One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και κάποια θέματα που σχετίζονται με τους φόρους. Ομως, δεν αναφέρθηκε στα ενεργειακά.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο. Η πιο απλή εξήγηση είναι πως του διέφυγε και δεν θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σ' αυτό. Ομως, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε σημειώσεις από τις οποίες διάβαζε αυτά που έλεγε μια στο τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Επομένως, δεν θα δίναμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες στο πρώτο σενάριο, αλλά στο δεύτερο. Κοινώς, ότι πιθανόν κάτι κρύβει η παράλειψη της αναφοράς του στα ενεργειακά.

Ο δείκτης "glass-ceiling index" του Economist δείχνει ότι η βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης, εργασίας των γυναικών σε σύγκριση με τους άνδρες στις χώρες του ΟΟΣΑ έχει παρουσιάσει μικρή βελτίωση την τελευταία δεκαετία.

Ο δείκτης είναι σύνθετος και λαμβάνει υπόψη τον μισθό, τη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, τα δικαιώματα της μητρότητας και της πατρότητας, τα κόστη φροντίδας των παιδιών, η αντιπροσώπευση των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις κ.τ.λ.

H Ισλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία είναι οι χώρες όπου το χάσμα ανδρών-γυναικών είναι το μικρότερο ενώ η Ιαπωνία, η Τουρκία και η Νότιος Κορέα καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις, κοινώς οι γυναίκες έχουν λιγότερα δικαιώματα σε σύγκριση με τους άνδρες.

Μια νέα πατέντα για να αυξήσουν τις αποδοχές τους και να επιτύχουν προαγωγή έχουν ανακαλύψει αρκετοί στη χώρα μας εδώ και καιρό.

Η μόδα ανθίζει ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, που παραδοσιακά στελεχωνόταν με πολιτικά κριτήρια. Η πατέντα συνίσταται στην απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου με σπουδές εξ αποστάσεως, που προσφέρουν ξένα πανεπιστήμια έναντι αμοιβής.

Οι πελάτες είναι προφανώς τόσο πολλοί που ένα τουλάχιστον εξ αυτών προσφέρει τα μαθήματα στα ελληνικά και έχει δύο εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα.

Προφανώς, για να διευκολύνει τους πελάτες-φοιτητές.

Η ετήσια επίσκεψη της επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί στην Αθήνα έφερε στο προσκήνιο μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Ενα από αυτά είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την επιλογή των ανθρώπων που θα εκπροσωπούν το ΤΧΣ στα ΔΣ των συστημικών τραπεζών. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2016, το ΤΧΣ έβγαλε ανακοίνωση για διαγωνισμό μέσω της διεθνούς εταιρείας συμβούλων STANTON CHASE, της οποίας ηγείται ο κ. Μάνος Πανώριος, για την αντικατάσταση των εκπροσώπων του ΤΧΣ στα ΔΣ των τραπεζών.

Πλησιάζει η μέρα που οι υποψήφιοι μνηστήρες της Εθνικής Ασφαλιστικής θα υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για το 75% των μετοχών της εταιρείας κατ’ ελάχιστο.

Η κινεζική Fossun εκτιμάται ότι θα υποβάλει και ένα γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν η ΕΧΙΝ, η «Κανελλόπουλος-Αδαμαντιάδης», το Calamos Fund και ο Ελληνοαμερικανός κ. Χαλικιάς.

Οι  γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η δίκαιη αξία της Εθνικής Ασφαλιστικής τοποθετείται κοντά στα 900 εκατ. ευρώ, με βάση την εκτίμηση των συμβούλων πώλησης, δηλαδή των Morgan Stanley, Goldman Sachs.

v