Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Η ΕΕ έκανε πλουσιότερη τη βρετανική οικονομία

Η Βρετανία έγινε «δυναμική και ζωντανή οικονομία» χάρη στην ευρωπαϊκή συμμετοχή, τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ. Το Ταμείο καθυστέρησε 24 ώρες τη δημοσιοποίηση έκθεσής του για τις συνέπειες του Brexit, στον απόηχο της δολοφονίας της Jo Cox.

Λαγκάρντ: Η ΕΕ έκανε πλουσιότερη τη βρετανική οικονομία

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιεί τη Βρετανία για τους κινδύνους της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας πως υπάρχει «σαφής επιχειρηματολογία» για να παραμείνει στο μπλοκ, μεταδίδει το Bloomberg.

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή έχει φέρει θέσεις εργασίας και ανόδους στα εισοδήματα της Βρετανίας και βοήθησε ώστε να γίνει η χώρα μια «δυναμική και ζωντανή οικονομία», τονίζει η Κριστίν Λαγκάρντ σε απόσπασμα προετοιμασμένης ομιλίας που θα απευθύνει σήμερα στη Βιέννη.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει τονώσει το εμπόριο και την επένδυση και έχει ενισχύσει την παραγωγικότητα και τα εισοδήματα, επισημαίνει.

«Τα οικονομικά ρίσκα της αποχώρησης συγκαταλέγονται αποφασιστικά στα μειονεκτήματα», τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι «υπάρχει, κατά την άποψή μου, σαφής επιχειρηματολογία για το κατά πόσο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επωφεληθεί- και θα εξακολουθήσει να επωφελείται- από τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Καθώς η εκστρατεία έχει «παγώσει» στον απόηχο της δολοφονίας της υπέρ της Remain πολιτικού, Jo Cox, το Ταμείο καθυστέρησε 24 ώρες τη δημοσιοποίηση λεπτομερούς του έκθεσης για τις συνέπειες του Brexit.

Η προειδοποίηση της Λαγκάρντ συνάδει με το περιεχόμενο παρόμοιας έκθεσης του ΔΝΤ, του περασμένου μήνα, με την οποία υποστήριξε πως το Brexit μπορεί να οδηγήσει σε «παρατεταμένη περίοδο έντονης αβεβαιότητας», πυροδοτώντας μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και πλήττοντας την οικονομική παραγωγή.

Το Ταμείο επεσήμανε επίσης ότι η έξοδος της Βρετανίας θα μπορούσε να διαβρώσει τη θέση του Λονδίνου ως χρηματοοικονομικό κέντρο και να προκαλέσει «απότομες» πτώσεις στις τιμές κατοικιών και μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v