Στη κοινή γνώμη επικρατεί η άποψη ότι οι σχέσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικας με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι καλές.
Αντίθετα, δεν υπάρχει η ίδια εικόνα για τις σχέσεις των εκπροσώπων των δανειστών με την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρίαρχη άποψη θέλει την σχέση να μην είναι ειδυλλιακή για να το πούμε κομψά.
Όμως, οι εκπρόσωποι των πιστωτών είναι επαγγελματίες και επομένως θα συνομιλούσαν για τα θέματα που άπτονται του προγράμματος προσαρμογής με όποιον κι αν ήταν στη κυβέρνηση.
Θα περίμενε επίσης κανείς ότι υπάρχει κάποιου είδους συμπάθεια ανάμεσα σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, π.χ. στο υπουργό οικονομικών κ.Στουρνάρα, και τους «τροϊκανούς».
Δεν γνωρίζουμε ή καλύτερα δεν έχουμε προσπαθήσει να μάθουμε αν οι έλληνες υπουργοί αισθάνονται άνετα με τους εκπροσώπους των διεθνών πιστωτών.
Όμως, ομολογούμε ότι αισθανθήκαμε έκπληξη όταν άτομο που είναι σε θέση να γνωρίζει μας πληροφόρησε ότι ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι της τρόικας δεν πολυσυμπαθούν ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό οικονομικών.
Δεν αναφερόταν σε όλους τους τροϊκανούς αλλά σε δυο πολύ γνωστούς στη χώρα μας.
Δεν θα βάζαμε το χέρι μας στο Ευαγγέλιο, αλλά θεωρούμε την πηγή μας αξιόπιστη και φυσικά δεν αναφερόταν σε όλους τους εκπροσώπους των δανειστών.
Αν λοιπόν υπάρχει έλλειμμα συμπάθειας, αυτό πιθανόν συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση θα έπρεπε να εφαρμόσει το μνημόνιο ακόμη πιο πιστά.
Πάντως, για τον ένα εκ των δυο ακούγεται έντονα ότι θα φύγει από την χώρα λόγω συνταξιοδότησης οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Όσον αφορά τον άλλο, θα πιθανολογούσαμε ότι δεν θα του άρεσαν οι επιλεκτικές διαρροές του υπουργείου προς ελληνικά ΜΜΕ στο παρελθόν που αφορούσαν στιχομυθίες των επικεφαλής της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα.