Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q3

Την επιβράδυνση στα νέα επισφαλή δάνεια αλλά και τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους επισημαίνουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου της Eurobank.

Eurobank: Πώς είδαν οι αναλυτές το Q3
Την επιβράδυνση στα νέα επισφαλή δάνεια αλλά και τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους επισημαίνουν οι αναλυτές, σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου της Eurobank

Η Deutsche Bank αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή σε "hold" από "sell" ενώ ανεβάζει το στόχο στα 9,4 από 9 ευρώ, τονίζοντας πως "απαιτείται προσεκτική προσέγγιση, δεδομένου ότι η εικόνα για τα επόμενα τρίμηνα είναι δύσκολη τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ξένες αγορές". Ωστόσο, προσθέτει ότι αυτά τα ρίσκα συμπεριλαμβάνονται πλέον στην τιμή της μετοχής της Eurobank.   

Η Deutsche Bank αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 21% για το 2010 στα 0,63 ευρώ και κατά 9% για το 2011 στα 1,34 ευρώ.

Η Eurobank είναι η κορυφαία επιλογή μας στην Ελλάδα, τονίζει η UBS μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την τράπεζα, σε έκθεσή της όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 16,5 ευρώ και σύσταση "buy".

Ο οίκος τονίζει ότι τα αποτελέσματα γ' τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις λόγω ισχυρών κερδών από συναλλαγές και χαμηλότερης φορολόγησης, ενώ τονίζει την σημαντική επιβράδυνση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Παράλληλα, η UBS υπογραμμίζει ότι με τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας να παραμένουν ισχυρές, η μείωση της παρεχόμενης ρευστότητας από την ΕΚΤ είναι "διαχειρίσιμη, χωρίς επιπλέον κόστος".

Η Eurobank διαπραγματεύεται με discount 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, συμπληρώνει η UBS.

Η επιβράδυνση στα επισφαλή δάνεια υποστηρίζει την "επενδυτική περίπτωση" της Eurobank, τονίζει η Merrill Lynch, τονίζοντας ότι η τράπεζα παραμένει μια από τις προτιμώμενες τράπεζες στην Ευρώπη. 

Η τρέχουσα αδυναμία της μετοχής είναι υπερβολική και αποτελεί εξαιρετικό σημείο εισόδου στη μετοχή, αναφέρει, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως η Eurobank είναι ικανή να μειώσει την εξάρτησή της από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ στα επόμενα τρίμηνα.   

Η Keefe, Bruyette & Woods κάνει λόγο για ισχυρά αποτελέσματα, με βελτίωση των εσόδων από βασικές δραστηριότητες, χαμηλότερη αύξηση κόστους και επιβράδυνση στη διαμόρφωση νέων επισφαλειών, σε έκθεσή της όπου διατηρεί τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο στα 13,5 ευρώ.  

Όπως σχολιάζει, "η Eurobank έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των επενδυτών: το προφίλ χρηματοδότησης και τα βασικά της κεφάλαια έχουν βελτιωθεί, ενώ οι υψηλές προβλέψεις για επισφάλειες, καθώς επιβραδύνεται η διαμόρφωση νέων επισφαλών δανείων, θα επιτρέψουν χαμηλότερο κόστος ρίσκου το 2010".

Σε “overweight” από “equalweight” αναβαθμίζει την σύσταση για την Eurobank η Euroxx Sec, με έκθεσή της στις 25/11, αυξάνοντας ταυτόχρονα την τιμή-στόχο στα 11,40 ευρώ ανά μετοχή, από 11,10 ευρώ προηγουμένως.

Η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τράπεζας, αναφέρει ότι η επιβράδυνση του ρυθμού σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν το αξιοπρόσεκτο σημείο στις επιδόσεις της Eurobank, σημειώνοντας πως τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε έκθεσή της, η Εθνική-Π&Κ τονίζει ότι τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, λόγω χαμηλότερης φορολογικής δαπάνης και παρά τις υψηλότερες επισφάλειες, σε σχέση με τις προβλέψεις. 

Τα θετικά στοιχεία στο Q3, τονίζει η χρηματιστηριακή, είναι η "ξεκάθαρη" επιβράδυνση στα νέα επισφαλή δάνεια, η βελτίωση στα έσοδα από προμήθειες, η ισχυρή οργανική παραγωγή κεφαλαίων και οι επιτυχημένες προσπάθειες περικοπών κόστους.   

Η Εθνική-Π&Κ διατηρεί τη σύσταση "outperform" για τη μετοχή, με τιμή-στόχο στα 12 ευρώ. 

Η Marfin Analysis επισημαίνει τη βελτίωση στα καθαρά κέρδη της τράπεζας σε τριμηνιαία βάση, προσθέτοντας ότι υπερέβησαν τις προσδοκίες λόγω χαμηλότερης φορολόγησης, παρά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα από τόκους. 

Τα αποτελέσματα περιείχαν θετικές και αρνητικές ενδείξεις, με τη γενικότερη εικόνα "μάλλον ουδέτερη", τονίζει η Marfin, σημειώνοντας ότι διατηρεί θετική στάση για τη μετοχή, λόγω και της φθηνής αποτίμησής της. 

Η Proton σημειώνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και το επιτοκιακό περιθώριο της Eurobank διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων, επισημαίνοντας όμως ότι βελτιώθηκε η ποιότητα ενεργητικού στο γ΄ τρίμηνο.
 
Η Alpha Finance αποδίδει την ισχυρότερη των εκτιμήσεων εικόνα των καθαρών κερδών της τράπεζας στη χαμηλή φορολόγηση, ενώ τονίζει ότι τα κέρδη επιβαρύνονται από τις αυξημένες προβλέψεις.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί η επιβράδυνση στον ρυθμό δημιουργίας νέων επισφαλών δανείων, που είναι ιδιαίτερα θετικό στοιχείο και θα οδηγήσει σταδιακά σε χαμηλότερο κόστος ρίσκου, τονίζει η χρηματιστηριακή. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v