Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΜΥΤΙΛ: Νέα εξαγορά στην Ελλάδα - Lamda Malls: Πρόσω ολοταχώς για το ΧΑ - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Quest, Profile

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πέρα από το μεγάλο deal που «ψήνεται» στον μακρινό Καναδά, το μέγεθος του οποίου αναμένεται να εντυπωσιάσει, μια ακόμη εντυπωσιακή -για άλλους λόγους- συμφωνία έχει ετοιμαστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αλίευσε η στήλη από την αγορά, πρόκειται για την εξαγορά εταιρείας στον χώρο του facility management, δηλαδή της διαχείρισης εγκαταστάσεων, έναν τομέα που έχοντας καθιερωθεί στο εξωτερικό, αναδύεται με αξιώσεις και στην Ελλάδα, παρότι σε κάποιους μπορεί να μην ακούγεται αρκετά «σέξι».

Εκλογές: Οι πρόθυμοι να... αλλάξουν ψήφο - ΕΤΕ: Το καθαρό σήμα Μυλωνά για τα μερίσματα - Κόντρα για τους 180 στη ΝΔ

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: «Όχι» σε αλαζονικές συμπεριφορές και ρητορικές προέτρεψε τα γαλάζια στελέχη από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μια φράση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε σχετικές συζητήσεις, αλλά και ενδοκυβερνητική διαφωνία.

Τι είπε σε τηλεοπτικό πάνελ ο υπουργός Ανάπτυξης το βράδυ της περασμένης Κυριακής; Ότι «το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η ΝΔ να είναι κυβέρνηση, αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

Απάντησε, έστω χωρίς να τον ονοματίσει, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με χθεσινή -επίσης τηλεοπτική- παρέμβαση: «Ε, υπάρχουν προφανώς διάφορες αντιλήψεις μέσα στη ΝΔ, ακούω, διαβάζω. Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να το πάμε, να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το Σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη, να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό», σημείωσε.

Τα «αστάθμητα» της επόμενης κάλπης - ΣΥΡΙΖΑ: H παιδική χαρά και το... χαστούκι - PWC: Προβλήματα «down under» - Σφηνάκια για ΜΟΗ, Aegean

ΣΥΡΙΖΑ: Η πανωλεθρία φέρνει παραζάλη και οι επόμενες εκλογές απέχουν περίπου ένα μήνα. Το γεγονός ότι ήδη στην (προς το παρόν, τουλάχιστον) αξιωματική αντιπολίτευση αρχίζουν να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι οδεύουν προς ένα ακόμη μεγάλο λάθος. Καλύτερα θα ήταν να κοιτάξουν προς τα μέσα και να δουν τι ΔΕΝ έκαναν οι ίδιοι -και τα λάθη που έκαναν- σε όλη την προηγούμενη τετραετία, αλλά και στη διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Καλό θα είναι επίσης να διαβάσουν προσεκτικά τη σκληρή κριτική που άσκησε ο άλλος… Τσίπρας, ο Γιώργος, μέσω κοινωνικών δικτύων, γράφοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ πολλών άλλων: «Η περίοδος της παιδικής χαράς τελειώνει με ένα χαστούκι. Μας έφτυσαν, δεν βρέχει. Το χαστούκι είναι η τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε. Η δεύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε με το 32% του 2019 δεν υπάρχει πια».

ΧΑ: Η μεθεπόμενη μέρα - Ανδρέας Λοβέρδος: Ξέμεινε... - Η πρόβλεψη για το 3μηνο της ΕΤΕ και οι 14 μετοχές σε νέα υψηλά

ΕΘΝΙΚΗ: Σήμερα κλείνει ο κύκλος της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου. Για την ΕΤΕ (φωτ. ο Π. Μυλωνάς), η μέση εκτίμηση των αναλυτών αναφέρεται σε ισχυρά αποτελέσματα με αυξημένα τα Καθαρά Εσοδα από Τόκους (ΝΙΙ) και επιτοκιακό περιθώριο (NIM) 12 μονάδες βάσης υψηλότερα σε τριμηναία βάση.

Η εκτίμηση της Eurobank Equities κάνει λόγο για καθαρά κέρδη 209 εκατ. ευρώ και μείωση του δείκτη NPEs στο 5,1%.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ανεξάρτητα από κάποιες υπερβολές που ενδεχομένως σημειώθηκαν χθες, η τάση δείχνει ξεκάθαρα ανοδική για το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν προκύψουν σημαντικά απρόοπτα, κυρίως από το εξωτερικό.

Χρηματιστήριο: Το… πάρτι και η ΔΕΗ - Τσίπρας: Το τελευταίο χαρτί - Τα μεγάλα bonus στον ΟΤΕ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Μεγάλος ωφελημένος από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα η αγορά, που δεν έχει κρύψει την προτίμησή της στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τελευταία, ειδικά στο θέμα των επενδύσεων -το έχουμε επισημάνει και παλαιότερα-, έχει αποδειχθεί παρασάγγας πιο φιλική από κάθε προηγούμενη.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δεύτερη κάλπη στις 25 Ιουνίου και κατάκτηση άνετα αυτοδύναμης κυβέρνησης, κι αυτό σίγουρα δεν το έχει προεξοφλήσει πλήρως η αγορά.

Κατά συνέπεια, αν δεν υπάρξουν δυσμενείς μεταβολές στο γενικότερο περιβάλλον, υπάρχει σημαντικό upside.

Αρχής γενομένης από σήμερα, ίσως έχουμε κανονικότατο «πάρτι»!

 

ΔEΗ: Τα ποσοστά της κάλπης αίρουν τις όποιες αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει συνέχεια στο management υπό τον Γιώργο Στάσση (φωτ.) και στην πλήρη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της.

Εδώ και καιρό παλεύει να ξαναπεράσει την τιμή της αύξησης, δηλαδή τα 9 ευρώ, πιθανόν να το καταφέρει σύντομα

 

ΟΤE: Υψηλές και φέτος οι προτεινόμενες επιβραβεύσεις των ανώτατων στελεχών του ΟΤΕ με βάση την υπεραπόδοση έναντι των στόχων που επιτεύχθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ προτείνεται να λάβει bonuses που αντιστοιχούν αθροιστικά (ετήσια αμοιβή επίτευξης στόχων χρήσης 2022 και επιβράβευση για υπεραπόδοση στους στόχους τετραετίας 2019-22), σε 25,72 μικτούς μηνιαίους μισθούς.

Ο CFO Χαράλαμπος Μαζαράκης θα λάβει, εφόσον εγκρίνουν οι μέτοχοι, 9,67 μικτούς μηνιαίους μισθούς, ως ειδικό πριμ απόδοσης και άλλους 11,77 μισθούς, ως μεταβλητό χρηματικό ποσό, για την υπεραπόδοση στους στόχους του προγράμματος 2019-22.

Η τακτική γενική συνέλευση καλείται επίσης να εγκρίνει την ακύρωση 7.417.049 ιδίων μετοχών.

 

ΣΕΡΡΕΣ: Οι γνωρίζοντες τα της περιοχής το είχαν προβλέψει εξαρχής. Ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής βγήκε πρώτος (ξανά) στο νομό.

Η σημασία του επωνύμου αποδείχτηκε πολύ βαρύτερη της πολιτικής ευθύνης για τα Τέμπη.

Το ερώτημα (που θα απαντηθεί τον Ιούλιο) είναι αν θα ξαναπάρει υπεύθυνη θέση στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: Περίπου ένα μήνα για να ρεφάρει, έστω κατά ένα μέρος, τη χθεσινή πανωλεθρία έχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρέπει να παίξει το τελευταίο του χαρτί, με τους δυσμενείς όρους εσωστρέφειας που δημιουργεί πολιτικά και επικοινωνιακά το μέγεθος της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το πολύ χαμηλό ποσοστό της παράταξης.

Εάν πάντως στις επόμενες εκλογές υπάρξει επανάληψη τέτοιας συντριπτικής ήττας, είναι περίπου βέβαιο ότι θα προκύψει θέμα διαδοχής, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι… έτοιμος διάδοχος μάλλον δεν υπάρχει.

Εάν προκύψει τέτοιο θέμα και εφόσον τελεσφορήσει, ακούμε ότι είναι πολύ πιθανό η κύρια φυσιογνωμία διαδοχής που θα προκύψει, να είναι γένους… θηλυκού!  

 

 

 

v