Πρόστιμο $4,1 εκατ. στη Wells Fargο για παράνομη κατάσχεση οχημάτων

Η τράπεζα κατέσχεσε παράνομα 413 οχήματα μελών των στρατιωτικών δυνάμεων. Υποχρεούται να πληρώσει 4,1 εκατ. δολάρια, 10.000 στο κάθε πρόσωπο που επηρεάστηκε, αλλά και να αλλάξει τις πολιτικές της.

Πρόστιμο $4,1 εκατ. στη Wells Fargο για παράνομη κατάσχεση οχημάτων

Η Wells Fargo Bank πρόκειται να πληρώσει 4,1 εκατ. δολάρια προκειμένου να διευθετήσει ισχυρισμούς πως κατέσχεσε παράνομα 413 οχήματα που ανήκαν σε μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων χωρίς δικαστική εντολή, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο διακανονισμός -ο οποίος αφορά σε κατασχέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου ου 2008 μέχρι την 1η Ιουλίου του 2015- προβλέπει ότι η τράπεζα θα πληρώσει 10.000 δολάρια σε κάθε άτομο που επηρεάστηκε από τις ενέργειές της.

Η Wells Fargo συμφώνησε ακόμη να αλλάξει τις πολιτικές της στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διευθέτησης.

Όπως εξηγεί το MarketWatch, το Υπουργείο Δικαιοσύνης άρχισε να ερευνά τις πρακτικές της τράπεζας έπειτα από καταγγελία του Dennis Singleton, μέλος των στρατιωτικών δυνάμεων, του οποίου το αυτοκίνητο κατασχέθηκε καθώς εκείνος ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί το Αφγανιστάν.

Αφότου η τράπεζα πούλησε το όχημα σε πλειστηριασμό, προσπάθησε να αποσπάσει από τον ίδιο τον Singleton 10.000 δολάρια.

Το τελευταίο αυτό εμπόδιο για την Wells Fargο έρχεται εν μέσω αποκαλύψεων για ευρύτερη χρήση παράνομων πρακτικών πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v