Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάρατζ: Οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν τη Βρετανία

Η Βρετανία θα έχει και πάλι τον έλεγχο των πολιτικών της, μεταξύ άλλων στην οικονομία, την ενέργεια, την αλιεία και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Οι επενδυτές δε θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε μια χώρα που βασίζεται στις δικές της πολιτικές, υποστηρίζει ο πολιτικός.

Φάρατζ: Οι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν τη Βρετανία

Οι επενδυτές δε θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα Ηνωμένο Βασίλειο που θα έχει ψηφίσει για να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η χώρα θα έχει και «πάλι τον έλεγχο» της οικονομικής της πολιτικής, υποστήριξε σήμερα ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του βρετανικού κόμματος Ανεξαρτησίας, μιλώντας στο CNBC.

Ο Φάρατζ, από τις ηγετικές φιγούρες στους κόλπους της Leave, απέρριψε το επιχείρημα του αντίπαλου στρατοπέδου ότι μια ψήφος υπέρ της εξόδου θα πλήξει το αίσθημα της αγοράς απέναντι στη Βρετανία.

«Γιατί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε μια βρετανική οικονομία που έχει πάλι τον έλεγχο; Θα έχουμε και πάλι τον έλεγχο της πολιτικής ενέργειας, για παράδειγμα, της πολιτικής αλιείας, της πολιτικής χάλυβα, του ρυθμιστικού πλαισίου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Θα έχουμε πάλι τον έλεγχο αντί να αναγκαζόμαστε να βασιζόμαστε σε κανονισμούς που έρχονται σε εμάς από την ΕΕ», τόνισε.

Το ζήτημα αυτό έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Leave. Η καμπάνια έχει επανειλημμένως ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να «πάρουν πίσω τον έλεγχο», επιχειρηματολογώντας ότι η Βρετανία θα μπορεί να ελέγχει το εμπόριό της, τα σύνορά της, τη μετανάστευση και την οικονομία πιο αποτελεσματικά εκτός της ΕΕ.

Μάλιστα, ο Νάιτζελ Φάρατζ τόνισε μιλώντας στο διεθνές δίκτυο ότι «είτε η στερλίνα πέσει, είτε ανέβει, στην πραγματικότητα ανεβαίνει και πέφτει συνεχώς κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι μια πτώση στην αξία του νομίσματος θα είναι «απόλυτα υπέροχη για τις εξαγωγές».

Τέλος, απαντώντας στις χθεσινές εκτιμήσεις του επενδυτή Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος ανέφερε ότι σε περίπτωση Brexit το βρετανικό νόμισμα θα δει χειρότερη βουτιά από τη Μαύρη Τετάρτη, ο Φάρατζ υποστήριξε ότι «ο Τζορτζ Σόρος πιστεύει στις ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης. Είναι αμετάπειστος φεντεραλιστής. Πάντα ήταν. Οπότε δεν εκπλήσσομαι από αυτά που είπε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v