Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές Αρχής: 20 σελίδες το πόρισμα για Ρέμο, «δεν έχω φοροδιαφύγει» λέει ο καλλιτέχνης

Εταιρεία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φαίνεται να «πυροδότησε» την έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος», επισημαίνει ο γνωστός τραγουδιστής.

Πηγές Αρχής: 20 σελίδες το πόρισμα για Ρέμο, «δεν έχω φοροδιαφύγει» λέει ο καλλιτέχνης

Η φοροδιαφυγή ύψος 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Σύμφωνα με όσα φέρεται πως έχει αποτυπώσει στην έρευνα της η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Η συναλλαγή, διαπιστώθηκε από την Αρχή, πως δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα, μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις.

Για την Αρχή τα παραπάνω συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε η διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου.

Ο επιχειρηματίας αυτός ελέγχεται επίσης από την Αρχή.

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε η Αρχή για το ξέπλυμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου με τον φάκελο να χρεώνεται για περαιτέρω διερεύνηση σε Εισαγγελέα πριν μια εβδομάδα.

Ρέμος: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν ακυρώνω καμιά συναυλία

«Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή», δηλώνει ο γνωστός τραγουδιστής, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Euro2day.gr.

Η ανακοίνωση:

"Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ - τάχιστα - να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου.

Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους.

Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου."

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v