Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρία νέα γκάλοπ

Ξεπερνά τις 5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τρίτο κόμμα σε Metron Analysis και Public Issue «Το Ποτάμι». Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στη δημοσκόπηση της Interview.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τρία νέα γκάλοπ

Προβάδισμα 5,3 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 36% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,7%. Τρίτο κόμμα σύμφωνα με την μέτρηση είναι το Ποτάμι με 7,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%. Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου καταγράφει ποσοστό 1,6%, το ΛΑΟΣ 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 9,1%.

Παράλληλα, στην εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 147, η ΝΔ 83, το Ποτάμι 20, η Χρυσή Αυγή 15, το ΚΚΕ 13, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες από 11.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το υψηλό 81% με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 14%. Ωστόσο, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο πρώτος έχει προβάδισμα με 36% και ακολουθεί ο δεύτερος με 29%. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»



Στο δίλημμα μεταξύ αυτοδύναμων κυβερνήσεων και κυβερνήσεων συνεργασίας οι πολίτες τάσσονται υπέρ της δεύτερης λύσης με 65%. Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (68%) υποστηρίζει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Παρ’ όλα αυτά, το 57% θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό να παραμείνουμε στο ευρώ, έναντι του 37% που πιστεύει ότι πρέπει να ανατρέψουμε τα μνημόνια.

Στις 5 μονάδες η διαφορά σύμφωνα με την Public Issue

Προβάδισμα πέντε μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγής. 

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35% και αυτό της ΝΔ στο 30%, ενώ εκτιμά ότι το πρώτο κόμμα παίρνει 144 έδρες.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται Το Ποτάμι με 7%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και οι ΑΝ.ΕΛ με 3,5%.  Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών συγκεντρώνει το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστών, 21%.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της  Interview

Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,1% έναντι 24,6%, με τη Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 5,5%.

Στην τέταρτη θέση είναι το Ποτάμι με 5,0% και ακολουθούν το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%. Στο 2,2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ, ενώ το Κίνημα συγκεντρώνει το 1,6% και η ΔΗΜΑΡ 0,8%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,7%, άκυρο/λευκό το 5,2%, ενώ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο 12,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς (38%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (32%).

Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων το διήμερο 22 και 23/1/2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v