Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΕLLINGTON-ATTICA BANK: Τα… ακροβατικά και το κουτί της Πανδώρας - Σφηνάκια για Aegean, Intrakat, Ιατρικό και Παΐρης

ELLINGTON - ATTICA BANK: Το κουτί της Πανδώρας φαίνεται ότι ανοίγει η επιστολή του αμερικανικού fund Ellington Management Group στο Banking News με την οποία, προκειμένου να αντικρούσει ότι έγινε κάποια «απάτη» με την εταιρεία Rinoa, παραδέχεται επισήμως ότι ουδέποτε συμμετείχε σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας, παρά τα όσα γράφονταν -χωρίς να διαψευστούν από τους αρμοδίους- στα ΜΜΕ.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα πρέπει να τα απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές, ήτοι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπό την κα Βασιλική Λαζαράκου, η Τράπεζα της Ελλάδος υπό τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και το ΤΧΣ και το ΤΜΕΔΕ, όπου επικεφαλής είναι ο Ηλίας Ξηρουχάκης και ο Κώστας Μακέδος, αντίστοιχα.

Thrivest: Διπλό χτύπημα σε Πρώτο Θέμα & iefimerida - Εταιρική διακυβέρνηση: Γράψτε… λάθος - Το ξύπνημα Lamda και η Jumbo

MEDIA: Σε προχωρημένες συζητήσεις με το επενδυτικό τρίδυμο Εξάρχου-Μπάκου-Καϋμενάκη (φωτ. οι δύο τελευταίοι) βρίσκονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τόσο η ιδιοκτησία του ομίλου «Πρώτο Θέμα», όσο και του «iefimerida.gr». Στη δεύτερη περίπτωση, κάποιοι επιμένουν ότι το deal έχει ήδη κλείσει. Η καλή πηγή μας πάντως λέει ότι «ένα deal κλείνει άμα υπογραφούν τα χαρτιά, κι αυτό δεν έχει γίνει». Σημειώστε ότι οι ιδιοκτησιακές αλλαγές δεν αναμένεται να επιφέρουν αλλαγές στις διευθύνσεις των μέσων.

Θυμίζουμε ότι οι εφοπλιστές έχουν ήδη στην κατοχή τους τα κανάλια Αction24 και Αttica TV (έχουν  αποκτήσει το 70% του χρόνου στον σταθμό που είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ασπροπύργου) καθώς και τον flash.gr. Εφόσον κλείσουν τα νέα deal, μεγαλώνει εντυπωσιακά το χαρτοφυλάκιο στα media.

Ευμορφίδης: Ο νέος… Μαντωνανάκης; *Ευρω-γκολ από Μυτιληναίο *ΑΝΕΚ & Μάριος: Το «ζουμί» του 2ου επεισοδίου

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Μπορεί οι εκτιμήσεις για γρήγορη επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας να τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας, η έκθεση της ΤτΕ ωστόσο περιέχει και επισημάνσεις που θα πρέπει να προβληματίσουν.

«Παρά τη βελτίωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας την τελευταία πενταετία, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να κατατάσσεται ακόμη σχετικά χαμηλά στους διεθνείς δείκτες διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας, λόγω χρόνιων εγγενών αδυναμιών», διαβάζουμε.

Και συνεχίζει: «Παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο τα τελευταία έτη στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος στους πολίτες, η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, η γραφειοκρατία και η αναποτελεσματικότητα που εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένους τομείς της δημόσιας διοίκησης (λ.χ. στις μεταβιβάσεις ακινήτων, στην εκπόνηση χωροταξικών σχεδίων, στην ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου), η υστέρηση σε βασικές υποδομές όπως στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, η ανεπαρκής καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, οι οιονεί ολιγοπωλιακές συνθήκες σε συγκεκριμένες αγορές αγαθών και υπηρεσιών που μειώνουν τον ανταγωνισμό και οι στρεβλώσεις στον μηχανισμό διαμόρφωσης τιμών στην αγορά ενέργειας είναι μερικές από τις καταστάσεις οι οποίες δημιουργούν αντικίνητρα στην πραγματοποίηση επενδύσεων, ιδιαίτερα από το εξωτερικό».

Ανδρουλάκης: «Είπα… ξείπα, χ@ζω την παρόλα μου» - Τουρισμός: Πέφτει ξύλο για τις τιμές - Σφηνάκια για Jumbo, Lamda, Space

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δυστυχώς οι φήμες που είχαμε έγκαιρα επισημάνει από τη στήλη επιβεβαιώθηκαν. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πάρει την έδρα του Χάρη Καστανίδη, αφήνοντάς τον έξω από τη Βουλή.

Λέμε δυστυχώς όχι (μόνον) διότι έκοψε τον, κατά γενική ομολογία, πιο καλό και έμπειρο κοινοβουλευτικό «ρήτορα» που διαθέτει, εκείνον που έβγαζε το κόμμα ασπροπρόσωπο στα δύσκολα, όπως οι υποκλοπές. Είναι και ότι του πήρε την έδρα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας πρώτα διαρρεύσει, αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές, ότι… δεν θα το κάνει, διαρροή την οποία κατέγραψαν πολλά ΜΜΕ, όπως και το Euro2day.gr, χωρίς βεβαίως να διαψευστεί μέχρι προχθές!

Η «έρημος» του Τσίπρα και η διαδοχή - Εθνική Ασφαλιστική: Χαλάρωσαν οι κλινικάρχες - Σφηνάκια για Profile, Πετρόπουλο, Μαθιό

ΤΣΙΠΡΑΣ: Παρά τη σφοδρή πίεση από τον στενό του πολιτικό κύκλο, χθες πέταξε τη βόμβα και εξέπληξε τους πάντες, ακόμη και τους πιο «δικούς» του, λέει το ρεπορτάζ. Ουδείς άλλωστε φαινόταν να γνωρίζει χθες, ακόμη και μετά τις ανακοινώσεις, αν «μένει φεύγοντας», ίσως μέσα από ένα καθεστώς (άτυπης) δυαρχίας, ή αν όντως θα παραμερίσει εντελώς, μένοντας στο κόμμα και στη Βουλή, για να κάνει τόπο στους νέους.

Θα δώσει για παράδειγμα, «δαχτυλίδι» υποστηρίζοντας κάποιο πρόσωπο; Θα υπάρξει ένας ή πολλοί υποψήφιοι;

v