Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Brexit: Στον «πάγο» τα ευρωπαϊκά deals, τα κεφάλαια φεύγουν για ΗΠΑ

Οι επιχειρήσεις προτιμούν να αξιοποιήσουν τα κεφάλαιά τους σε αμερικανικές συμφωνίες, τη στιγμή που η αβεβαιότητα κυριαρχεί σε Βρετανία και Ευρώπη. Οι συμφωνίες στη Βρετανία υποχώρησαν κατά 70% το πρώτο μισό του έτους.

Brexit: Στον «πάγο» τα ευρωπαϊκά deals, τα κεφάλαια φεύγουν για ΗΠΑ

Οι επιχειρήσεις ενδεχομένως αξιοποιούν τα κεφάλαιά τους σε συμφωνίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ένα σύννεφο αβεβαιότητας εξαιτίας του Brexit έχει καλύψει την Ευρώπη, τόνισε ο Steve Immelt, διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς δικηγορικού γραφείου Hogan Lovells.

«Υπάρχει ακόμη έντονη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων σε όλη την αμερικανική αγορά (...) αν έχετε την επιλογή μεταξύ της χρήσης κεφαλαίου στη Βρετανία ή την Ευρώπη, όπου υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, ή της χρήσης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει μια κλίση προς τις ΗΠΑ», ανέφερε το στέλεχος μιλώντας στο CNBC.

Το διεθνές δίκτυο τονίζει ότι στοιχεία του Thomson Reuters κατέδειξαν πως οι εξαγορές και συγχωνεύσεις που περιλαμβάνουν βρετανικές εταιρίες υποχώρησαν κατά 70% το πρώτο μισό του έτους σε ετήσια βάση, σε 57,6 δισ. δολάρια.

«Σε όρους συναλλαγών, με έδρα το Λονδίνο, αδιαμφισβήτητα έχουν μειωθεί τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες», επεσήμανε ο Immelt. Όπως πρόσθεσε, δεν φαίνεται να υπάρχει αξιοσημείωτη μετατόπιση κεφαλαίου προς την Ασία ή άλλες αναπτυσσόμενες περιοχές, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις εστιάζουν σε αμερικανικές συμφωνίες ή αναμένουν την τελική απόφαση της Βρετανίας.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει να φύγει από την ΕΕ, οι συμφωνίες πιθανώς θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, μέχρι να αποσαφηνιστεί το τι σημαίνει μια τέτοια απόφαση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πάρει «πολύ καιρό», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v