Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2024

Τα πολιτικά φάουλ στα Ποσειδώνια

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, καθώς ο κόσμος καλείται να ψηφίσει την Κυριακή τα κόμματα και τους υποψηφίους που θα τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι λογικό ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, οι υποψήφιοι και τα στελέχη των κομμάτων να «τρέχουν» καθώς πλησιάζει η ημερομηνία.

Ομως, τα Ποσειδώνια είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση για τη ναυτιλία και γίνεται κάθε δύο χρόνια στη χώρα μας, καθώς η ναυτιλία είναι ο μοναδικός κλάδος στον οποίο η Ελλάδα είναι leader παγκοσμίως.

Γι' αυτό όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, π.χ. προμηθευτές, ναυτιλιακές κ.λπ. δίνουν το παρών με περίπτερα και μαζί τους, διάφορες χώρες απ' όλο τον κόσμο.

Χθες, τα περίπτερα όλων αυτών των χωρών είχαν βάλει τα γιορτινά τους, π.χ. ασιατικές χώρες είχαν άτομα που φορούσαν τις εθνικές τους ενδυμασίες όπως κιμονό, περιμένοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ομως, ο πρωθυπουργός έδωσε την εναρκτήρια ομιλία στα Ποσειδώνια και κατόπιν αποχώρησε μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη (!), αφήνοντας σύξυλους όλους εκείνους που τον περίμεναν για την καθιερωμένη σε τέτοιες περιπτώσεις ολιγόλεπτη επίσκεψη στα «εθνικά» περίπτερα. Προφανώς, δεν μπορούσε να επισκεφθεί όλα τα περίπτερα που τον περίμεναν, αλλά τουλάχιστον τα «εθνικά» περίπτερα θα έπρεπε.

Το γεγονός σχολιάστηκε δυσμενώς από ξένους, όταν πληροφορήθηκαν ότι αποχώρησε. Γι' αυτό μιλάμε για φάουλ. Οσον αφορά τον αρμόδιο υπουργό, τι να πει κανείς; Εχει δώσει δείγματα γραφής από το προηγούμενο πόστο του για άλλα θέματα, οπότε καμία έκπληξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v