Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Macquarie: Ντράβαλα για το «καγκουρό… βαμπίρ» - Ο Στουρνάρας και το ξύπνημα των τραπεζών - Νέα μαχαίρια στα Market In

MACQUARIE: Κύμα αρνητικής δημοσιότητας έχει ξεσπάσει στο εξωτερικό για τον μεγαλύτερο διαχειριστή υποδομών στον κόσμο, που στην Ελλάδα κατέχει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ διεκδικεί και την Αττική Οδό, μαζί με τον όμιλο Κοπελούζου.

Στο επίκεντρο της κριτικής (την οποία βεβαίως αρνείται ο όμιλος της Macquarie, του οποίου ηγείται η CEO Shemara Wikramanayake-φωτ.), βρίσκεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η τάση της να λειτουργεί τις υποδομές που αγοράζει με τρόπο που προστατεύει μεν τα συμφέροντα των μετόχων της, όχι όμως και αυτά των καταναλωτών/πολιτών.

Ελληνοτουρκικά: Ο Γεραπετρίτης, ο Δένδιας και οι Κασιδιάρηδες - To 100άρι της ΠΕΙΡ, tips για ΑΛΜΥ, ΒΙΟΣΚ

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ: Ιδιαιτέρως φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παραδέχονται ανοιχτά τις τελευταίες ημέρες, ότι η τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών, σχετίζεται άμεσα με το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής «προσέγγισης».

 

ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ: Καλά τα νέα από τις Βρυξέλλες για το project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος-Αιγύπτου. Το Gregy, που προωθεί ο όμιλος Κοπελούζου, πήρε βαθμολογία πάνω από τη βάση και εντάσσεται στη λίστα των Έργων Αμοιβαίου Ενδιαφέροντος (PMI).

Η οριστική λίστα, που θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά όχι μόνον Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI), αλλά και PMI, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το φθινόπωρο.

Ο διάττων αστέρας του Υποδομών-Στην EΥΡΩΒ η σκυτάλη από ΑΛΦΑ-Οικογενειακές business με... κυανόκρανο

Στον τίτλο άλλαξαν χθες χέρια 18 εκατομμύρια τεμάχια αξίας 26 εκατ. ευρώ. Βοήθησαν σε αυτό έξι πακέτα συνολικής αξίας επτά εκατομμυρίων ευρώ σε τιμές μεταξύ 1,43 ευρώ και 1,45 ευρώ η μετοχή.

Θυμίζουμε ότι o Φωκίων Καραβίας ετοιμάζεται να διαθέσει έως και 1,9 ευρώ ανά μετοχή για να αγοράσει τη συμμετοχή του ΤΧΣ. Τιμή που συνιστά premium της τάξης του 23% έναντι της τρέχουσας τιμής.

 

HILTON: Προς τα πίσω έχει πάει λίγο το χρονοδιάγραμμα για την πρεμιέρα του ανανεωμένου Hilton στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Τα νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι το πολυτελές συγκρότημα θα ξεκινήσει τελικά τη λειτουργία του το α’ εξάμηνο του 2025.

Τσίπρας: Θα φύγει... μένοντας; - Πειραιώς: Το νέο senior bond και η μετοχή - Το πακέτο Alpha Bank και οι προσλήψεις στην ΕΤΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Σας είχαμε προϊδεάσει από χθες ότι πέφτει κλαυθμός και οδυρμός για το σερί εκλογικών αποτυχιών και την (εκ των υστέρων) διαπίστωση ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια είχαν πέσει σε πολιτικό λήθαργο, χωρίς μηχανισμούς στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθούν τις αλλαγές.

Το πρώτο μεγάλο θέμα είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει ή «θα φύγει... μένοντας» στο πλαίσιο ενός τύπου δυαρχίας, όπως δημόσια ήδη πρότεινε ο «ομπρελικός» Δημήτρης Βίτσας.
Κάποιοι «παίζουν» από τώρα: η Εφη Αχτσιόγλου (σε συνεννόηση με Τσίπρα) ενώ από κοντά λέγεται ότι έρχεται και ο Διονύσης Τεμπονέρας (επίσης σε συνεννόηση με Τσίπρα), παρότι ο κ. Βίτσας μάλλον είχε στον νου του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν μίλησε.

ΧΑ: Η «χώνεψη» και οι τρεις λόγοι ανόδου - Ο Σταύρος που έγινε Γρηγόρης - Το καρφί που... εκτοξεύτηκε από ΥΠΕΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ: Μπορεί την τυπική θέση να εξακολουθεί να την έχει ο Γιάννης Μπρατάκος ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αλλά στην πράξη «Γρηγόρης στη θέση του Γρηγόρη» (Δημητριάδη) έγινε, όπως έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει (και παραδέχονται πλέον ακραιφνώς φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ), ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου (φωτ).

Θα προσπεράσουμε όσα του σέρνει μέρος της αντιπολίτευσης για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τις offshore, άλλωστε ο άνθρωπος αθωώθηκε πανηγυρικά στις δικαστικές εμπλοκές του. Θα μείνουμε στο ακαδημαϊκό ερώτημα αν ο «εξ απορρήτων» ενός πρώην πρωθυπουργού (του Αντώνη Σαμαρά), εννιά χρόνια αργότερα θα αποδειχθεί πετυχημένος ως «γενικός δερβέναγας» του Κυριάκου, σε μια ευαίσθητη θέση που εκ της φύσεώς της περιλαμβάνει (και) τον χειρισμό μυστικών και... ντοκουμέντων. Κάτι που γενικώς δεν συνηθίζεται στην πολιτική, εντός και εκτός Ελλάδος.

v