Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κάτι πάει στραβά με τον τουρισμό! - Το Protagon και τα «φαντάσματα» - Σφηνάκια για Ιντρακάτ, Centric, Δομική Κρήτης, Profile

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Μείωση στις αφίξεις σε εμβληματικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, σοβαρά προβλήματα υποδομών (όπως τα λιμάνια και η ανεπάρκεια νοσηλείας), αλλά και ανησυχίες για την επίπτωση του πληθωρισμού σε Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν σκοτεινιάσει κάπως το τοπίο για το φετινό καλοκαίρι.

Ίσως εξίσου σημαντικά όμως είναι δύο ακόμη στοιχεία: Το ένα αφορά την ανοργάνωτη και ανεξέλεγκτη υπερεκμετάλλευση αρκετών τουριστικών περιοχών, με επίκεντρο τα νησιά του Αιγαίου, που έχει βρεθεί κάτω από τον προβολέα της δημοσιότητας, μετά τα πρόσφατα συμβάντα στη Μύκονο.
Το δεύτερο σχετίζεται με δημοσιεύματα στην «Καθημερινή» (δείτε εδώ) και στο «Ιn.gr» (δείτε εδώ), σύμφωνα με τα οποία οι αυξήσεις τιμών στον χώρο του τουρισμού ήταν ραγδαίες τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα νησιά γενικώς να είναι πλέον απλησίαστα για μια ελληνική οικογένεια.

Follie: Σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο! - Εκλογές: Φωτιά και τσεκούρι - H Avramar και οι… fobάδες - To 1.000άρικο της Κρι Κρι

FOLLI FOLLIE: Έχουν περάσει πέντε χρόνια και σχεδόν δύο μήνες από τότε που «έσκασε» το σκάνδαλο. Η δίκη της οικογένειας Δημήτρη, Καίτης και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου (φωτ.) στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε υποτίθεται στις 10 Ιανουαρίου του 2022. Έκτοτε έχουν περάσει 17 μήνες και η δίκη πάει από αναβολή σε αναβολή.

Παρά το σάλο που προηγήθηκε για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, καθώς ελλοχεύει πλέον κίνδυνος παραγραφής, παρά το γεγονός ότι δόθηκε ειδική άδεια συμμετοχής στους δικηγόρους από τον Δικηγορικό Σύλλογο (καθώς οι δικηγόροι απέχουν από υποθέσεις που περιλαμβάνουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης), η δίκη που θα ξεκινούσε χθες δεν ξεκίνησε, λόγω… κωλύματος της εισαγγελέως.

Το τραπεζικό «δις εξαμαρτείν» στην Avramar - Διπλό σφυρί για ΑΓΝΟ - Το δίλημμα της Elpedison - ΧΑ: Ενα χαρούμενο... «λουκέτο»

AVRAMAR: Δεν έχουμε πολλές αμφιβολίες ότι στην υπόθεση Avramar θα βρεθεί κάποιος τρόπος για «να πάει παρακάτω το τενεκεδάκι». Για πολλούς λόγους.

Πρώτον, διότι ο συγκεκριμένος όμιλος αντιπροσωπεύει πολύ μεγάλο ποσοστό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς προέκυψε «μετά βαΐων και κλάδων», από τη συνένωση του Νηρέα, της Σελόντα, της Ανδρομέδα και του Περσέα, που ενορχήστρωσαν οι τράπεζες.

Με άλλα λόγια, για τον ελληνικό κλάδο, μάλλον είναι αυτό που λέμε «too big to fail».

Δεύτερον, διότι οι τραπεζίτες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο ένα ηχηρό κανόνι, που φτάνει σε μια 400αριά εκατ. ευρώ, σε κλάδο στον οποίο θα έπρεπε και να… ήξεραν και να πρόσεχαν, μετά τις περιπέτειες που είχαν επί πολλά χρόνια με τις ελληνικές εταιρείες!

Το μπέρδεμα ΙΝΤΚΑ με ΙΝΚΑΤ και τα πακέτα - Σαράντης: Η άνοδος που... δεν ήρθε - Tips για ΜΥΤΙΛ, ΦΡΛΚ, ΛΑΒΙ, ΜΕΝΤΙ

MYTILINEOS: Συνήθεια έγιναν φέτος τα ιστορικά ρεκόρ για τη μετοχή. Την Παρασκευή είχαμε ένα ακόμα, με τον τίτλο να εκτινάσσεται στα 31,9 ευρώ ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 4,55 δισ. ευρώ.

Συνήθεια, όμως, έγιναν και οι εκθέσεις αναλυτών που στάζουν… μέλι για τον τίτλο. Τελευταίο παράδειγμα η Citi, η οποία ανέβασε την τιμή-στόχο στα 37 ευρώ καθώς τα 30 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος αποτελούν πλέον… παρελθόν.

Από αυτή την έκθεση κρατάμε ότι θεωρεί την ελληνική εισηγμένη μία εταιρεία με «best-in-class ESG χαρακτηριστικά» καθώς και ότι εκτιμά πως η νέα οργανωτική δομή της Mytilineos ευνοεί την καλύτερη κατανόηση του growth story της εταιρείας.

Πολιτικοί «στην γκλίτσα του τσοπάνη» - Υποκλοπές: Ηρθε η (πρώτη;) λυπητερή - Σφηνάκια για ΑΛΜΥ, ΒΙΟΚΑ, ΑΝΔΡΟ

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Δεν είχαν μεν ιδιαίτερη επίπτωση στην ψήφο των πολιτών κι έχουν φύγει από την τρέχουσα προεκλογική επικαιρότητα, αποτελούν όμως μελανό σημείο για τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό. Χθες, ήρθε πλέον εντελώς επίσημη… λυπητερή.

Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, το οποίο δεν μας κατατάσσει βεβαίως στην ίδια κατηγορία με την Ουγγαρία και την Πολωνία, τα γνωστά «μαύρα πρόβατα» της ΕΕ σε θέματα «κράτους δικαίου», ούτε όμως και σε «light» θέση όπως την Ισπανία και την Κύπρο.

Ψήφισμα, σημειωτέον, που πέρασε με 411 υπέρ, 97 κατά και 37 αποχές.

v