Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Νέες τιμές και σχόλια για το εννεάμηνο

Στα υψηλότερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους και τις αμοιβές και προμήθειες και στην μεγαλύτερη συνεισφορά από τις χώρες της ”νέας Ευρώπης”, αποδίδουν οι αναλυτές τα ισχυρά μεγέθη που ανακοίνωσε για το 9μηνο η Eurobank, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αποτελούν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Eurobank: Νέες τιμές και σχόλια για το εννεάμηνο
Στα υψηλότερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους και τις αμοιβές και προμήθειες και στην μεγαλύτερη συνεισφορά από τις χώρες της ”νέας Ευρώπης”, αποδίδουν οι αναλυτές τα ισχυρά μεγέθη που ανακοίνωσε για το 9μηνο η Eurobank, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αποτελούν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Στα 33 από 31,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank η Deutsche Bank, σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου και οι προοπτικές της τράπεζας χαρακτηρίζονται ισχυρές, ενώ όπως αναφέρει ο οίκος δεν τίθεται θέμα ρευστότητας.

Σε αλλαγή της τιμής-στόχου για την Eurobank προχωρά και η Goldman Sachs, η οποία σε έκθεσή της στις 30/10, αυξάνει την τιμή στόχο για την τράπεζα στα 28,2 ευρώ ανά μετοχή, από 27,4 ευρώ προηγουμένως, τιμή που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 7% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η σύσταση διατηρείται σε ”neutral”.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, ο οποίος σημειώνει οτι τα μεγέθη της Eurobank ”ευθυγραμμίστηκαν” σε γενικές γραμμές με τις προσδοκίες της αγοράς, βασικό ζήτημα μεσο-μακροπρόθεσμα για την τράπεζα παραμένει η διατήρηση της ανοδικής τάσης των περιθωρίων τόκων.

Η Proton Securities (30/10) αυξάνει την τιμή-στόχο για την Eurobank στα 33,2 ευρώ ανά μετοχή, από 31,5 ευρώ προηγουμένως, τιμή που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 26,3% έναντι της τιμής κλεισίματος της συνεδρίασης της 29ης Οκτωβρίου.

Η χρηματιστηριακή εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην επιτυχία της περιφερειακής στρατηγικής της Eurobank και ως εκ τούτου επαναδιατυπώνει την σύσταση ”outperform”, σημειώνοντας πως αναμένει την ”νέα Ευρώπη” να συνεχίσει να στηρίζει τους τρέχοντες ρυθμός ανάπτυξης σε επίπεδο όγκου και κερδοφορίας, μετριάζοντας τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση στην ελληνική αγορά.

Την τιμή-στόχο για την Eurobank ”ανεβάζει” η Beta ΑΧΕΠΕΥ, θέτωντας τον πήχη στα 32,20 ευρώ ανά μετοχή, από 27,30 ευρώ προηγουμένως, τιμή η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 22,34% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η σύσταση διατηρείται σε ”overweight”.

”Άλλο ένα σπουδαίο τρίμηνο- άλλη μια υπέρβαση του consensus κατά 10%”, τιτλοφορείται το review της UBS με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, στο οποίο διατηρεί τη σύσταση ”buy” και την τιμή στόχο των 33 ευρώ. Κατά τον οίκο, τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα αποδίδονται στα υψηλότερα έσοδα από τόκους, στα συνολικά έσοδα και στα χαμηλότερα κόστη.

Στην κατά 10% υπέρβαση των συγκλινουσών εκτιμήσεων στέκεται και η Merrill Lynch στην ανάλυσή της με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, όπου χαρακτηρίζει το τρίμηνο ισχυρό και διατηρεί τη σύσταση ”neutral”. Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2007 χαρακτηρίζονται ”συντηρητικές” και η Merrill Lynch κάνει λόγο για πιθανή αναβάθμισή τους κατά περίπου 4%.

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη της Eurobank προχωρά με έκθεσή της στις 29/10 η Citigroup, μετά την ανακοίνωση των ”ισχυρών”, όπως τα χαρακτηρίζει, αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η τράπεζα. Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αυξάνει κατά 3% τις προβλέψεις του για την χρήση του 2007 και κατά 4% αυτές του 2008 και 2009, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 30 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”buy”.

Ισχυρά χαρακτηρίζει η HSBC τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο και το 9μηνο η Eurobank, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν 10,5% και 3,3% (αντίστοιχα) υψηλότερα των προβλέψεων της χρηματιστηριακής. Η HSBC σημειώνει πως οι καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις της τράπεζας οφείλονται κυρίως στα υψηλότερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους και τις αμοιβές και προμήθειες, ενώ τονίζει πως σε γενικές γραμμές, τόσο τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν όσο και οι πληροφορίες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του conference call, δίνουν ένα ”ενθαρρυντικό μήνυμα” για τις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας του ομίλου και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της επισημαίνει πως οι αυξημένοι όγκοι των δραστηριοτήτων της τράπεζας, η μεγαλύτερη συνεισφορά από τις χώρες της ”νέας Ευρώπης” και η βελτιωμένη κερδοφορία στην περιοχή, οδήγησαν σε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από προμήθειες, ενώ ”ευθυγραμμίζει” τις εκτιμήσεις της για το κόστος του ρίσκου με αυτές της διοίκησης της Τράπεζας. Σε γενικές γραμμές, αναφέρει, προχώρησε σε μικρές αναβαθμίσεις στις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή στην περιοχή, της τάξης του 1,5%-2,0%.

Η National Securities-P&K Research αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Eurobank για το 9μηνο ξεπέρασαν κατά 4% τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακές και κατά 3% το consensus, λόγω του περιορισμού του κόστους και του ελαφρώς υψηλότερου περιθωρίου των τόκων.

H Eurobank ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης των κύριων τραπεζικών δραστηριοτήτων της και του καλύτερου του αναμενόμενου ελέγχου του κόστους, αναφέρει η Alpha Finance. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί, θα επιτευχθούν.

Νέα τιμή-στόχο στα 29,8 από 29,1 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Eurobank η Marfin Analysis σε έκθεσή της μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας, ενώ διατηρεί σύσταση ”accumulate”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v