Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σκυλακάκης: Προστασία στου κασίδη το κεφάλι - Τα meeting Θεοδωρόπουλου για τον ΣΕΒ - Tips για ΔΕΗ, ΕΚΤΕΡ, Μπήτρο

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Μετά και την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη, ο οποίος μίλησε με κάθε επισημότητα για μετάθεση των ευθυνών του κράτους στον πολίτη, με τρόπο που θίγει και το (συνταγματικό) δικαίωμα της ιδιοκτησίας, τα περιβόητα μέτρα πυροπροστασίας καταλήγουν για φέτος στον γνωστό... καθαρισμό οικοπέδων.

Πρόκειται για μνημειώδη επίδειξη προχειρότητας από το ΥΠΕΝ του Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος παραδέχεται πλέον, Ιούνιο μήνα (!), ότι ναι μεν θα πληρώσουν οι πολίτες από την τσέπη τους για αξιολογήσεις κινδύνου και τεχνικές εκθέσεις, αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε, από... του χρόνου.

Mυτιληναίος: «Εκοψε και... έραψε» για ΑΠΕ, ΣΕΒ και ΕΛΠΕ - Oι Ελληνες της Bilderberg - Η Ελίζα και οι ψήφοι της Αννας Μισέλ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η τελετουργία του νέου ονόματος «Metlen» και της νέας εταιρικής εικόνας δεν εμπόδισε τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να απαντήσει σε πλήθος ερωτήσεων από τους παρισταμένους, με τον γνωστό συχνά καυστικό τρόπο του. Και είπε πολλά, κόβοντας και… ράβοντας.

Για τις ΑΠΕ: Προέβλεψε ότι το σύμπτωμα των χαμηλών, συχνά και αρνητικών, τιμών θα ενταθεί, διότι πανευρωπαϊκά δόθηκε τεράστια έμφαση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, χωρίς να υπάρξει ανάλογη φροντίδα στις υποδομές δικτύων και την οργάνωση της ευρωπαϊκής αγοράς. Είπε πως στη νέα Κομισιόν που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα γίνει… πόλεμος για τις ΑΠΕ, καθώς ήδη χώρες όπως η Πορτογαλία σκοπεύουν να μειώσουν τις σχετικές επενδύσεις.

Ο Κυριάκος, το ρεύμα και η... Ουκρανία - Ντιλ Βερέμη με AI και… κελεμπία - Rotation που ζαλίζει στη Μουζάκης

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Την εκτίμηση ότι οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος δεν θα είναι μόνιμο φαινόμενο εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε ότι «καθορίζονται από τη χονδρική που έχει αυξομειώσεις. Εκτιμώ ότι δεν είναι ένα μόνιμο φαινόμενο, θεωρώ ότι η συμπεριφορά των παρόχων ενέργειας δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές, θα εκπλαγώ πολύ να δούμε αυξήσεις 70%, όπως λένε κάποιοι», ανέφερε.

Μόνο που 24 ώρες νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί οι νέες τιμές στα πράσινα τιμολόγια και από αυτές προέκυψε ότι υπήρξε εταιρεία που πέτυχε ακριβώς τον… στόχο: το κόστος σε σχέση με τον Μάιο ανέβηκε 70,17% (σ.σ. πρακτικά το ποσοστό είναι οριακά μικρότερο γιατί μειώθηκε κατά ένα ευρώ το πάγιο).

Τι «ψηφίζουν» Β. Μαρινάκης και Π. Οικονόμου - Τρεις φωτιές άναψε ο FTI - Tips για Mytilineos, ΟΛΠ και τα χαρτιά Κόκκαλη

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας, οι επενδύσεις που κάνουν οι Ελληνες -και όχι μόνο- εφοπλιστές στην κατεύθυνση απανθρακοποίησης του κλάδου και οι βέλτιστες λύσεις σε ό,τι αφορά τα καύσιμα των πλοίων ήταν κάποιοι από τους άξονες που απασχόλησαν τη ναυτιλιακή κοινότητα στην εκδήλωση της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

«Ψήφο» εμπιστοσύνης στο LNG έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή του να επενδύσει στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, τόσο σε μηχανές dual fuel όσο και σε πλοία LNG.

Ο Ακης (Σκέρτσος), το απορρυπαντικό και οι… κουτόφραγκοι - Το φάουλ Χαρίτση - Tips για ΓΕΚ Τέρνα, MOH, Optima, ΔΑΑ

ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Πρέπει να το ομολογήσουμε. Νιώσαμε εθνικά υπερήφανοι όταν μάθαμε από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι η διαφορά τιμών σε είδη σούπερ μάρκετ με τη Γερμανία κι άλλες χώρες μπορεί να οφείλεται στο ότι εκεί κυκλοφορούν… κατώτερων προδιαγραφών προϊόντα από τις μεγάλες πολυεθνικές!

Η δήλωση προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον έμπειρο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, ο οποίος μόνο που δεν έπεσε από την καρέκλα του, αλλά εμείς δεν τη συμμεριζόμαστε.

Παρότι στη χώρα μας έχουμε τη δεύτερη μικρότερη αγοραστική δύναμη στις χώρες της Ευρώπης, οι πολυεθνικές μπορεί να φοβούνται τα ποιοτικά κριτήρια του ψαγμένου Έλληνα καταναλωτή και να δίνουν τη «φτηνιαδούρα» στους… κουτόφραγκους.

v