Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1930 έχει ανέλθει ο δείκτης λαϊκισμού στις ανεπτυγμένες χώρες, δηλαδή τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, που καταρτίζει μία από τις πιο γνωστές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.
Ο δείκτης υπολογίζει και συγκρίνει το ποσοστό που παίρνουν τα λαϊκίστικα/αντισυστημικά κόμματα σ' αυτές τις χώρες από το 1900 μέχρι σήμερα. Το ειδικό βάρος κάθε χώρας στον δείκτη προσδιορίζεται από τον πληθυσμό της.
Για τον υπολογισμό των σημερινών ποσοστών, ο δείκτης λαμβάνει υπόψη τα ποσοστά του προέδρου Τραμπ στις ΗΠΑ, του UKIP (Φάρατζ) στη Βρετανία, του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, του Κινήματος των 5 Αστέρων στην Ιταλία και του κόμματος των Podemos στην Ισπανία.
Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, ο λαϊκισμός αναμένεται να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση των οικονομικών συνθηκών σε σχέση με την κλασική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική τον επόμενο χρόνο και πιθανόν να επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις.
Ο λαϊκισμός ορίζεται ως ένα πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο που εκπορεύεται από τον μέσο πολίτη που δεν είναι συνήθως καλά μορφωμένος. Ο τελευταίος έχει αγανακτήσει με τις οικονομικές ανισότητες, τις απειλές που εκλαμβάνει ότι προέρχονται από άλλους με διαφορετικές αξίες, είτε είναι μετανάστες είτε άλλοι μέσα από τη χώρα του, αισθάνεται έντονη απέχθεια απέναντι στις ελίτ του κατεστημένου και την κυβέρνηση, που θεωρεί πως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του.
Αν η αμερικανική εταιρεία έχει δίκιο αναφορικά με την περιγραφή του μέσου πολίτη που έλκεται από τον λαϊκισμό, τότε θα είναι δύσκολο να εκριζωθεί από χώρες όπως η Ελλάδα.
H Bridgewater εδρεύει στην πολιτεία του Κονέκτικατ και διαχειρίζεται 160 δισ. δολάρια για λογαριασμό θεσμικών πελατών της, π.χ. Αμοιβαία Κεφάλαια, Hedge Funds κ.τλ.