Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
United-Nova: To πλάνο πώλησης, η CVC και η «σφήνα» ΔΕΗ - Γιατί «ιδρώνει» ο Κυριάκος - Βρέχει χρήμα στην Aegean

UNITED-NOVA: Όπως σας ενημερώσαμε εξαρχής, η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, που έχει τα γένια και τα χτένια, εξετάζει ταυτόχρονα δύο τρόπους πώλησης. Είτε όλο το μαγαζί της United, «ως έχει και υφίσταται», είτε σε τμήματα.

Προσώρας είναι πολύ νωρίς να πούμε τι ακριβώς θα συμβεί: Πρώτον, διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι τόσο για τον ένα όσο και για τον άλλο τρόπο. Δεύτερον, επειδή οι πολυάριθμοι μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι (που απ' ό,τι μαθαίνουμε είναι Private Equity αλλά και Operators από διάφορες περιοχές, περιλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής) δεν έχουν πάρει τους φακέλους με πλήρη στοιχεία, τo λεγόμενο «Information Memorandum».

Αttica Bank: O 5oς πόλος, ο «Ηρακλής» και οι νέοι επενδυτές - Ο Νίκος και ο... έρωτας - Η αμοιβή Αθανασίου και το malus

ΑΤΤΙCA-ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Το «σέξι στόρι» του 5ου τραπεζικού πόλου εύλογα απασχολεί την αγορά. «Πολλά τα χρήματα που θα χρειαστούν», λένε διάφοροι (και δεν έχουν άδικο, αφού η DBRS αναμένεται να βγάλει… κοστουμάκι 600-700 εκατ. ευρώ για την ΑΜΚ της συγχωνευμένης τράπεζας), ώστε να μπουν τα κόκκινα δάνεια στο πρόγραμμα «Ηρακλής» και να κλείσουν τα ανοίγματα.

Εύλογα η αγορά «ψάχνεται» αν θα μπουν νέοι επενδυτές. Η απάντηση φαίνεται να είναι θετική. Ωστόσο, για να μη βάζουμε το κάρο μπροστά απ' το άλογο, πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής όσες κουβέντες γίνονται με «ενδιαφερόμενους», εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί παρά να είναι πολύ γενικής φύσεως. Διότι δεν υπάρχουν βασικά στοιχεία και αριθμοί, για να κλείσουν συμφωνίες.

Δίκοπο μαχαίρι για τον Κυριάκο οι ευρωεκλογές - Βαριά ονόματα για το Λαύριο - Tips για ΓΕΚ Τέρνα, Optima και MSCI

ΕΚΛΟΓΕΣ: Σε δίκοπο μαχαίρι για το πολιτικό πρεστίζ του Κυριάκου Μητσοτάκη ενδέχεται να εξελιχθεί η απόφαση να «πάρει πάνω του», σχεδόν καθ' ολοκληρία, την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές. Διότι θα χρεωθεί προσωπικά και το αποτέλεσμα, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό. Για σημαντικό διάστημα φαινόταν ότι θα του βγει μια χαρά η κίνηση. Τώρα υπάρχουν αμφιβολίες.

Πριν από 35 μέρες είχαμε γράψει, συνδυάζοντας πηγές από φανερές και μυστικές δημοσκοπήσεις, ότι η ΝΔ είχε «πάτωμα» το 31% και «ταβάνι» το 34%. Λίγο-πολύ αυτό βγήκε (σε επόμενες δημοσκοπήσεις) για σημαντικό διάστημα. Η ΝΔ «κεντράριζε» στον πήχη του 33,12%, που πήρε στις ευρωεκλογές του 2019.

Αγώνας «νοκ άουτ» για Θεοδωρόπουλο και Τσέτη - Τι είδε ο εμίρης στο Μαξίμου - Τips για ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ, Orilina

ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΤΑΡ: Σχεδόν μιάμιση ώρα παρέμεινε ο εμίρης του Κατάρ Tαμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στο Μέγαρο Μαξίμου, στη χθεσινή πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Περίπου μια ώρα διήρκησε το τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθησαν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο πλευρών και οι υπογραφές δύο συμφωνιών. Η πρώτη αφορά τη στρατιωτική συνεργασία. Η προηγούμενη συμφωνία, που είχε υπογραφεί το 2011, έληξε το 2023 και ουσιαστικά ανανεώθηκε.

Το μνημόνιο συνεργασίας για τη διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος αφορά, κατά πληροφορίες, μία ή περισσότερες περιοδικές συναντήσεις των ΥΠΕΞ, σε επίπεδο που θα αποφασίσουν οι δύο υπουργοί. Οι δύο χώρες θα ανταλλάσσουν απόψεις για θέματα διεθνούς περιφερειακής πολιτικής, όπως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στη Γάζα και η συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς.

Ντιλ Intracom: Η σύγκριση με Εθνική Ασφαλιστική & Interlife - ΑΒΑΞ: Η απεργία και το παζάρι - Εριξε μπηχτή ο Χατζηδάκης

INTRACOM: Αν και κάθε ασφαλιστική εταιρεία αποτελεί μια ξεχωριστή υπόθεση σε ό,τι αφορά την αποτίμησή της (π.χ. σύνθεση και ποιότητα παραγωγικού χαρτοφυλακίου, συντελεστές κεφαλαιακής επάρκειας, προϊόντα διαφορετικής προστιθέμενης αξίας, ύψος κερδοφορίας, προοπτικές κ.λπ.), δεν έλειψαν χθες εκείνοι που πήραν «χαρτί και μολύβι» (οι νεότεροι τα κομπιουτεράκια) προκειμένου να συγκρίνουν τους συντελεστές του deal της εξαγοράς της Ευρώπης από τον Όμιλο Intracom και τον Σωκράτη Κόκκαλη με τους αντίστοιχους με τους οποίους διαπραγματεύεται η Interlife στο ταμπλό του ΧΑ.

v