Στόχος επίθεσης με drone το σπίτι του Νετανιάχου

Χτύπημα Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ. Νέοι βομβαρδισμοί Ισραήλ στη Γάζα, 33 νεκροί. Με σφαίρα στο κεφάλι σκότωσαν τον Σινουάρ. Μετά τη δολοφονία, η Χαμάς απορρίπτει απελευθέρωση ομήρων χωρίς κατάπαυση πυρός.

Στόχος επίθεσης με drone το σπίτι του Νετανιάχου

Νέα επίθεση με drones εξαπέλυσε νωρίς το πρωί η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ. Οι σειρήνες ήχησαν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα ενώ ένα drone διαπέρασε την ισραηλινή αεράμυνα και έπεσε σε κτίριο στην περιοχή Καισάρεια, μεταξύ του Τελ Αβιβ και της Χάιφα. 

Με drone στοχοποιήθηκε η περιοχή της κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που όμως εδώ και καιρό για λόγους ασφαλείας δεν διαμένει εκεί. Η ενέργεια αυτή της Χεζμπολάχ εκτιμάται σαν κλιμάκωση, ενώ σήμερα συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

H ανακοίνωση έγινε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις ότι ένα drone προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε μια «δομή» σε αυτή την παραλιακή πόλη του κεντρικού Ισραήλ.

«Ένα drone εκτοξεύθηκε προς την κατοικία του πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του Νετανιάχου.

Δεν είναι σαφές αν η κατοικία είναι η «δομή» στην οποία είχαν αναφερθεί νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον αυτοκινήτου στην Τζουνιέχ, βόρεια της Βηρυτού, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση από ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή αυτή.

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού σε όχημα στην Τζουνιέχ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ διευκρίνισε ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με το βόρειο Λίβανο.

Την ίδια ώρα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ διεμήνυσε ότι «ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ δε θα σταματήσει τον "Άξονα της Αντίστασης"» και ότι «η Χαμάς θα συνεχίσει να υπάρχει».

Χθες η Χεζμπολάχ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην παλαιστινιακή Χαμάς για τον θάνατο του ηγέτη της, του Γιαχία Σινουάρ, τονίζοντας ότι «βρίσκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού».

Στην ανακοίνωσή της η λιβανέζικη, φιλοϊρανική οργάνωση, ο ηγέτης της οποίας Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισραήλ, χαιρέτισε τον Σινουάρ λέγοντας ότι «πολέμησε το αμερικανικό σχέδιο και τον σιωνιστή κατακτητή και έχυσε το αίμα του μέχρι που έγινε μάρτυρας».

Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία στη Γάζα

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον κατοικίας στο προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγάζι στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια.

Εξάλλου οι υγειονομικές αρχές της Γάζας κατηγόρησαν σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι περικύκλωσε και βομβάρδισε το ινδονησιακό νοσοκομείο στην Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, τραυματίζοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους.

«Τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν πλήρως το νοσοκομείο, έκοψαν την ηλεκτροδότηση και άνοιξαν πυρ με οβίδες με στόχο τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Μαρουάν Σουλτάν.

«Αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς», υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου και πως «περισσότεροι από 40 ασθενείς» τραυματίσθηκαν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στις 6 Οκτωβρίου νέα επίθεση εναντίον της πόλης Τζαμπάλια, η οποία βρίσκεται δίπλα στο ινδονησιακό νοσοκομείο, αναφέροντας πως στοχοθετεί μαχητές της Χαμάς που ανασυντάσσονται.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας είχε ανακοινώσει στη διάρκεια της περασμένης νύκτας το θάνατο 33 ανθρώπων από ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια.

Ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ από σφαίρα στο κεφάλι

Στο μεταξύ όπως ανέφεραν  οι New York Times, ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο θάνατος του οποίου στη λωρίδα της Γάζας ανακοινώθηκε προχθές, Πέμπτη, από το Ισραήλ, σκοτώθηκε από σφαίρα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι, σύμφωνα με τον ιατροδικάστή που ήταν επικεφαλής της νεκροψίας στο Ισραήλ.

Όμως παραμένουν πολλά σκοτεινά σημεία, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, κυρίως όσον αφορά την ακριβή στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και το ποιός πυροβόλησε.

Ο αρχηγός της ένοπλης ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης είχε τραυματισθεί αρχικά στον πήχη του δεξιού χεριού στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες, ανέφερε στους New York Times ο διευθυντής του ισραηλινού ινστιτούτου ιατροδικαστικής Τσεν Κούγκελ, ο οποίος επέβλεψε τη νεκροψία και γνωστοποίησε τα συμπεράσματά του στην εφημερίδα.

Τραυματισμένος, ο Σινουάρ σκοτώθηκε στη συνέχεια από μια σφαίρα στο κεφάλι, σύμφωνα με τον δρα Κούγκελ.

Μετά τον τραυματισμό του, ο αρχηγός της Χαμάς τύλιξε ένα ηλεκτρικό καλώδιο γύρω από το μπράτσο του, «όμως αυτό έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν αρκετό (...) Δεν ήταν αρκετά σταθερό και ο πήχης του είχε διαλυθεί», δήλωσε ο ιατροδικαστής στους NYT.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είχε σκοτωθεί την προηγουμένη, την Τετάρτη, σε επιχείρηση των ισραηλινών στρατιωτών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, γνωρίζουμε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούσαν «αυτές τις τελευταίες εβδομάδες» μέσα στη συνοικία Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα, έπειτα από πληροφορίες για πιθανή παρουσία εκεί υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς.

«Ο Γιαχία Σινουάρ κρυβόταν μέσα σε χώρους τους οποίους είχαμε ήδη επιθεωρήσει», όμως «δεν γνωρίζαμε πως ήταν εκεί», σύμφωνα με τον υποναύαρχο Χαγκάρι.

Στρατιωτικοί είχαν εντοπίσει την Τετάρτη «τρεις τρομοκράτες, οι οποίοι μετακινούνταν από σπίτι σε σπίτι» και είχαν σημειωθεί τότε ανταλλαγές πυρών.

«Ο Σινουάρ όρμησε τότε μόνος μέσα σ' ένα κτίριο» και «τραυματίσθηκε στο ένα χέρι από τα πυρά», σύμφωνα με τον Χαγκάρι.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός διευκρίνισε ότι ο αρχηγός της Χαμάς είχε επάνω του ένα πιστόλι και 40.000 σεκέλ (περίπου 10.000 δολάρια).

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ ήταν το κύριο εμπόδιο για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός στη σύγκρουση στη Γάζα και η δολοφονία του από τις ισραηλινές δυνάμεις συνιστά «σημείο καμπής», που θα μπορούσε να επιταχύνει τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ανοίγεται μια μοναδική ευκαιρία για να επέλθει κατάπαυση του πυρός και το κρίσιμο τέλος του πολέ

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα με 33 νεκρούς

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζα ανακοίνωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν νέο βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου όπου ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται για πάνω από έναν χρόνο.

«Ο αριθμός των θυμάτων (...) ανέρχεται σε 33 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες», ανέφερε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, οργανισμού που αναφέρεται στην κυβέρνηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα δήλωνε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στο κέντρο επειγόντων περιστατικών της δομής υγείας διακομίστηκαν «22 νεκροί και 70 τραυματίες» έπειτα από βομβαρδισμό με στόχο τον τομέα Ταλ αζ Ζαατάρ του καταυλισμού προσφύγων στην Τζαμπάλια.

Ερωτηθείς από το AFP για τον βομβαρδισμό και τους στόχους, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως· εκπρόσωπός του περιορίστηκε να πει πως ο στρατός βρίσκεται σε διαδικασία «επαλήθευσης».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν την 6η Οκτωβρίου νέα επιχείρηση στον τομέα της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων, βόρεια της πόλης της Γάζας, αναφέροντας πως στόχος ήταν μαχητές της Χαμάς, που όδευαν, κατ’ αυτές, να ανασυνταχθούν.

Η ζώνη αυτή, ήδη ρημαγμένη από τις εχθροπραξίες, κατεστραμμένη ακόμη περισσότερο μετά τους νέους βομβαρδισμούς, είχε ήδη μετατραπεί σε θέατρο άγριων μαχών δυο φορές από το ξέσπασμα του πολέμου, έναυσμα του οποίου ήταν η επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τζαμπάλια από την 6η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες βράδυ, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ προειδοποίησε πως η κατάσταση είναι «ολοένα πιο επισφαλής και επικίνδυνη» για «τους αμάχους στη βόρεια (Λωρίδα της) Γάζας», καθώς «οικογένειες (...) προσπαθούν να επιβιώσουν σε φοβερές συνθήκες, υπό εντατικούς βομβαρδισμούς».

Μετά τον θάνατο του ηγέτη της, η Χαμάς απορρίπτει απελευθέρωση ομήρων χωρίς κατάπαυση πυρός

Η Χαμάς κατέστησε σαφές πως οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όσο το Ισραήλ δεν βάζει τέλος στην επίθεσή του, παρά τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, που χαρακτηρίζεται βαρύ χτύπημα για το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Σε πόλεμο σε δυο μέτωπα, το Ισραήλ ανακοίνωσε προχθές Πέμπτη τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε την προηγουμένη σε επιχείρηση σε νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ συνεχίζει στον Λίβανο την επίθεσή του εναντίον της Χεζμπολά, συμμάχου της Χαμάς — και τα δυο κινήματα χαρακτηρίζονται υποστηριζόμενα από το Ιράν.

Η Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, που θεωρείται εξασθενημένη έπειτα από έναν χρόνο και πλέον πολέμου, επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της, που το Ισραήλ θεωρεί πως ήταν ο αρχιτέκτονας της άνευ προηγουμένου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 εναντίον νότιων τομέων της επικράτειάς του.

Η Χαμάς διαβεβαίωσε πως ο θάνατός του θα «ενισχύσει» το κίνημα, ενώ επέμεινε πως οι όμηροι που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο δεν πρόκειται να απελευθερωθούν προτού «σταματήσει η επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».

Ο στρατιωτικός βραχίονάς της τόνισε πως η μάχη θα συνεχιστεί «ως την απελευθέρωση της Παλαιστίνης», ενώ η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» των παλαιστινιακών παρατάξεων.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ σηματοδοτεί την «αρχή του τέλους» του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ δυτικοί ηγέτες πρόβαλαν την ελπίδα τους πως θα ανοίξει τον δρόμο για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είδε ευκαιρία να ανοίξει «δρόμος προς την ειρήνη» στην Εγγύς Ανατολή και «καλύτερο μέλλον στη Γάζα χωρίς τη Χαμάς».

Ο θάνατός του καθιστά «πιο εύκολη» την ειρήνη στην Εγγύς Ανατολή, έκρινε από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο κ. Μπάιντεν και οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας τόνισαν την «άμεση ανάγκη να επιστρέψουν οι όμηροι στις οικογένειές τους, να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα φθάσει στους αμάχους ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν από την πλευρά του εξέφρασε χθες τα «συλλυπητήριά του» για το «μαρτύριο του Γιαχία Σινουάρ» σε αξιωματούχους της Χαμάς που υποδέχθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γιαχία Σινουάρ, 61 ετών, ήταν επικεφαλής από το 2017 της Χαμάς στη Γάζα, προτού ονομαστεί στις αρχές Αυγούστου πολιτικός ηγέτης του κινήματος, μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου, σε επίθεση αποδοθείσα στο Ισραήλ.

Ο σωματοφύλακάς του Μαχμούντ Χαμντάν σκοτώθηκε επίσης, διαβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός χθες.

Στη Λωρίδα της Γάζας υπό πολιορκία, κάποιο Παλαιστίνιοι βρίσκονταν μεταξύ ελπίδας και παραίτησης.

«Ο πόλεμος δεν σταματά, οι σκοτωμοί συνεχίζονται», έλεγε κάτοικος, ο Τζεμάα Αμπού Μέντι.

Στο Ισραήλ, ο θάνατος του Σινουάρ εκλήφθηκε από κάποιος ως ένδειξη ελπίδας. «Έχω την εντύπωση πως τελειώσαμε αυτό που αρχίσαμε», είπε ο Ντόλεφ, 29 ετών, κάτοικος του Τελ Αβίβ,

Η κυριότερη οργάνωση των συγγενών των ομήρων ανακοίνωσε πως «ζητεί αμέσως» να αξιοποιηθεί αυτή η «μεγάλη πρόοδος» και να «εξασφαλιστεί η επιστροφή» των ομήρων που απομένουν ζωντανοί.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου 2023, 97 παραμένουν σε αιχμαλωσία στη Λωρίδα της Γάζας, όμως τουλάχιστον 34 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 1.206 άνθρωποι στο Ισραήλ, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα, η οποία συμπεριλαμβάνει ομήρους που σκοτώθηκαν ενώ κρατούνταν.

Μετά τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, αναλυτές θεωρούν πως ο αντίκτυπος του γεγονότος είναι αβέβαιος. Παρότι «σημαντικά αποδυναμωμένη», η Χαμάς «δεν θα εξαφανιστεί έτσι απλά», σημείωσε ο Μάικλ Χόροβιτς, ειδικός στην εταιρεία συμβούλων για ζητήματα ασφαλείας Le Beck.

Συνεχίζει να είναι «κυρίαρχη» δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως μέσω του ελέγχου «της ανθρωπιστικής βοήθειας», συμπλήρωσε ο Νταβίντ Χάλφα, ειδικός για την περιοχή.

Χθες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η πολιτική προστασία του θυλάκου ανακοίνωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και «δεκάδες» άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό εναντίον καταυλισμού προσφύγων στην πόλη αυτή, ήδη δυο φορές από το ξέσπασμα του πολέμου θέατρο μανιασμένων εχθροπραξιών.

Τουλάχιστον 4.500 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, τα οποία χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Ο μικρός παλαιστινιακός θύλακος έχει μετατραπεί σε αληθινή «κόλαση πάνω στο γη» για τα ένα εκατομμύριο και πλέον παιδιά εκεί, κατήγγειλε η UNICEF χθες.

Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς καταγράφτηκε εν μέσω εκρηκτικής ατμόσφαιρας στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο από τα τέλη Σεπτεμβρίου εναντίον της Χεζμπολά στον Λίβανο και έχει διαμηνύσει πως επίκειται η ανταπόδοσή του στην επίθεση του Ιράν εναντίον της επικράτειάς του την 1η Οκτωβρίου.

Για την Τεχεράνη, ο Γιαχία Σινουάρ παραμένει «πηγή έμπνευσης» στη Μέση Ανατολή.

Λίβανος

Έπειτα από έναν χρόνο ανταλλαγών πυρών στα σύνορα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διεξάγουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου χερσαίες επιχειρήσεις σε τομείς του νοτίου Λιβάνου, με την υποστήριξη εκστρατείας αεροπορικών πληγμάτων.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ λέει πως σκοπός της είναι η ασφαλής επιστροφή στο βόρειο τμήμα της χώρας περίπου 60.000 εκτοπισμένων εδώ κι έναν χρόνο εξαιτίας των ακατάπαυστων εκτοξεύσεων ρουκετών από τη Χεζμπολά.

Το λιβανικό σιιτικό κίνημα ανέλαβε χθες την ευθύνη για επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ, ιδίως εναντίον των πόλεων Σαφέντ και Χάιφα (βόρεια) και εναντίον στρατιωτικής βάσης στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «περίπου 75» ρουκέτες και drones εξαπολύθηκαν «από τον Λίβανο» χθες.

Πρόσθεσε πως διεξήγαγε «στοχευμένες» επιδρομές στον νότιο Λίβανο και σκότωσε «περίπου 60 τρομοκράτες».

Χθες βράδυ, ανακοίνωσε πως αναχαίτισε «εναέριο στόχο» που πλησίαζε το ισραηλινό έδαφος από τη Συρία.

Τουλάχιστον 1.418 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο αφότου άρχισαν οι ισραηλινοί μαζικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Χεζμπολά την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

Ο ΟΗΕ μετρά περίπου 700.000 εκτοπισμένους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v