Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Bremain» με ισχνή πλειοψηφία το βασικό σενάριο της Citi

Η Citi βλέπει 60% πιθανότητα οι Βρετανοί να επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΕ, ωστόσο η υπερίσχυση του Bremain με ισχνή πλειοψηφία θα μπορούσε να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα σε Βρετανία και ΕΕ. Τεράστιες επιπτώσεις παγκοσμίως στην περίπτωση Brexit.

«Bremain» με ισχνή πλειοψηφία το βασικό σενάριο της Citi

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν με οριακή πλειοψηφία να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως αυτή η οριακή πλειοψηφία θα μπορούσε και πάλι να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ευρώπη, σύμφωνα με αναλυτές της Citi, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Βλέπουμε 60% πιθανότητα η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων να επιλέξουν «Παραμονή» στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου», αναφέρει η Citi σε σημείωμά της προς τους πελάτες της, συμπληρώνοντας πως «μια ισχνή πλειοψηφία υπέρ της "παραμονής" (που είναι και το βασικό της σενάριο) θα μπορούσε και πάλι να υπονομεύσει την πολιτική σταθερότητα σε Βρετανία/ΕΕ».

«Μια ψήφος υπέρ της "εξόδου" θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στις παγκόσμιες χρηματαγορές, στην οικονομία και στην πολιτική, προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη σε Βρετανία και Ευρώπη», σύμφωνα με τη Citi.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Betfair, η πιθανότητα ψήφου υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 75%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v