Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το φαινόμενο Στέφανος, ο Ανδρουλάκης και η Νέα Αριστερά - ΧΑ: Ποιοι πήγαν Παρίσι για δουλειές - Τρέχουν deals στις ΑΠΕ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Επιβεβαίωσε πλέον στην κάλπη ότι αποτελεί «φαινόμενο» για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, με ό,τι θετικές ή αρνητικές διαστάσεις θέλει να δώσει ο καθένας. Θυμίζουμε ότι σε ορισμένες δημοσκοπήσεις τον Γενάρη, με εσωκομματικές μάχες και διασπάσεις στο κόμμα, ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή το «κόμμα Κασσελάκης» πλέον για να συνεννοούμαστε), μετριόταν σε ορισμένες δημοσκοπήσεις στο 10%, στην τρίτη θέση, πίσω και από το ΠΑΣΟΚ.

Η διαφορά από τότε είναι μεγάλη και κατεγράφη με σημαντικό μέρος του καθιερωμένου μηχανισμού του κόμματος να παίζει… κατενάτσιο με «λευκή απεργία» και μπηχτές.

Ο Φλωρίδης και η γκάφα με τα «πόθεν έσχες» - Μπάιντεν: Το σοκ στη Νορμανδία - Tips για Metlen, Cenergy, ΕΚΤΕΡ, Ideal

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Ποιος «κύκλος» του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε τη φαεινή ιδέα να διαρρεύσει χθες σε διάφορα ΜΜΕ τρίμηνη παράταση στην υποβολή των πόθεν έσχες, τρεις μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης και μέσα στις μάχες εντυπώσεων για τα πόθεν έσχες Κασσελάκη και Μητσοτάκη;

Γνώση του προσώπου δεν μπορούμε να έχουμε, πλην όμως αυτοί οι κύκλοι συνήθως κατοικοεδρεύουν στα υπουργικά γραφεία. Στην περίπτωσή μας, πέριξ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Κάπου στο Μαξίμου κατοικοεδρεύουν οι… έτεροι κύκλοι, που έσπευδαν να διαψεύσουν μέχρι και οποιαδήποτε σκέψη για παράταση (τουλάχιστον για τα κυβερνητικά στελέχη) το απόγευμα, μετά το απολύτως αναμενόμενο... κράξιμο εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη με στόχο τον πρωθυπουργό.

Ξενοδοχεία FTI: Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου - H Τσέτη και το... εύκολο γκολ - Σφηνάκια για Ιατρικό, ΣΙΔΜΑ, Πλαστικά Κρήτης

ΜΕΛΟΝΙ: Κάτι τρέχει με την… Τζόρτζια. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σεναρίου που εξυφαίνεται και διακινείται από κάποιους αυτή την περίοδο στις Βρυξέλλες, δεδομένου ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός φλερτάρει πολιτικά τόσο με την ακροδεξιά όσο και με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Και η απόφαση πού θα πάρει, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τις μετεκλογικές ισορροπίες στις Βρυξέλλες.

Για την ομόλογό του ερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο (εκ νέου) υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αμφότεροι μίλησαν με «καλά λόγια», ανατροφοδοτώντας την εικόνα επίθεσης... γοητείας του ΕΛΚ.

Στέφανος: Το «Tyler, come» και ο μηχανισμός της κάλπης - Η «πιστολιά» της WSJ - Tips για ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, Noval, ΜΟΗ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αλλο ένα μεγάλο ρίσκο πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης προχθές το βράδυ, όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Ηράκλειο: δεν περιορίστηκε να καλέσει στην εξέδρα τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έκανε το ίδιο με τον σύζυγό του Τάιλερ. «Tyler, come», του είπε, μαζί με το νεύμα που σημαίνει «έλα».

Γιατί το έκανε; Όσοι τον ξέρουν καλά αποδίδουν την κίνηση στην περίφημη ένσταση που είχαν εγείρει κάποιοι (όπως ο Παύλος Πολάκης), όταν ήταν να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για «την ισότητα στον γάμο». Αν θυμάστε, μια από τις ενστάσεις που «έγραψαν» ήταν πως στην Κρήτη «δεν τολμούμε να υποστηρίξουμε τον γάμο των ομοφύλων σε περιοχές πάνω από 200 μ. υψόμετρο».

Γιατί άλλαξε τώρα το guidance η Πειραιώς - Εκλογές: Μεταξύ αποχής και… Τεμπών - Quest: Μέρισμα και buyback

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην οποία η αγορά προσδοκά ότι θα αποφασισθεί η πρώτη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, η Πειραιώς προχώρησε σε αναθεώρηση στόχων φετινής κερδοφορίας, αλλά και του payout από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.

Το business plan της τράπεζας, η σύνταξη του οποίου ολοκληρώθηκε νωρίς από τη διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου (σ.σ. τον περασμένο Νοέμβριο), λόγω της προεργασίας για το placement του 27%, απηχούσε την κυρίαρχη αίσθηση εκείνης της περιόδου ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει εντός του 2024 σε μια μόνο μείωση επιτοκίων. Εξ ου και προέβλεπε για τη φετινή χρονιά μεσοσταθμικό Euribor τριμήνου 3,8%.

v