Πρόστιμο $185 εκατ. στην Wells Fargo

Η αμερικανική τράπεζα κατηγορείται πως πίεζε υπερβολικά τους υπαλλήλους να πιάσουν τους στόχους πωλήσεων, ενθαρρύνοντας αμφιλεγόμενες συμπεριφορές και ανέντιμες ενέργειες, καθώς και τακτικές υπερβολικά επιθετικές προς τους πελάτες.

Πρόστιμο $185 εκατ. στην Wells Fargo

Η Wells Fargo, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε όρους χρηματιστηριακής αξίας κατέληξε σε διακανονισμό 185 εκατ. δολαρίων με τις αμερικανικές αρχές για ανοίγματα λογαριασμών, cross-selling προϊόντων και τακτικές πωλήσεων.

Το γραφείο νομισματικού ελέγχου των ΗΠΑ (Office of the Comptroller of the Currency), η υπηρεσία χρηματοοικονομικής προστασίας καταναλωτών (Consumer Financial Protection Bureau) και η εισαγγελία της πόλης του Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε διακανονισμό με την τράπεζα.

Εισαγγελία και ρυθμιστικές αρχές ερευνούσαν το τελευταίο διάστημα το αν η Wells Fargo πίεζε υπερβολικά τους εργαζομένους της να πιάσουν τους στόχους πωλήσεων και αν απέτυχε στο να αποτρέψει αμφιλεγόμενες συμπεριφορές.

Το Μάιο του 2015, η εισαγγελία του Λος Άντζελες κατέθεσε μήνυση ισχυριζόμενη ότι η τράπεζα πίεζε τους υπαλλήλους να προχωρούν σε ανέντιμες ενέργειες, περιλαμβανομένου του ανοίγματος λογαριασμών για άτομα που δεν υπήρχαν.

Εκπρόσωπος της τράπεζας έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Wells Fargo διαφωνεί με τους ισχυρισμούς του κειμένου της αγωγής, περιλαμβανομένης της κατηγορίας ότι χρησιμοποίησε τακτικές πωλήσεων που ήταν υπερβολικά επιθετικές για τους πελάτες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v