Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κυριάκος: Η διάσταση απόψεων ζορίζει το «plan B»-Πόσα δίνουν για το Grant Hyatt-Tips για Cenergy, Lamda, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Ίσως για πρώτη φορά στην πρωθυπουργική του θητεία ο πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με «στρατηγική» διάσταση απόψεων μεταξύ των στελεχών του, διάσταση που απειλεί με... σχίσμα μεταξύ των κεντρώων και των δεξιών.

Μια κατάσταση που απεικονίζεται σε δηλώσεις στελεχών αλλά και σε ερμηνείες του αποτελέσματος από μερίδα των ΜΜΕ. Στο επίκεντρο έχουν βρεθεί και οι δύο στενοί συνεργάτες του, Άκης Σκέρτσος και Αλέξης Πατέλης, που κατηγορούνται (με διαρροές) από τους πιο δεξιούς, ότι δεν τον «προστάτευσαν» κι ότι με το πάθος τους τον παρέσυραν στο νομοθέτημα για το γάμο ομοφύλων..

«Τρίπλα» μέσω Μονακό για την κληρονομία Τράγκα-Η GSAM και τα... μυστήρια-Τα «άκυρα» που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΣΙΠΡΑΣ: Εκτός από το λογότυπο του που έδωσε στη δημοσιότητα, το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς και τις προσκλήσεις για τη «Διάσκεψη για την Ειρήνη» που συνδιοργανώνει την Δευτέρα και την Τρίτη στην Αθήνα με το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ».

Όχι σε όλους. Οι προσκλήσεις δεν είχαν προορισμούς τους αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων, αλλά ούτε και το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ως φαίνεται, τα πολύ σκληρά λόγια και η ισοπεδωτική κριτική που επέλεξε (και συνεχίζει) η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα από το 2015 και μετά, έχουν κόψει κάθε περιθώριο συνύπαρξης, έστω και εθιμοτυπικά.

Aλλού ο Κυριάκος, αλλού οι... πρωτοκλασάτοι - Τι απασχολεί την αγορά μετά το 28% - Πειραιώς: Το νέο στόρι Μεγάλου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Την ίδια ώρα που αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα της κυβέρνησης, άμεσοι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη (ιδίως οι πιο κεντρώοι), προσπαθούν να περάσουν μια εικόνα του τύπου… «ντάξει, μωρέ, δεν πάθαμε και τίποτα», συνεχίζοντας να δείχνουν ότι «είναι αλλού» και... κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ο αρχηγός Κυριάκος έσπευσε να αναβάλει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και να δώσει σήμερα συνέντευξη στον Alpha!

Τόσο τίποτα δεν έγινε…

Τουλάχιστον ο ίδιος ο Κυριάκος φαίνεται να το έχει λάβει πιο σοβαρά το μήνυμα της κάλπης, ίσως διότι γνωρίζει (όπως γνωρίζει και η αγορά) πώς λειτουργεί η «κατάρα» της δεύτερης τετραετίας, όταν αρχίζει να παίρνει την κάτω βόλτα μια κυβέρνηση.

Λοβέρδος: Είπα-ξείπα, χ@ζω την παρόλα μου *Στο… μυαλό της Ιουλίας Τσέτη *Τα hi tech σχέδια Στάσση *Το «πουλέν» ήρθε 7ο

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το αποτέλεσμα για τους «Δημοκράτες», όπως είχαμε εξαρχής προβλέψει, ήταν απογοητευτικό. Μόλις 1,45%.

Ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πάρει σχεδόν 70.000 ψήφους, τώρα συνέλεξε 57.496 ψήφους. Όχι απλά τον πέρασε, τον... συνέτριψε η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 120.000 ψήφους, ενώ παραλίγο, για 1.500 ψήφους, θα τον περνούσε και ο... Πρόδρομος Εμφιετζόγλου!

Αρκετά πριν τις εκλογές, ο ίδιος ο Ανδρέας είχε δηλώσει δημοσίως, με κάθε επισημότητα, ότι «αν δεν κερδηθεί το 3% στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα είναι η τελική πράξη της πολιτικής πορείας μου. Νομίζω ότι είναι λογικό».

Ηχηρό και… σύνθετο το μήνυμα στον Κυριάκο - ΟΤΕ: Bonus και μετοχές στον νέο CEO - Εγγυητικές: Ζητούνται «παίκτες»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μεγάλος χαμένος των χθεσινών εκλογών είναι ασφαλώς η Νέα Δημοκρατία που κυβερνά. Το χάπι δεν χρυσώνεται. Η πολιτική κυριαρχία του 41% πήγε… περίπατο και μένει η πτώση κατά 12 μονάδες σε έναν χρόνο -και η πρωτιά με 28% σε ένα πολυδιασπασμένο πολιτικό σκηνικό.

Η κυβερνητική σταθερότητα ουδόλως κινδυνεύει και ο Κυριάκος έχει, υπό κανονικές συνθήκες, έως και τρία χρόνια μπροστά του μέχρι τις επόμενες εκλογές, εφόσον γίνουν στην ώρα τους. 

Ωστόσο, η ΝΔ έπεσε κάτω από τον (χαμηλό) πήχη που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε, δηλαδή το 33,12% των ευρωεκλογών του 2019, έπεσε κάτω και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Το ότι δεν έπιασε ούτε «το τρία μπροστά», μπορεί να μην απειλεί την κυβερνητική σταθερότητα, αλλά (θυμηθείτε το), αλλάζει το πολιτικό σκηνικό και τις δυναμικές (εντός και εκτός του κόμματος) για τα επόμενα χρόνια.

v