Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαπέν: Στρωμένο το «κόκκινο χαλί» για τις βρετανικές τράπεζες

Το κόκκινο χαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές και δεν θα χρειαστεί καν να ξοδέψουμε χρήματα, υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Σαπέν: Στρωμένο το «κόκκινο χαλί» για τις βρετανικές τράπεζες

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως θα καλωσόριζε τις τράπεζες του Λονδίνου στο Παρίσι μετά την ψήφο της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιώντας την γνωστή μεταφορά του «κόκκινου χαλιού».

Σε ερώτηση για το αν η Γαλλία θα ασκήσει ενεργητικά λόμπι στις τράπεζες για να φέρουν δραστηριότητες τους στο Παρίσι αν το Brexit κάνει δύσκολη τη ζωή στο Λονδίνο, ο κ. Σαπέν απάντησε: «Το κόκκινο χαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές και δεν θα χρειαστεί καν να ξοδέψουμε χρήματα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο πως ούτε αυτός ούτε η γαλλική κυβέρνηση έχουν «εχθρική» διάθεση απέναντι στο Λονδίνο, λέγοντας πως «η Βρετανία έχει ήδη αρκετές πολιτικές, οικονομικές και χρηματοπιστωτικές δυσκολίες».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σαπέν σημείωσε πως η φορολογία δεν θα περιορίσει την ελκυστικότητα της γαλλικής πρωτεύουσας ως χρηματοοικονομικού κέντρου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v