Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Υποκλοπές: «Κατενάτσιο» και καλό... καλοκαίρι - Η εκτίναξη ΙΝΤΚΑ και το Capex «μαμούθ» MOH - Δελφίνος στο ΠΑΣΟΚ;

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Διάχυτη είναι η αίσθηση πως κάποιοι εκεί στην κυβέρνηση προσπαθούν να βγάλει ειδήσεις το θέμα των παρακολουθήσεων μόνο μετά τις ευρωεκλογές.

Από τη μία, η ΕΥΠ έπαιξε «κατενάτσιο» με την ΑΔΑΕ, αρνούμενη να δώσει στοιχεία για τα αίτια της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, παρά την απόφαση του ΣτΕ. Κι αμέσως μετά βγήκε ο πρωθυπουργός να πει ότι αν δεν είναι ικανοποιημένη η Αρχή, μπορεί να… επανέλθει. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολομέλεια της Αρχής θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα.

O Κώστας (Σκρέκας), ο Γιώτης και η... Ούρσουλα - Η κατηφόρα στα χαρτιά Βασιλάκη - Tips για CENER, ΤΕΝΕΡΓ, Κρι Κρι, ΕΥΑΘ

ΣΚΡΕΚΑΣ: Η ακρίβεια έχει μετατρέψει την καρέκλα του υπουργού Ανάπτυξης σε ηλεκτρική κι ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί να το παλέψει, με μέτρα και με πρόστιμα.

Ίσως αυτό εξηγεί τις δημόσιες δηλώσεις που έκανε προσφάτως ο κλαδικός πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων (ΣΕΒΤ) Γιάννης Γιώτης, ότι προτιμά να μιλάει με τον… Κωστή Χατζηδάκη κι όχι με το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης (δηλαδή τον Σκρέκα). Παρότι έφαγε «πόρτα» από τον Χατζηδάκη στο αίτημα για μείωση του ΦΠΑ. Πρέπει να αισθάνθηκε λίγο άβολα πάντως ο κ. Γιώτης να συντάσσεται με πρόταση που, ως γνωστόν, έχει κάνει από πολύ καιρό ο... ΣΥΡΙΖΑ.

Mytilineos: Αποκαλύψεις μέσω Μιλάνου - Ο Στέφανος και το παράδοξο - Tips για ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και rebranding Πειραιώς

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Μια διαφορετική δημοσκόπηση, όχι πρόθεσης ψήφου αλλά με ερώτημα «ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας ενιαίας κεντροαριστεράς παράταξης την επομένη των ευρωεκλογών;» έγινε από την GPO και δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο (στα Παραπολιτικά).

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, πρώτος βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%, τρίτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,5% και ακολουθούν: Χάρης Δούκας με 5,4%, Αλέξης Χαρίτσης με 5% και Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%.

Το αποτέλεσμα προκάλεσε αίσθηση και οι συζητήσεις πέριξ αυτού συνεχίζονται. Τι επισημαίνουν οι ψύχραιμοι αναλυτές; Την τρίτη θέση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μετρά μόλις… εννέα μήνες στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και στους οποίους έχει πολεμηθεί σφοδρά από το λεγόμενο «κεντροαριστερό σύστημα».

Τα δύο λάθη Μητσοτάκη και ο... Ανδρέας - Δύο έξτρα μισθοί από τη Motor Oil - Η ετεροχρονισμένη εξαγορά από Βενέτη

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο βρετανικό podcast «The Rest is Politics» και έφερε ως παράδειγμα δύο από τις πιο δύσκολες στιγμές της διακυβέρνησής του:

Το πρώτο, όπως είπε, ήταν «όταν είχαμε ένα σκάνδαλο υποκλοπών. Ήμουν πολύ ειλικρινής ότι κάτι πήγε στραβά. Έκανα αλλαγές. Είπα "κάτι πήγε λάθος εδώ". Ήταν μια συστημική αποτυχία», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Το δεύτερο παράδειγμα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, όταν «είχαμε ένα φριχτό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπου ανθρώπινα λάθη επιτάθηκαν από συστημικά προβλήματα στον σιδηρόδρομό μας. Είπα "δεν μπορώ να φέρω πίσω αυτούς τους ανθρώπους, αλλά μπορώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να διασφαλίσω ότι οι σιδηρόδρομοί μας θα γίνουν ασφαλέστεροι.

Καυτή εβδομάδα για Ισραήλ, Ουκρανία και Βαλκάνια - Το waiver που σώζει το Στάδιο Καραϊσκάκης - Tips για Autohellas, ΕΧΑΕ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ: Πολλές οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες, οπότε υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξέρετε, γιατί σηματοδοτούν εξελίξεις. Άλλωστε, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα γεωπολιτικά είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των μεγάλων διεθνών επενδυτών, αλλά και των στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων.

 

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Το Ισραήλ βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο της τακτικής Νετανιάχου στη Γάζα. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ στη Χάγη να «διατάξει» παύση των επιχειρήσεων στη Ράφα, παρότι δεν έχει τρόπο να επιβληθεί, αποτελεί δεύτερο μεγάλο πλήγμα για τη διεθνή θέση του Ισραήλ, μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Νετανιάχου.

v