Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εταιρίες καθυστερούν τις δαπάνες ενόψει δημοψηφίσματος

Οι νέες επιχειρήσεις μειώνονται και οι συμφωνίες και επενδύσεις επιβραδύνονται. Η αβεβαιότητα που περιβάλλει το δημοψήφισμα έχει επηρεάσει την όρεξη των επενδυτών. Οι εταιρίες αναβάλλουν σημαντικές αποφάσεις, πλήττονται οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Οι εταιρίες καθυστερούν τις δαπάνες ενόψει δημοψηφίσματος

Η Τράπεζα της Αγγλίας τόνισε ότι κάποιες βρετανικές επιχειρήσεις ενδεχομένως έχουν αναβάλει αποφάσεις που αφορούν στις δαπάνες, ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή στην ΕΕ. Οι συνέπειες της καθυστέρησης αυτής έχουν εξαπλωθεί και στις νομικές και χρηματοπιστωτικές εταιρίες.

Πέραν των στατιστικών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας, εταιρίες επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών επισημαίνουν ότι οι νέες επιχειρήσεις έχουν μειωθεί και οι εκδόσεις τίτλων έχουν επιβραδυνθεί, καθώς ελαττώνεται η όρεξη των επενδυτών.

«Η ροή νέας δουλειάς για τις εταιρίες επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχει αποδυναμωθεί, με κάποιους πελάτες να καθυστερούν σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν το δημοψήφισμα», ανέφερε η τράπεζα σε έκθεσή της. «Αυτό αποτελεί αντανάκλαση μιας επιβράδυνσης στις δραστηριότητες που συνδέονται με εξαγορές και συγχωνεύσεις και επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα», πρόσθεσε.

Το κείμενο αναφέρει ότι, ευρέως, η πρόθεση για επενδύσεις από εδώ και πέρα είναι «σταθερή με μέτρια ανάπτυξη». Σχετικά με τα σχέδια των εταιριών για προσλήψεις, τονίζει ότι η «έντονη αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές έχει ένα σχετικά πτωτικό αντίκτυπο».

Πρόκειται για την τελευταία δημοσίευση της κεντρικής τράπεζας πριν το δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, σχολιάζει το Bloomberg. Ο διοικητής της BoΕ, Μαρκ Κάρνεϊ, έχει προσελκύσει την οργή της Leave, λόγω των σχολίων της τράπεζας επάνω στις πιθανές οικονομικές συνέπειες μιας απόφασης εξόδου. Παράλληλα έχει συγκρουστεί με δικηγόρους για τον λόγο αυτόν, ενώ κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει τα σχόλιά του ως «προπαγάνδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v