ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η οδύσσεια ενός κινητού

Η οδύσσεια ενός κινητού

Μία μικρή ιστορία στην Αγ. Παρασκευή στέκεται αφορμή για να ξεδιπλωθούν νοοτροπίες που κατατρέχουν, ακόμη και σήμερα, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Έχει φτάσει, όμως, η ώρα να απαλλαγούμε από αυτές.

Η Ευρώπη και μία κόλλα χαρτί

Η Ευρώπη και μία κόλλα χαρτί

Δέσμια των εκάστοτε επιθυμιών του κάθε κράτους-μέλους της, η ΕΕ στέκει αδύναμη σήμερα να υψώσει ανάστημα ακόμη και σε ζητήματα θεμελιωδών αρχών. Δείτε, για παράδειγμα, τι έγινε τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Μ. Ανατολή.

Δύο συν ένας μεγάλοι «πονοκέφαλοι» για τον Κυριάκο

Δύο συν ένας μεγάλοι «πονοκέφαλοι» για τον Κυριάκο

Τα σύννεφα μαζεύονται και είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε καταιγίδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αντιμέτωπη, εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας και με σειρά κρίσεων, που καλούν για αποφασιστικότητα και λεπτούς χειρισμούς.

Τα νταηλίκια Ερντογάν τώρα ανταμείβονται

Τα νταηλίκια Ερντογάν τώρα ανταμείβονται

Η Τουρκία, όχι μόνον θα πάρει τα F-16 που ζήτησε, όχι μόνον ξαναμπαίνουν στο «τραπέζι» και τα F-35 ως ανεξάρτητη προμήθεια αλλά πλέον, οι ΗΠΑ μεριμνούν και για την αντιαεροπορική της άμυνα. Μάλλον αποδίδουν τα νταηλίκια…

Πανεπιστήμια: Στρίβειν δια των τηλε-εξετάσεων

Πανεπιστήμια: Στρίβειν δια των τηλε-εξετάσεων

Μία ιλαροτραγωδία πρώτου μεγέθους εξελίσσεται σήμερα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Δημόσια περιουσία τελεί υπό κατάληψη και η κυβέρνηση παρακάμπτει το πρόβλημα, επιλέγοντας την απραξία. Αυτή είναι η ατζέντα νόμου και τάξης;

Η λάθος συνταγή με τους εξοπλισμούς

Όσο πορευόμαστε σε αυτόν τον δρόμο, οι σχέσεις εξάρτησης θα είναι κυρίαρχες. Σε ζητήματα άμυνας οφείλουμε να διαθέτουμε εθνική πολιτική ώστε να μην εξαρτώμεθα από τους... «συμμάχους» μας.

Καταλήψεις και Πόντιοι Πιλάτοι

Οι τηλεξετάσεις δεν αποτελούν λύση αλλά παράκαμψη του προβλήματος των καταλήψεων στα ΑΕΙ. Η άρνηση, όμως, των πρυτάνεων να τις εφαρμόσουν, υπονομεύει τον ίδιο τον θεσμό. Απαιτείται αντιμετώπιση.

Η παράνοια με τις καταλήψεις

Είναι αδιανόητη η στάση της Πολιτείας έναντι των καταλήψεων δημοσίων ΑΕΙ. Σε ποιους ανήκουν αυτά τα ιδρύματα, αν όχι σε όσους πλήρωσαν για τη δημιουργία τους και πληρώνουν για τη λειτουργία τους;

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας

Στο κάθετο «όχι» της Εκκλησίας στον γάμο των ομοφύλων και στην τεκνοθεσία, η κυβέρνηση απαντά σήμερα βάζοντας το σχετικό νομοθέτημα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου. Το «γάντι που σηκώνει», όμως, αφορά τόσο την κυβερνώσα παράταξη όσο και τη χώρα.

Επίδομα γέννησης και δεξιά... ρελάνς

«Μας μιλούν για προβλήματα, απαντάμε με λύσεις», σύμφωνα με μία σχολή σκέψης, την οποία, τουλάχιστον χθες, εμφανίστηκε να ασπάζεται η κυβέρνηση. Έτσι, στη δεξιά κριτική απάντησε με τρόπο διττό και άκρως... ελκυστικό.

Η Greek Mafia και οι τρύπες του συστήματος

Το διπλό φάουλ του Αδωνη

Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και τα 12 ναυτικά μίλια

Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Η «λάθος» συζήτηση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Οι δήμοι, η διαφθορά και το δημόσιο χρήμα

Ο Άδωνις και το συγχωροχάρτι

Το χαμένο στοίχημα της καθημερινότητας

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ελληνικής δεξιάς

Ο καλός μαθητής και ο «άτακτος» ηγέτης

v