Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2024

Biden vs Trump: Ποια προεδρία είχε την υψηλότερη χρηματιστηριακή απόδοση;

Πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2020, ο τότε πρόεδρος Trump είχε δηλώσει ότι το χρηματιστήριο θα καταρρεύσει, αν εφαρμόζονταν οι οικονομικές πολιτικές του Biden.

Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια αργότερα, τα στοιχεία δεν δικαιώνουν τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία. Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, όπως ο S&P 500 και ο Dow Jones, κινούνται κοντά σε ιστορικά επίπεδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης S&P 500 έχει να επιδείξει μια από τις καλύτερες μέσες ετήσιες αποδόσεις με 14,5% στην ιστορία των Αμερικανών προέδρων επί Τραμπ. Η σωρευτική απόδοση όποιου είχε επενδύσει στον δείκτη S&P 500 μέσω του διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ETF) SPDR S&P 500, το οποίο ακολουθεί τον δείκτη, ήταν 67% κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.

Τι θα είχε αποκομίσει ο ίδιος επενδυτής επί προεδρίας Biden μέχρι στιγμής; Το ανωτέρω Αμοιβαίο Κεφάλαιο άνοιξε στα 381,11 στις 20 Ιανουαρίου του 2021 που ο Biden ορκίστηκε πρόεδρος. Την Παρασκευή, έκλεισε στα 528,65 δολάρια.

Αυτό μεταφράζεται σε σωρευτική απόδοση 39% περίπου.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v