Το σίριαλ με τη Folli Follie κρατά πολύ καιρό και δυστυχώς κακοφορμίζει όπως γράφει το Euro2day.gr. Αν όμως η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) είχε κινηθεί όπως η αντίστοιχη βρετανική στην περίπτωση της «ελληνικής» Globo, της εισηγμένης στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου, πιθανόν δεν θα είχε συμβεί κάτι τέτοιο.
Τι έκανε η βρετανική ΕΚ, όταν το Quintessential Capital Management (QCM), το ίδιο hedge fund που εμπλέκεται στις κατηγορίες κατά της Folli Follie, είχε καταγγείλει λογιστικές αλχημείες στην Globo;
Πολύ απλά, η βρετανική ΕΚ ζήτησε άμεσα από το Δ.Σ. της Globo να της γνωστοποιήσει επισήμως αν οι καταγγελίες του Hedge Fund ήταν αληθείς. Ο CEO και ο CFO της Globo παραιτήθηκαν άμεσα ένα Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου του 2015, γιατί γνώριζαν πως υπάρχουν ποινικές και προσωπικές ευθύνες.
Τι έκανε η ελληνική ΕΚ αφού πέρασαν λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες του QCM; Γνωστοποίησε πως «θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για τη χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος...».
Αν συγκρίνει κανείς την αντίδραση των δύο εποπτικών οργάνων σε Ελλάδα και Βρετανία ίσως μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.