Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Είμαστε θετικοί σε εξομάλυνση σχέσεων με ΗΠΑ

«Ναι» του Ρώσου προέδρου σε οποιαδήποτε λύση για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία με βάση την «πραγματικότητα επί του πεδίου». Το σχόλιο για τους βορειοκορεάτες στρατιώτες.

Πούτιν: Είμαστε θετικοί σε εξομάλυνση σχέσεων με ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ανοιχτές ώστε να υπάρξουν κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία, η Μόσχα θα ήταν επίσης, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να εξετάσει οποιεσδήποτε επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά μόνο με βάση την «πραγματικότητα επί του πεδίου», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε οποιεσδήποτε επιλογές για ειρηνευτικές συμφωνίες με βάση την πραγματικότητα στο έδαφος. Και δεν είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε άλλο», είπε ο Πούτιν.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Μόσχα καλωσορίζει τη δήλωση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Πούτιν σχολίασε ότι είναι «σκέτη ανοησία» ο ισχυρισμός του επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ασφαλείας MI5 ότι η Ρωσία έχει στόχο να προκαλέσει χάος στη Βρετανία και την Ευρώπη.

«Δική μας υπόθεση τι κάνουμε με τους Βορειοκορεάτες»

Ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε χιλιάδες στρατιώτες στη Ρωσία, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι είναι δουλειά της Μόσχας να εφαρμόσει όπως νομίζει τη συνθήκη συμμαχικής σχέσης με την Πιονγιάνγκ.

Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου επικαλέστηκε το άρθρο 4 της συμφωνίας συμμαχικής σχέσης Ρωσίας-Βόρειας Κορέας που αφορά την αμοιβαία άμυνα.

Δεν διέψευσε ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται στη Ρωσία. Τόνισε, απεναντίας, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν κλιμακώθηκε από τις ενέργειες της Ρωσίας, αλλά από τις δυτικές προμήθειες όπλων προς το Κίεβο.

Οι ΗΠΑ επικαλούνται στοιχεία ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε 3.000 στρατιώτες στη Ρωσία για πιθανή ανάπτυξη στην Ουκρανία, κίνηση που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v