρέλαιο: Προβάδισμα στους «ταύρους»

ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ: Δεν φαίνεται να έχει κλείσει το θέμα της φορολόγησης των «ουρανοκατέβατων» κερδών στα διυλιστήρια. Τουλάχιστον, όχι για τις ενδιαφερόμενες ελληνικές εταιρείες.

Σε πηγαδάκι, χθες βράδυ, με δημοσιογράφους, μετά την παρουσίαση της MORE, η διοίκηση της Motor Oil εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που χρειάζεται να διευκρινιστούν. Όπως για παράδειγμα, τι θα γίνει με τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, που δουλεύουν με πλαφόν, τα αποθέματα ασφαλείας που τηρούν τα διυλιστήρια, τις εξαγωγές που πραγματοποιούν κι αν υπόκεινται και τα έσοδα από αυτές στη φορολόγηση.

Πώς «έκαψε» 240 δισ. σε 48 ώρες ο Μπάιντεν - Χρήμα για business μαζεύει το real estate - Οι πονοκέφαλοι της Χήτος

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Σε μείωση του βάρος σε κάποιους κωδικούς της Χρυσής Ζύμης προχώρησε η Μπάρμπα Στάθης. Η συγκεκριμένη πρακτική που έζησε ένδοξες ημέρες στην εποχή της οικονομικής κρίσης από την πλευρά της βιομηχανίας, εγχώριας και μη, επέστρεψε.

Όσο για την τιμή, η μείωσή της σε σχέση με το βάρος δεν είναι αναλογική.

 

FRIGO: Επιτροπή ομολογιούχων, διοίκηση και Truad Verwaltungs A.G (οικογένεια Δαυίδ) εξετάζουν το ενδεχόμενο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εισηγμένης, πέραν της χορήγησης ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Σούπερ μάρκετ: H «φάκα» στο καλάθι με τα 50 προϊόντα - Νέο σαμποτάζ έπληξε τη Γερμανία - ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το διαζύγιο και η REDS

ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ: Χρυσές δουλειές για τον γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται σε έναν «hot» κλάδο, αυτόν των ελαιούχων σπόρων, των δημητριακών, των ΑΠΕ και της παραγωγής βιοκαυσίμων.

Πέρυσι ο τζίρος του ξεπέρασε τα 359 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 13,94% σε σχέση με το 2020, το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στο 7,25%, ενώ τα καθαρά κέρδη υπεδιπλασιάστηκαν ξεπερνώντας τα 12,195 εκατ. ευρώ από 5,438 εκατ. ευρώ το 2020.

 

ΕΝΔΥΣΗ: Πίεση περιθωρίων κέρδους και ενδείξεις επιβράδυνσης της ζήτησης έδειξαν τα αποτελέσματα εξαμήνου στον κλάδο, ενώ οι εκτιμήσεις των διοικήσεων για το υπόλοιπο του έτους ήταν επίσης συγκρατημένες.

Παγκρήτια: O Σάλλας και το τελικό «ορόσημο» - Ηρακλής: Πήραν... πρωτόκολλο ΕΤΕ & Πειραιώς - Οι δύο αναγνώσεις για τη ΛΥΚ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: H κίνηση οχημάτων στο α’ εξάμηνο του 2022 όσο και στο αμέσως επόμενο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου έχει επανέλθει στα επίπεδα κυκλοφορίας προ πανδημίας Covid-19, αναφέρει η διοίκηση της Αβαξ στις οικονομικές καταστάσεις 6μήνου.

Οι διελεύσεις ανήλθαν σε περίπου 230.000 σε μέση ημερήσια βάση, παρά την αναστολή της λειτουργίας των διοδίων για αρκετές ημέρες τον Ιανουάριο 2022, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς και του εγκλωβισμού.

 

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ: Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η ενεργοποίηση των e-κληρονομιών, της διεκπεραίωσης δηλαδή και των αρχικών δηλώσεων κληρονομιάς μέσα από την πλατφόρμα MyProperty από το γραφείο των συμβολαιογράφων.

v