Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουντιάλ 2022: Γερμανική υποκρισία περί δικαιωμάτων καταγγέλλει το Κατάρ

«Όταν κάνουμε ενεργειακές συνεργασίες ή επενδύσεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα», σχολιάζει δηκτικά ο ΥΠΕΞ του εμιράτου σεΐχης Αλ-Θάνι αναφορικά με γερμανικές επικρίσεις στις καταριανές επιδόσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μουντιάλ 2022: Γερμανική υποκρισία περί δικαιωμάτων καταγγέλλει το Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κατηγόρησε τη Γερμανία για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σχετικά με την κριτική στο ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ υπερασπίστηκε την κλήση του Γερμανού πρέσβη τον περασμένο μήνα για εξηγήσεις.

Το Κατάρ έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη συμπεριφορά του προς τους μετανάστες εργάτες, οι οποίοι μαζί με άλλους αλλοδαπούς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ τον περασμένο μήνα κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή σχόλια της υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ότι το ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας χώρας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για το εάν θα επιλεγεί ως διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Από τη μια πλευρά ο γερμανικός πληθυσμός παραπληροφορείται από κυβερνητικούς πολιτικούς και από την άλλη η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί μας όταν πρόκειται για ενεργειακές συνεργασίες ή επενδύσεις», δήλωσε ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Είμαστε ενοχλημένοι από τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά», είπε, προσθέτοντας ότι το Κατάρ αντιμετώπισε μια συστηματική εκστρατεία εναντίον του αυτά τα 12 χρόνια, από τότε που επιλέχτηκε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, τέτοια που όπως είπε δεν είχε αντιμετωπίσει καμία άλλη χώρα.

«Είναι ειρωνικό όταν αυτός ο τόνος υπάρχει σε χώρες της Ευρώπης που αυτοαποκαλούνται φιλελεύθερες δημοκρατίες. Ακούγεται πολύ αλαζονικό και πολύ ρατσιστικό», είπε στην εφημερίδα.

Ο Αλ-Θάνι χαρακτήρισε περιττές τις εκκλήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας προς τις μειονότητες - τις οποίες είχε θέσει ως προαπαιτούμενο η Φέιζερ - και είπε ότι οι Γερμανοί πολιτικοί θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στα εγκλήματα μίσους που συμβαίνουν εντός των συνόρων της χώρας τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v