Ελβετία: Παραβίασε τους κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος η HSBC

Από το 2002 έως και το 2015, μεταφέρθηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Λιβάνου και Ελβετίας και πάλι πίσω. Έφεση κατά των μέτρων που της επιβλήθηκαν θα ασκήσει η τράπεζα.

Ελβετία: Παραβίασε τους κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος η HSBC

Η εποπτική αρχή για την χρηματοοικονομική αγορά της Ελβετίας (Finna) απαγόρευσε στη θυγατρική της HSBC στη χώρα να εξυπηρετεί επιφανή δημόσια πρόσωπα, καθώς διαπίστωσε πως η τελευταία παραβίαζε τους κανονισμούς για το ξέπλυμα χρήματος, μεταδίδουν οι Financial Times.

Διαπίστωσε ότι από το 2002 έως και το 2015, μεταφέρθηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Λιβάνου και Ελβετίας και πάλι πίσω.

Στο πλαίσιο αυτό η Finna τόνισε ότι η τράπεζα αγνόησε τις ενδείξεις περί ξεπλύματος χρήματος που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες συναλλαγές. Ομοίως υπογράμμισε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για έναρξη και διατήρηση σχέσεων με πολιτικούς, παραβιάζοντας σοβαρά υποχρεώσεις δέουσας σημασίας.

Από την πλευρά της, η HSBC ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. «Αναγνωρίζουμε τα θέματα που έθεσε η Finma τα οποία αφορούν στο παρελθόν», ωστόσο «η HSBC παίρνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις της για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v