Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δύο «φωτιές» για την αντιπολίτευση - Το retail λάτρεψε τη Mytilineos - Σφηνάκια για ΙΑΤΡ, REALCONS, ΤΡΑΣΤΟΡ, ΤΧΣ

MYTILINEOS: «Ιστορική» χαρακτηρίζουν παράγοντες που ενεπλάκησαν στη διαδικασία τη συμμετοχή μικρών επενδυτών (retail) στη Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες. Αναφέρονται δε στο 1 δισεκατομμύριο των προσφορών που υποβλήθηκαν.

Η απόδοση (4%) ικανοποιητική, αν συγκριθεί με μια προθεσμιακή κατάθεση, το όνομα της εταιρείας «εγγύηση», ενώ το ευρύτερο κλίμα στην οικονομία θετικό, με το βλέμμα στην επενδυτική βαθμίδα.

Θυμίζουμε ότι στην κατανομή, ιδιώτες επενδυτές λαμβάνουν το 91,2% και ειδικοί επενδυτές το 8,8%.

Εllington-Attica Bank: Αντί Γιάννης… Γιαννάκης! *Εφορία: «Καυτά» ραβασάκια 18 Ιούλη *ΔΕΔΔΗΕ: Τι παίζει με τα φωτοβολταϊκά

ELLINGTON-ATTICA BANK: Έχοντας ψάξει αρκετά το θέμα, μπορούμε σήμερα να επιβεβαιώσουμε ότι η αύξηση της τράπεζας το 2021 έγινε με… placeholder τη RINOA LTD, μια εταιρεία συνδεδεμένη με την Ellington, αντί της ίδιας της Εllington, επειδή η τελευταία δεν αισθανόταν ότι καλύπτονται οι προϋποθέσεις που απαιτούσε. Και με τη δέσμευση (commitment letter) ότι… «αν και όταν» (subject to conditions, σε αγγλική διατύπωση), σε δεύτερη αύξηση, θα έβαζε 100 εκατ. ευρώ.

Κεντρικό ρόλο στις επαφές και στην εξέλιξη της υπόθεσης είχε η εδρεύουσα στην Ελλάδα Ellington Solutions ΑΕ, τελικοί μέτοχοι-φυσικά πρόσωπα (Ultimate Beneficial Owners) της οποίας, σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες μας, είναι ο ελληνικής καταγωγής Mάικ Βράνος (φωτ.), δηλαδή ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας τoυ επενδυτικού ομίλου Ellington κι ακόμη ένας Αμερικανός ονόματι Σβαρτς.

Ελληνικό «Greedflation», με Βακάκη και Θεοδωρόπουλο *ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Κι άλλο «βούτυρο» για τον Κυριάκο *Tips για ΠΕΙΡ, ΔΟΜΙΚ, ΙΛΥΔΑ

ΠΑΣΟΚ: Στη δίνη των εσωτερικών εξελίξεων φαίνεται να μπαίνει (και) το Κίνημα. Μετά την εντελώς άκομψη εκπαραθύρωση του Χάρη Καστανίδη από τη Βουλή, διά χειρός Νίκου Ανδρουλάκη, ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο οποίος, επιβεβαιώνοντας τη σχετικά πρόσφατη ρήση του «εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται», έσπευσε να… αυτοδιαγραφεί.

Η πρωτοτυπία στην περίπτωσή του είναι ότι έστειλε «άκρως εμπιστευτική» επιστολή στον Ανδρουλάκη (έτσι τη χαρακτήρισε ο ίδιος), αιτιολογώντας την αποχώρησή του. Όμως, ο ίδιος πάλι ανέφερε ότι η αποχώρησή του έγινε για «πολιτικούς λόγους».

Μπομπ Τράα: Κι ο Μητσοτάκης λαϊκιστής είναι - Tουρισμός: Ελντοράντο ή «άγρια Δύση» - Σφηνάκια για ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΧΑΕ, ΚΟΥΕΣ

ΜΠΟΜΠ ΤΡΑΑ: Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται από την εποχή της εμπλοκής του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση, καθώς ήταν «senior resident representative» του Ταμείου στη χώρα μας από το 2010 έως το 2013. Μετά από 31 χρόνια στο Ταμείο, αποχώρησε το 2018 και έκτοτε είναι ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος και συγγραφέας.

Στο πλαίσιο αυτό έγραψε ένα άρθρο στο macropolis.gr, στο οποίο εν πολλοίς υποστηρίζει ότι πλέον δεν υπάρχουν στην ελληνική πολιτική σκηνή «συντηρητικοί», ως προς την οικονομική διαχείριση, παρά μόνο δύο ειδών… λαϊκιστές, μεταξύ των οποίων διαλέγει το εκλογικό σώμα:

Bουλή: Colpo grosso με το όριο εισόδου - Νέα κόντρα Motor Oil με ΔΕΣΦΑ - Κατασκευές: Γιατί «τρέχουν» τώρα στο ΧΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Πολλοί, και λογικά, περιμένουν να συστηθούν στον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Προτεραιότητα, όμως, για τον ίδιο είναι η ενημέρωση για όλα τα καυτά μέτωπα του υπουργείου και η ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την κατανομή των αρμοδιοτήτων στην ηγετική πολιτική ομάδα του ΥΠΕΝ. Αμέσως μετά αναμένεται να ριχτεί στη μάχη (και κυριολεκτικά).

Ωστόσο, η στήλη που έχει μάτια κι αυτιά παντού, μαθαίνει ότι ο υπουργός πραγματοποίησε ήδη κάποιες συναντήσεις, που προφανώς, αξιολογήθηκαν ως αναγκαίες για πολλούς και εύλογους λόγους. Είδε, μαθαίνουμε, τον πρόεδρο της ΡΑΑΕΥ Αθανάσιο Δαγούμα, από τους Διαχειριστές, τον ΑΔΜΗΕ (και γιατί προέκυψε η είδηση για την είσοδο του ως μέτοχος στην EuroAsia Interconnector Ltd), αλλά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση.

v