Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Brexit: Παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας βλέπει η Moody's

Η αυξημένη αβεβαιότητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη νέα σχέση της ΕΕ με τη Βρετανία αναμένεται να περιορίσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, εκτιμά η Moody's. Αυξημένα τα ρίσκα κατακερματισμού για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Brexit: Παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας βλέπει η Moodys

Η απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγήσει σε παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας που θα επιβαρύνει τις επιδόσεις της οικονομίας και είναι ένα «πιστωτικά αρνητικό» γεγονός για το βρετανικό αξιόχρεο, επισημαίνει η Moody's.

Ο οίκος επισημαίνει τις άμεσες επιπτώσεις, με κλυδωνισμούς στις αγορές και δριμεία υποτίμηση της στερλίνας.

Η αυξημένη αβεβαιότητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη νέα σχέση της ΕΕ με τη Βρετανία αναμένεται να περιορίσει τις εισροές επενδύσεων και την καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιορίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Ενώ η Moodys δεν αναμένει μεγάλες επιπτώσεις για τους περισσότερους εκδότες τίτλων εντός της ΕΕ μετά το Brexit, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να ενισχύσει το ρίσκο πολιτικού κατακερματισμού εντός της ΕΕ εάν μειωθεί περαιτέρω η στήριξη της Ένωσης από τους πολίτες.

Η επίπτωση για το βρετανικό αξιόχρεο θα εξαρτηθεί από τις νέες σχέσεις που θα δομηθούν με την ΕΕ. Το βασικό σενάριο της Moody's κάνει λόγο για μια συμφωνία που θα διατηρεί τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους τρέχοντες εμπορικούς διακανονισμούς. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες σε τομείς όπως η πρόσβαση στην ενιαία αγορά, τη νομοθεσία και τη μετανάστευση θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο νέο λειτουργικό περιβάλλον για τους εκδότες χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v