Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 23,8% σε έξι μέρες για το bitcoin

Την περασμένη εβδομάδα το ψηφιακό νόμισμα άγγιξε υψηλά 2,5 ετών καθώς θεωρήθηκε καταφύγιο λόγω Brexit. Τώρα εμφανίζει πτώση σχεδόν 25%, το οποίο οι ειδικοί αποδίδουν μεταξύ άλλων στο μικρό προβάδισμα της Remain τις τελευταίες μέρες.

Βουτιά 23,8% σε έξι μέρες για το bitcoin

Η τιμή του bitcoin έχει εμφανίσει μια μεγάλη πτώση της τάξης του 23,8% από τα υψηλά 2,5 ετών που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω προβλημάτων στη βασική αγορά του Χονγκ Κονγκ, αλλά και λόγω του φόβου για το πιθανό Brexit.

Το ψηφιακό νόμισμα ήταν περίπου στα 590,53 δολάρια το μεσημέρι, ώρα Λονδίνου, δηλαδή 23,8% κάτω σε σχέση με το κλείσιμο στα 774,94 δολάρια στις 17 Ιουνίου.

Η αρχική άνοδος ήρθε καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι traders προετοιμάζονταν για μια διαδικασία που ονομάζεται halving και οδηγεί σε μειωμένη προσφορά του ψηφιακού νομίσματος. Οι τιμές αυξήθηκαν σε αναμονή της χαμηλότερης προσφοράς.

Ωστόσο η εμπιστοσύνη κλονίστηκε όταν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η αγορά bitcoin του Χονγκ Κονγκ, Bitfinex, έκλεισε για μερικές ώρες εξαιτίας «προβλημάτων δικτύωσης», που επιλύθηκαν την ίδια μέρα.

Δύο ακόμη παράγοντες που έχουν πιέσει το νόμισμα τις τελευταίες ημέρες είναι οι κινήσεις των αγορών λόγω του δημοψηφίσματος για το Brexit, αλλά και οι κινήσεις του γουάν.

Το bitcoin θεωρήθηκε από κάποιους καταφύγιο τις τελευταίες εβδομάδες ενόψει δημοψηφίσματος, γεγονός που συνέδραμε την άνοδό του. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών που έδωσαν μικρό προβάδισμα στο Remain πίεσαν προς τα πάνω τις χρηματοοικονομικές αγορές και τη στερλίνα και προκάλεσαν πτώση στην τιμή του ψηφιακού νομίσματος.

Στο μεταξύ, η απειλή του Brexit είχε τα αντίθετα αποτελέσματα στο κινεζικό γουάν, το οποίο άγγιξε χαμηλά πέντε ετών την περασμένη εβδομάδα. Οι ειδικοί αποδίδουν και σε αυτό την πτώση του bitcoin, καθώς η χώρα αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος του trading του νομίσματος. Η πτώση του ενός νομίσματος ενδεχομένως αντανακλά την πτώση του άλλου, αναφέρει η Gatecoin, αγορά ψηφιακών νομισμάτων, μιλώντας στο CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v