Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το νέο τοπίο στις πυρκαγιές

Το νέο τοπίο στις πυρκαγιές

Πριν αρχίσει, καν, η αντιπυρική περίοδος, η Ελλάδα βρέθηκε στις φλόγες. Από τα Πιέρια έως την Κρήτη, ξεπήδησαν πολλές πυρκαγιές, επαναπροσδιορίζοντας όσα γνωρίζαμε για την πρόληψή τους. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Ψηφίζοντας για τη φανέλα

Ψηφίζοντας για τη φανέλα

Το ελληνικό εκλογικό σώμα έχει συνήθειες και τις κρατά. Όπως αντίστοιχα έχουν και τα κόμματα. Στις ευρωεκλογές ελάχιστοι είναι εκείνοι που ψηφίζουν για την Ευρώπη. Είναι «άλλα» εκείνα που τους... απασχολούν.

Γκρεμίζονται τα θεμέλια της δημοκρατίας

Γκρεμίζονται τα θεμέλια της δημοκρατίας

Ευρήματα που σοκάρουν ως προς την απαξία με την οποία περιβάλλει ορισμένους από τους κυριότερους θεσμούς ο πολίτης αυτής της χώρας, περιέχει έρευνα της Public Issue. Ποια είναι, όμως, τα αίτια και πού μπορούν να οδηγήσουν την κοινωνία μας;

Το καθήκον, η υπέρβασή του και η στοιχειώδης ανθρωπιά

Το καθήκον, η υπέρβασή του και η στοιχειώδης ανθρωπιά

Όσο σίγουρο είναι ότι η Αστυνομία δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, άλλο τόσο είναι ότι η κοινωνία δεν ζητά από αυτήν μόνο την επιβολή του νόμου. Ζητά και ένα ανθρώπινο πρόσωπο.

Η πυροπροστασία δεν είναι ανέκδοτο!

Η πυροπροστασία δεν είναι ανέκδοτο!

Μία ιστορία αβάσταχτης ελαφρότητας, με αντικείμενο ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, αυτό της πυροπροστασίας στην πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη. Δείχνει, δε, ότι τα πάντα σε αυτόν τον τόπο -ακόμη και τα σοβαρά- γίνονται στο πόδι.

Οι εκλογές, τα διλήμματα και η αλήθεια

Ο τόπος έχει κυβέρνηση και αυτή χαίρει της εμπιστοσύνης της Βουλής, όπως έχει τουλάχιστον δύο φορές επιβεβαιωθεί. Άρα, ποιος ο λόγος για τα εκβιαστικά διλήμματα και νέες κάλπες;

Το κράτος δικαίου και όλοι οι άνθρωποι του προέδρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε χθες «επί της ουσίας» και σε μεγάλο βαθμό πειστικά. Επέλεξε, όμως, να μην αναφερθεί στον «πυρήνα» των πραγμάτων και στους «δικούς του» ανθρώπους και έχασε έτσι τη μάχη των εντυπώσεων στα μάτια της κοινής γνώμης.

Η πραγματική αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων

Η ανάδειξη της Ελλάδας στην προτελευταία θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ σε όρους αγοραστικής δύναμης έχει σαφή αίτια. Όσο, δε, συνεχίζουμε να τα αγνοούμε, θα παραμένουμε, ευλόγως, οι ουραγοί της Ευρώπης.

Το ΝΑΤΟ, οι νεοφερμένοι και η άβουλη Ευρώπη

Δίχως ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική και κυριότερα δίχως βούληση εξασφάλισής της, η Ευρώπη στέκει σήμερα απροετοίμαστη για όσα γίνονται στο κατώφλι της, την Ουκρανία. Προφανώς, όμως... το γνωρίζει.

Η πρόταση μομφής και το πολιτικό ζητούμενο

Η «εύκολη λύση» ενόψει των ευρωεκλογών. Ας πάμε για ακόμη μια φορά με «σκληρό ροκ», μήπως και αυξήσουμε τη συσπείρωση. Διότι, κατά τα λοιπά, ας μην κρατάμε μεγάλο καλάθι από την πρόταση δυσπιστίας…

Τα επτά «θανάσιμα αμαρτήματα» της ΝΔ

Τόπο στον φυσικό δικαστή

Πυροπροστασία αλλά… από του χρόνου

Η Αννα-Μισέλ και το ζήτημα δημοκρατίας

Η δεξιά ατζέντα και ο φράχτης στον Εβρο

Η κυβέρνηση και η εκδίκηση της καθημερινότητας

Εσύ Οδησσό, εγώ... Ερυθρά!

Τα Τέμπη και η «δικαίωση» του 77%

Τα διαρκή μερεμέτια με το ΕΣΥ

Η Ουκρανία, η Ελλάδα και η σωστή πλευρά της Ιστορίας

v