Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
O Κυριάκος, τα ΝΕΑ και η... αποσταθεροποίηση - Το κλειδί για το στόρι των τραπεζών - Πόσα bonus θα μοιράσει η Prodea

ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ: Κάποτε, ίσως επειδή η δημόσια ζωή διακρινόταν από μεγαλύτερη σοβαρότητα, όταν εκτοξεύονταν βαριές κατηγορίες για αποσταθεροποίηση από μια κυβέρνηση, εναντίον γνωστών «οικονομικών συμφερόντων» με ΜΜΕ (πες με και Βαγγέλη Μαρινάκη), έπρεπε να περάσει ένα σεβαστό διάστημα για να αποκατασταθούν οι σχέσεις. Αν μη τι άλλο για να τηρηθούν και τα προσχήματα.

Μη νομίζει ο κόσμος ότι «λέμε και καμιά μ@λ@κι@ να περνά η ώρα».

Τώρα, ζούμε σε άλλες εποχές, πιο… γρήγορες και πιο ανάλαφρες. Κάπως έτσι βρέθηκε ο πρωθυπουργός να δίνει μες στο χαμόγελο, πρωτοσέλιδη συνέντευξη στα «ΝΕΑ» του Σαββατοκύριακου, του ομίλου Μαρινάκη.

ΣΕΒ: Ντράγκι for president - O Μυτιληναίος, ο Κυριάκος και η… Ούρσουλα - Το χρήμα για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η διασπορά Noval

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Περί… γκαντεμιάς και με εμφανή διάθεση αυτοσαρκασμού θέλησε να μιλήσει σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φιλοξενούμενος στο Sport24, όπου η συζήτηση κινήθηκε κυρίως γύρω από τον αθλητισμό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που έκανε ποδαρικό στο νέο στούντιο του σταθμού και, όπως είπε, «θα είμαι γουρλής. Παρ’ όλα αυτά τα οποία έλεγαν για μένα, νομίζω τους διαψεύσαμε», ανέφερε.

«Ποιοι τα λένε;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης: «Έλα ντε; Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ πώς ξεκίνησε όλη αυτή η φιλολογία περί γκαντεμιάς. Από τον πατέρα μου είχε ξεκινήσει. Ούτε τότε κατάλαβα ποτέ γιατί επαναλαμβανόταν αυτός ο αστικός μύθος. Κάποια στιγμή συμπαρέσυρε κι εμένα».

ΑΑΔΕ: Αρνείσαι τον φόρο; Πες πού... ταξίδεψες, πονηρούλη - Τα Στασινόχαρτα και η 16η Απριλίου - Tips για ΜΟΤΟ, Quest, Titan

ΑΑΔΕ: Θα διαβάσατε ίσως ότι μόνο 65 «γενναίοι» τόλμησαν, έως την ημέρα που είχαν βγει οι σχετικές πληροφορίες, να αμφισβητήσουν τον ενιαίο τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δεν είναι παράξενο, διότι τεχνηέντως είχε ήδη «γίνει γνωστό», από τότε που ανακοινώθηκε ο νέος τρόπος φορολόγησης, που υλοποιεί η ΑΑΔΕ (φωτ. ο Γιώργος Πιτσιλής), ότι όποιος θελήσει να τον αμφισβητήσει, θα πρέπει να περάσει από 40 κύματα.

Η στήλη δεν περίμενε, όμως, ότι σε μια από τις οθόνες της διαδικασίας αμφισβήτησης θα υπάρχουν ερωτήματα για το αν κάποιος ταξίδεψε στο εξωτερικό ή και στο… εσωτερικό, όπου πρέπει να αναφερθεί α) η διάρκεια σε ημέρες, β) ο προορισμός, γ) τα στοιχεία του καταλύματος και δ) το συνολικό ποσό δαπάνης, ήτοι έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής!

Η μπίζνες φωτό της χρονιάς - Βακάκης: Γιατί λείπουν «εθνικοί πρωταθλητές» - Ο Στέφανος, ο Νίκος και οι... γκάφες

ΒΑΚΑΚΗΣ: «Για να γίνεις εθνικός πρωταθλητής, πρέπει να λάβεις την αμέριστη στήριξη του λαού», απάντησε χθες ο Απόστολος Βακάκης (φωτό) στο περιθώριο της τακτικής Γ.Σ. της Jumbo για το ενδεχόμενο να αποκτήσει πολυεθνική διάσταση, διατυπώνοντας ευθέως υπαινιγμό για την κρατική υποστήριξη που διεκδικούν οι εταιρείες που αναπτύσσονται.

Χρησιμοποίησε σε άλλη αποστροφή του λόγου του, μετά από ερώτηση μετόχου, το παράδειγμα της Mytilineos και των ισχυρότατων επιδόσεών της. Σημείωσε πως πρόκειται για έναν υπερεθνικό παίκτη που εδράζεται σε μια χώρα «όπου δεν προχωρούν αλλαγές για να μην κλείσει η ΔEΗ».

Κυριάκος: Τι (δεν) απάντησε για ΕΥΠ & Ανδρουλάκη - ΜΥΤΙΛ: Big boys συνέχισαν αγορές - Tips για Noval, Intrakat, Ideal

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σπάνιο φαινόμενο να ερωτηθεί ο πρωθυπουργός live σε τηλεοπτική συνέντευξη για το θέμα των υποκλοπών. Συνέβη όμως κατά τη συνέντευξή του στο OPEN TV, στην οποία του ζητήθηκε να σχολιάσει την άρνηση της ΕΥΠ να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, παρά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εμφανώς αμήχανος και ολίγον ενοχλημένος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν  θα πω τίποτα για το θέμα αυτό καθώς αφορά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την ανεξάρτητη Αρχή. Δεν θα μπω καθόλου σε αυτή τη συζήτηση».

v