ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Οι πυρκαγιές, οι νόμοι και το αμέριμνο κράτος

Οι πυρκαγιές, οι νόμοι και το αμέριμνο κράτος

Θεσπίζουν βαριά πρόστιμα για όσους δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους από χόρτα, αλλά το κρατούν, περίπου, «μυστικό». Όλα αυτά, δε, μία ανάσα πριν την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου...

Τριπλή μέγγενη για το Μαξίμου

Τριπλή μέγγενη για το Μαξίμου

Μόλις τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται υπό το βάρος μίας τριπλής κοινωνικής δυσθυμίας. Η πορεία καταλογισμού ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, η εντεινόμενη ακρίβεια και οι εξελίξεις στο αγροτικό, ωθούν μερίδα της κοινωνίας στα άκρα και επιφυλάσσουν εκπλήξεις στην… κάλπη.

Η χαμένη αξιοπιστία των θεσμών

Η χαμένη αξιοπιστία των θεσμών

Κάποτε η Δικαιοσύνη ήταν το ύστατο καταφύγιο του κάθε πολίτη που έψαχνε να βρει το δίκιο του. Σήμερα, το κύρος της αμφισβητείται από ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, εξαιτίας της βραδύτητας στην απονομή της. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Η μαύρη τρύπα της Παιδείας

Η μαύρη τρύπα της Παιδείας

Φόρους πληρώνουμε, παιδεία δεν έχουμε. Τουλάχιστον όχι δημόσια δωρεάν παιδεία. Διότι όταν το κάθε νοικοκυριό αναγκάζεται να βάλει -ξανά - το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τα… κενά της, τότε μάλλον κοροϊδευόμαστε.

Επένδυση στα θαλάσσια τείχη

Επένδυση στα θαλάσσια τείχη

Την ώρα που χρειάζεται φυγή προς τα εμπρός, εμείς κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Η διατήρηση του αξιόμαχου του Πολεμικού Ναυτικού σημαίνει επένδυση σε προσωπικό και πλοία και η ώρα των αποφάσεων έχει έρθει.

Η ήττα της νομενκλατούρας

Όταν ένιωσαν ότι μπορεί να απειληθεί και η δική τους «καρέκλα», έκαναν πίσω. Ούτε εκλογή για πρόεδρο ούτε τίποτε… Μόνο εσωστρέφεια. Όλα αυτά, όμως, δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία και βεβαίως δεν αγγίζουν τα προβλήματά της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τελευταία ευκαιρία

Όχι μόνο «σήκωσε το γάντι», καλώντας σε νέες εκλογές από τη βάση, εφόσον υπάρξει άλλος υποψήφιος, αλλά επιχείρησε να δώσει και όραμα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο εκλογικό σώμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε χθες χώρο σε μία «τελευταία ευκαιρία».

Η διάκριση των εξουσιών, το Σύνταγμα και η ευκαιρία

Η χώρα μας έχει μία σπάνια ευκαιρία, μετά το τέλος του 2024, να επιχειρήσει να απαλλαγεί από ένα στίγμα. Αυτό της απουσίας διάκρισης μεταξύ των εξουσιών και όσων αρνητικών της προσάπτουν, εξαιτίας αυτού.

Στρώνουν τον δρόμο στην ακροδεξιά

Στις ευρωεκλογές η ψήφος είθισται να θεωρείται «χαλαρή» και να παρέχει την ευκαιρία αποστολής «μηνυμάτων» στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ας φροντίσουμε να μην πρόκειται για ιδιαίτερα... δυσάρεστα μηνύματα.

Διορθωτικές κινήσεις από Μαξίμου στον δρόμο προς την κάλπη

Με ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια. Κοντολογίς αυτή θα είναι η στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος προς τις ευρωεκλογές, με στόχο την αντιστροφή των πτωτικών τάσεων που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις. Αν θα πετύχει, είναι μία άλλη υπόθεση…

Σφυρίζοντας... αδιάφορα στο Αιγαίο

Ο «ευέξαπτος» Αρειος Πάγος και το εύλογο ερώτημα

Η Εκκλησία και οι ιδιότυποι εκβιασμοί

Η μεγάλη κουβέντα για την παιδεία

Το χαμένο στοίχημα νόμου και τάξης

Μην παίζετε με την Υγεία

Σκιές στο «οικονομικό θαύμα» της Ελλάδας

Η ισονομία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το τέλος της Pax Americana

Δημόσιο: Χέρι χέρι αυξήσεις και αξιολόγηση

v