Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ανασχηματισμός: Τα καλά, τα στραβά και τα... άτσαλα ή πώς «χάθηκε» το μήνυμα

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ήταν στραβό το κλήμα μετά την κάλπη της Κυριακής, ήρθαν οι χειρισμοί της εβδομάδας που τελειώνει και το… χειροτέρευσαν.

Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για βαρυσήμαντη συνέντευξη Μητσοτάκη την περασμένη Δευτέρα -και ανασχηματισμό εξπρές πριν το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής- έδωσαν τη θέση τους, μετά τις μεσοβέζικες δηλώσεις του πρωθυπουργού, σε κάποιες μέρες με υπουργούς που δεν ήξεραν αν μένουν, παίρνουν μετάθεση ή φεύγουν.

Και κάπως έτσι, αφού η κυβέρνηση κατάλαβε ότι υπέπεσε στο λάθος να προαναγγείλει ανασχηματισμό χωρίς να είναι έτοιμη να τον κάνει, αντί για υπουργικό συμβούλιο χθες, με την παλαιά σύνθεση, φτάσαμε σε έναν μάλλον βεβιασμένο ανασχηματισμό, με... ακύρωση του υπουργικού συμβουλίου.

To «λάθος» με τον Χ. Δούκα - Ενα κουίζ για Αλέξη και Στέφανο - Υγεία: Εισπράττει τόκους το CVC - Tips για ΔΕΗ, ΔΑΑ, Q&R

ΠΑΣΟΚ: Βιάστηκαν κάποιοι -πολύ στενοί- συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη να πουν (ψιθυριστά πάντως) ότι ο Χάρης Δούκας δεσμεύεται από το Σύνταγμα να παραμείνει στη δημαρχία Αθηνών για τα πέντε χρόνια της θητείας του.

Τα μπέρδεψαν; Το Σύνταγμα απαγορεύει στους αιρετούς β' βαθμού, δηλαδή στους περιφερειάρχες, να διεκδικήσουν βουλευτική (όχι προεδρική) εκλογή σε εθνικές εκλογές, εάν δεν περάσουν τα πέντε χρόνια της θητείας τους, ακόμα κι αν παραιτηθούν νωρίτερα από το περιφερειακό αξίωμα.

Όπως σημειώσαμε και χθες, ηθικό θέμα, ναι, θα υπάρχει για τον κ. Δούκα, εάν επιλέξει να διεκδικήσει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων πριν από μόλις έξι μήνες.

Επιχείρηση «καθαρά χρόνια» στη ΝΔ - Ενέργεια: Τι ακούσαμε στα πηγαδάκια του Island - Γιατί έρχεται κύμα... παραιτήσεων

ΠΑΤΕΛΗΣ: Με όλα τα διαθέσιμα κανάλια προσπαθεί η κυβέρνηση να επικοινωνήσει στο εξωτερικό το μήνυμα ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα ανακόψει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, τουναντίον, θα την επιταχύνει.

Το είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Bloomberg, το επανέλαβε ο Αλεξ Πατέλης μιλώντας χθες στο συνέδριο του ΤΜΕΔΕ.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε, όμως, ακόμα ένα «κανάλι» για να περάσει το μήνυμα: το newsletter με το οποίο επικοινωνεί (μεταξύ άλλων) με επενδυτές στο εξωτερικό.

Ανδρουλάκης: Η «πύρρειος νίκη» και η... αποκαθήλωση - Ρεύμα: 4η θέση στην ακρίβεια για Ελλάδα - Ο ΟΛΠ & οι γκρίνιες

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Για πύρρειο νίκη μίλησε μετά τις εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για άλλον όμως χτύπησε πρώτα η… καμπάνα.

Θυμίζουμε ότι ο Ηπειρώτης βασιλιάς Πύρρος, μετά τη μάχη στο Ασκλον κατά των Ρωμαίων, βγήκε νικητής μεν, αλλά με βαριές απώλειες. Και είπε το ιστορικό: «Ακόμη μια τέτοια νίκη και θα χαθούμε εντελώς». Αυτό φαίνεται να συμβαίνει τώρα στο «άστρο» του Νίκου Ανδρουλάκη.

Για το ότι θα άρχιζαν τα όργανα, παρά την ελαφρά άνοδο του ΠΑΣΟΚ, σας είχε προειδοποιήσει το Εuro2day.gr από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Τρεις υπουργοί σε αναμμένα κάρβουνα - «Mένουμε Ευρώπη» από την... ανάποδη - Tips για Jumbo, Q&R και buyback ΚΡΙ ΚΡΙ

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: «Κρύος ιδρώτας» έχει λούσει κάποιους υπουργούς, οι οποίοι φοβούνται μήπως προσεχώς βγουν στον… πάγκο.

Η παράταση στην αγωνία, που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χρονική μετάθεση του ανασχηματισμού για τις επόμενες μέρες, δοκιμάζει τα νεύρα και την υπομονή τους.

Όπως μαθαίνουμε, τουλάχιστον τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης έχουν εκφράσει στον περίγυρό τους τον φόβο μήπως αποπεμφθούν από τις θέσεις τους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πολιτικό τους μέλλον.

Το ένα είναι η Νίκη Κεραμέως, που βρέθηκε στο επίκεντρο για το σκάνδαλο με τα «email Ασημακοπούλου».
Τα άλλα δύο μπορεί να χαρακτηριστούν «Ιφιγένειες», καθώς το χαρτοφυλάκιό τους περιλαμβάνει χειρισμό θεμάτων που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε προχθές, μιλώντας στον Alpha, ότι κόστισαν ψήφους στην κυβέρνηση.

v