Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VRS: Τεχνικά σημεία-”κλειδιά” για Dow, DAX και ΧΑ

Τα κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης και αντίστασης για τους κυριότερους διεθνείς και ελληνικούς χρηματιστηριακούς δείκτες περιέχει ανάλυση της VRS. Στις 10.770 μονάδες η αντίσταση για τον Dow, στις 3.900 η πρώτη ”στήριξη” του DAX, ενώ θετική είναι η τεχνική εικόνα για Γενικό και FT-ASE 20.

VRS: Τεχνικά σημεία-”κλειδιά” για Dow, DAX και ΧΑ
Τα σημεία αντίστασης και τα σημεία στήριξης για τους Dow Jones, DAX, FTSE, αλλά και για τους ελληνικούς Γενικό και FTSE/ASE-20 περιγράφει σε σχετική της τεχνική ανάλυση η Valuation & Research Specialists.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη Dow Jones, οι αναλυτές της VRS, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να διατηρήσει τα επίπεδα των 10.640 μονάδων όπου βρέθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, υπογραμμίζουν πως δεν έχει ακόμα προσεγγίσει το ισχυρό επίπεδο αντίστασης των 10.750 περίπου μονάδων.

Με βάση τους τεχνικούς ταλαντωτές, τονίζεται στην ανάλυση, ο δείκτης Dow Jones δημιουργεί προσδοκίες για πιθανή συνέχιση της ανοδικής του πορείας που ξεκίνησε από την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Στον αντίποδα, η πρώτη στήριξη για τον δείκτη τοποθετείται στην περιοχή των 10.300 μονάδων.

Ανοδικά, όμως, από τα τέλη Μαρτίου, αναφέρεται ότι έχει αρχίσει να κινείται και ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, ο οποίος επιχειρεί να διασπάσει το επίπεδο αντίστασης των 4.170 περίπου μονάδων.

Για τη συνέχεια, οι αναλυτές της VRS παρατηρούν εξασθένιση της ανοδικής ορμής του δείκτη DAX, τοποθετώντας τη στήριξη, σε περίπτωση πτωτικής κίνησης, στα επίπεδα των 3.900 μονάδων.

Εστιάζοντας στις ισοτιμίες, η VRS επισημαίνει ότι σε πτωτικό κανάλι κινείται από τον Φεβρουάριο το ευρώ έναντι του δολαρίου επιβεβαιώνοντας τις ”υποψίες” για αναστροφή της μέχρι πρότινος ανοδικής τάσης. Σε αυτά τα πλαίσια τονίζεται στην ανάλυση πως το επόμενο επίπεδο στήριξης για το ευρώ βρίσκεται κοντά στα 1,1621 δολάρια.

Από την άλλη, τονίζουν οι αναλυτές της VRS, ανοδική παραμένει η τάση για τον δείκτη FTSE της Βρετανίας, τοποθετώντας την αντίσταση για τον δείκτη στις 4.650 μονάδες και τη στήριξη 100 μονάδες χαμηλότερα.

Στα καθ’ ημάς, η τάση του Γενικού Δείκτη παραμένει μεσοχρόνια ανοδική, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE- 20.

Ειδικότερα, για τον Γενικό Δείκτη τονίζεται πως εάν αυτός κινηθεί πάνω από τις 2.551 μονάδες, κορυφή που σχημάτισε στις αρχές του Μαρτίου, τότε είναι πιθανό η συγκεκριμένη περιοχή τιμών να μετατραπεί σε στήριξη.

Ωστόσο, οι αναλυτές της VRS παραμένουν επιφυλακτικοί, τονίζοντας πως σε περίπτωση που ο βασικός δείκτης της ελληνικής αγοράς, δεν ξεπεράσει το προαναφερθέν επίπεδο αντίστασης και κινηθεί πτωτικά, είναι πιθανό να βρει στήριξη κοντά στις 2.400 μονάδες.

Αναφορικά με τον δείκτη FTSE-20, όπως τονίζεται στην ανάλυση, τεχνικά η ανοδική κίνησή του έχει αρχίσει να χάνει την ορμή της, καθώς ο δείκτης προσπαθεί πλέον να διατηρηθεί πάνω από τα επίπεδα των 1.331 μονάδων, όπου βρέθηκε μέσα στον Μάρτιο, και πιθανόν να ακολουθήσει μια διόρθωση, πρώτου κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.

Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζει η VRS, το πρώτο επίπεδο στήριξης ορίζεται στις 1.300 μονάδες, με το επόμενο να βρίσκεται περίπου στις 1.230 μονάδες.

Συνολικά, το γεγονός ότι οι δύο δείκτες κινούνται εδώ και καιρό πάνω από τον βραχυπρόθεσμο κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, σημειώνει η VRS, είναι ενδεικτικό της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τους τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v