Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ellington - Attica: Tα… βερεσέδια, (Νο 2) το ΣΑΤ και η απανταχού Clayton *ΤΧΣ για Eurobank και tips για ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΑΝ

ΕLLINGTON-ATTICA: Έχουμε ήδη αποκαλύψει ότι το 2021, η εταιρεία ES Gini Investments LTD με έδρα την Κύπρο αγόρασε το 69% της Thea Artemis Financial Solutions, με δανεικά και… βερεσέ από την τράπεζα Αττικής (μας αρέσει το παλιό της όνομα), ακόμη και για το σκέλος του τιμήματος που αφορούσε την πώληση του 49% από τους Γερμανούς της DDM! Σας ενημερώσαμε και για τις (αδιάψευστες) πληροφορίες ότι η περίφημη πλέον RINOA LTD πρακτικά πήρε μετοχές στην αύξηση της τράπεζας με δανεικά 24 εκατ. από το ΤΜΕΔΕ.

Η Αegean, τα warrants και η λύση του ΤΑΙΠΕΔ - Ρόδος: Τουριστικό damage control - Τips για ΤΙΤΑΝ, ΣΙΔΜΑ, REALCO

AEGEAN II: Η συσχέτιση των warrants με τη διανομή μερίσματος ήταν ένα ακόμη από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση. Ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής της αεροπορικής διευκρίνισε πως «η εταιρεία μπορεί να δώσει μερίσματα, εφόσον το επιτρέπουν τα κεφάλαιά της. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός από το γεγονός ότι οποιαδήποτε αποπληρωμή των warrants θα αναλώσει ένα μέρος των κεφαλαίων». 

Όπως επεσήμανε, εάν έχοντας κάνει τους υπολογισμούς, υπάρχει επάρκεια για τα warrants και υπάρχει κι ένα επιπλέον αποθεματικό, τότε είναι στη διαχείριση της εταιρείας να αποφασίσει για τη διανομή κερδών για την επόμενη χρονιά. 

Μυτιληναίος: Τα κέρδη, το consensus και το… παρελθόν - Η ΓΣ της AΛΦΑ και το στοίχημα της ΛΑΒΙ - Σφηνάκια για CPI, IKTIN

CPI: Κινητικότητα παρουσίασε χθες και η μετοχή της CPI (+6,78%). Από φέτος, η εισηγμένη έχει ξεκινήσει να γίνεται περισσότερο εξωστρεφής σε ό,τι αφορά τα χρηματιστηριακά ζητήματα (π.χ. βλέπε παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών) ενώ βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας για την εξαγορά άλλων εταιρειών.

Πάντως, στο συγκεκριμένο μέτωπο η διοίκηση της CPI δεν φαίνεται να βιάζεται, καθώς όπως μας λένε, θέλουν να συνδυάσουν ένα deal με κάτι ουσιαστικό και όχι με μια απλή κίνηση εντυπωσιασμού.

 

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν το τίναγμα της μετοχής στο γεγονός ότι «το χαρτί έχει μείνει πίσω» και στους πιθανούς καταλύτες του δευτέρου εξαμήνου που σχετίζονται με ένα ενδεχόμενο «comeback» της ζήτησης από την Κίνα, ή με μια πιθανή καλή προσφορά για την εξαγορά του τουριστικού project στην Κρήτη.

Αβαξ-κατάρρευση γέφυρας: Ερωτήματα κόλαφος από ειδικούς *Τo scrip divident της ΑΝΔΡΟ και tips για ΔΟΜΙΚ, Unibios

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Υπήρξε έντονη φημολογία της προηγούμενες ημέρες για τη θέση της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Οι υποψήφιοι αρκετοί και με περγαμηνές, ωστόσο η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα (φωτό) και η Γεωργία Αδειλίνη έκαναν τη διαφορά. Η ηγεσία του Αρείου Πάγου για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι γυναικεία υπόθεση

Οπως έγινε γνωστό εχθές, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε ομόφωνα την προεδρία του Αρείου Πάγου στην κα Κλάπα. Πολύπειρη δικαστής, νούμερο 3 στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών. Ως εφέτης είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ συμμετείχε στο δεκαμελές τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη θα πρέπει να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία.

Aegean: Η μετοχή και η παγίδα με τα warrants - ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Τα «συν και πλην» της πώλησης

ΠΙΛΑΒΑΣ ΑΒΕΕ: Κέρδη που θα ζήλευαν και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες πέτυχε μια μικρή εταιρεία από την Πάτρα. Ο λόγος για την Πιλαβάς ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ποτών και δη ούζου. 

Η εταιρεία πέρυσι κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της -χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης- κατά 12,56% στα 3,954 εκατ. ευρώ. 

Όμως η είδηση και το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι τα κέρδη προ φόρων και τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά περίπου 10% στα 1,841 εκατ. ευρώ και 1,875 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Όσο για τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας από την Πάτρα που έχει παραγωγική δυναμικότητα 6.000 φιάλες την ώρα, ανέρχονται στο 1,8 εκατ. ευρώ.

v