Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ταμείο Ανάκαμψης: Το νέο μέτωπο και οι ΑΜΚ - Πώς μάζεψε ο Παντελιάδης τον… αφρό - Ελληνικά ναυάγια στις ΗΠΑ

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ: Αίσθηση έκανε στην αγορά η εκλογή γνωστών ονομάτων (Αλ. Κίκιζας, Χρ. Χαρπαντίδης, Β. Σταύρου και Γ. Μπενόπουλος) στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΠΤΙΜΑ, συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη.

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν υπάρχει κάτι που συνδέει όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα που συναντιούνται στο Δ.Σ. μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε έναν παραδοσιακό κλάδο, αυτόν των τυροκομικών.

Η στήλη το έψαξε και μια πηγή της έδωσε την απάντηση: η YPO. Η Young President’s Organization, που ιδρύθηκε το 1950, είναι μια παγκόσμια κοινότητα -σήμερα έχει παραρτήματα σε πάνω από 150 χώρες- στην οποία μετέχουν περισσότεροι από 34.000 CEΟs, οι εταιρείες των οποίων τζιράρουν ετησίως πάνω από 9 τρισ. δολάρια!

Οι εκλογές, ο «Σημίτης plus» και οι έδρες - Ηρακλής: Οι πωλήσεις «δεύτερο χέρι» και ο ρόλος ΟΔΔΗΧ και KPMG

ΕΚΛΟΓΕΣ: Ακάθεκτη για ισχυρή αυτοδυναμία «τρέχει» η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με επίσημες και ανεπίσημες δημοσκοπήσεις, με ποσοστό που φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει και το 42%-43%. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται είτε κοντά στα ίδια είτε και με αρκετά σημαντική πτώση, με κάποιες μετρήσεις να τον δίνουν στη περιοχή του 17%-18%. Το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζει σημαντική ενίσχυση.

Εάν λοιπόν δεν συμβεί κάποια συνταρακτική έκπληξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, τόσο εκτός όσο και εντός του κόμματός του, ελεύθερος να εξασκήσει πλήρως τις μεταρρυθμιστικές φιλοδοξίες που εκφράζει, προς μεγάλη χαρά και της αγοράς.

ΝΟVA: Ο «στυλοβάτης» της United Group, οι τιμές και ο ΟΤΕ - Σφηνάκια για Intralot, EXAE, Unibios και Παγωτά Δωδώνη

NOVA: Ενας από τους δύο «στυλοβάτες» της United Group είναι η ελληνική θυγατρική, προσφέροντας το 30% των καθαρών εσόδων αλλά και το 27% των προσαρμοσμένων και ετησιοποιημένων EBITDA (adjusted EBIDTAal) το α' τρίμηνο του 2023.

Σε αριθμούς, μιλάμε για 196,2 εκατ. ευρώ και 63,5 εκατ. αντίστοιχα, που έφερε η NOVA στο συγκεκριμένο διάστημα. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση των ομολογιούχων της United, που γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Μαζί με τη Vivacom στη Βουλγαρία, οι δύο θυγατρικές αποτελούν το 53% των συνολικών καθαρών εσόδων του ομίλου και το 58% του συνολικού προσαρμοσμένου EBITDAal. Οι υπόλοιπες θυγατρικές στη Σερβία, τη Σλοβενία και την Κροατία προσφέρουν αθροιστικά μόλις το 29% των καθαρών εσόδων και το 29% των EBITDAal. Το υπόλοιπο προέρχεται από δραστηριότητες της ίδιας της United και από «λοιπές δραστηριότητες» που δεν κατονομάζονται.

Στουρνάρας: Οι δυσάρεστες αλήθειες και το καρφί στις τράπεζες - Τα 13 mid caps που πάνε Γενεύη - Επέλαση των σεΐχηδων στα σπορ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μιλώντας χθες στο in.gr, έβαλε την προεκλογική κουβέντα που έγινε για περιφερειακά θέματα της φορολογίας σε ορθή βάση, κάτι που δεν έκαναν (για ευνόητους δυστυχώς λόγους) τα πολιτικά κόμματα. Και γενικώς είπε ορισμένες δυσάρεστες αλήθειες.

Το πρόβλημα δεν είναι, είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι φορολογικοί συντελεστές, κοινώς μη χτυπάτε το… σαμάρι, γιατί ο «γάιδαρος» είναι η (τεράστια) φοροδιαφυγή. «Σήμερα φόρους πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσει αυτό».

Τράπεζες: Ο Εξάρχου, ο Ηρακλής ΙΙΙ και οι νέες εκδόσεις MREL - Σφηνάκια για First Sentier, Cepal και Minoan

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καθαρότητα έθεσε χθες ο Αλέξανδρος Εξάρχου (φωτ.) το αίτημα προς την (επόμενη) κυβέρνηση για πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙΙ» στα κόκκινα δάνεια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε μέχρι τώρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Εκ των πραγμάτων δεν έχει άδικο, τουλάχιστον τώρα που δημιουργείται ιδιωτικοποιημένο σχήμα που να αποτελεί «ανταγωνισμό». Διότι όπως αντιλαμβάνεστε, η ένταξη στο πρόγραμμα Ηρακλής θα έχει μεγάλη σημασία τόσο για την Attica Bank όσο και για την Παγκρήτια, στην πορεία για τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού πόλου.

v