Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telegraph: Υπέρ του Brexit η Βασίλισσα Ελισάβετ;

«Δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ευρώπης» φέρεται να δήλωσε σε δείπνο η Βασίλισσα Ελισάβετ. Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές συζητήσεις σχολιάζει το παλάτιο, τονίζοντας πως η Ελισάβετ έχει παραμείνει ουδέτερη πολιτικά τα τελευταία 64 χρόνια.

Telegraph: Υπέρ του Brexit η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Η Βασίλισσα Ελισάβετ καταγράφει τις απόψεις των συνδαιτυμόνων της στο δείπνο σχετικά με το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνοντας τους την εξής ερώτηση: «Δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ευρώπης»

Όπως μεταδίδει η Telegraph, o βιογράφος της Βασίλισσας Robert Lacey είναι αυτός που μετέφερε τα σχόλια της. Σύμφωνα με τον ίδιο αποτελούν μια ένδειξη πως ίσως η Βασίλισσα να τάσσεται υπέρ του Brexit.

To παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι η Βασίλισσα είχε συζητήσεις σχετικά τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα ενός Brexit, ωστόσο πηγές από το περιβάλλον του παλατιού δήλωσαν πως τα λόγια που αποδίδονται στην Ελισάβετ είναι «ένα ερώτημα και όχι μια δήλωση».

«Φαίνεται πως θέτει ένα ερώτημα και ότι δεν κάνει μια δήλωση. Δεν εκφράζει μια άποψη» σημείωσε πηγή του παλατιού.

Ο κ. Lacey δήλωσε στην Telegraph: «Eκανε την ερώτηση στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης. Της αρέσουν οι ανοιχτές συζητήσεις».

Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε από την πλευρά του: «Δεν θα σχολιάσουμε ιδιωτικές συζητήσεις που μπορεί να είχε ή να μην είχε η Βασίλισσα, αλλά η Βασίλισσα είναι πάνω από την πολιτική, έχει παραμείνει ουδέτερη πολιτικά τα τελευταία 64 χρόνια της και είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι ότι το δημοψήφισμα είναι ζήτημα του βρετανικού λαού».

Σημειώνεται πως η Telegraph τάχθηκε ανοιχτά στις 20 Ιουνίου υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v