Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εκλογές «αποφασιστική αναμέτρηση», «δημοψήφισμα για τη ζωή» και «ιστορική ευκαιρία», ενώ εκτίμησε ότι ο λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Οι δεσμεύσεις.

  • Real.gr
Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και δεσμεύσεις έναντι των πολιτών απηύθυνε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που επαναλαμβάνει το άνοιγμα σε όλους τους ψηφοφόρους. Ιδιαίτερη αναφορά στους αριστερούς ψηφοφόρους και όσους στηρίζουν το ΚΚΕ.

«Αυτή τη Κυριακή ο λαός μας θα γράψει ιστορία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και έθεσε τα διλήμματα που έχουν οι πολίτες ενόψει της κάλπης της Κυριακής: «Με την εντολή του λαού, ή με τις εντολές του Βερολίνου; Με την Ελλάδα ή με τη κυρία Μέρκελ; Με τη δημοκρατία, ή με τον ολοκληρωτισμό; Με το νέο ή με το παλιό και γερασμένο; Και εν τέλει: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα μνημόνια;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εκλογές «αποφασιστική αναμέτρηση», «δημοψήφισμα για τη ζωή» και «ιστορική ευκαιρία», ενώ εκτίμησε ότι ο λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη.

Παράλληλα επανέλαβε το άνοιγμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους αριστερούς ψηφοφόρους και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τους υποψηφίους του ΚΚΕ. «Και μας κατηγόρησε και για αυτό ακόμα, η ηγεσία του ΚΚΕ. Συγνώμη κιόλας σύντροφοι που ακολουθούμε αυτή τη στάση αρχών. Αλλά τι να σας πω; Ότι δε θα το ξανακάνουμε; Δε μπορώ να το πω, γιατί θα το ξανακάνουμε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Γιατί εμείς βάζουμε το συμφέρον του λαού και την ενότητα της αριστεράς, πάνω από κομματικούς υπολογισμούς και εμφύλιες ρητορείες. Και το ίδιο πιστεύω βαθιά ότι θα κάνουν και οι χιλιάδες αγωνιστές, οι κομμουνιστές σε όλη την Ελλάδα».

Επιπλέον κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού». «Και θύμωσε που τολμήσαμε να απευθυνθούμε στον απλό ψηφοφόρο.
Για να τον καλέσουμε να εγκαταλείψει το δρόμο της μαύρης τρομοκρατίας και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας. Για να τον θέσουμε προ των ευθυνών του. Για να του πούμε για χιλιοστή φορά ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εχθρός του συστήματος, όπως πλασάρεται, αλλά το μακρύ φονικό χέρι του συστήματος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για «αποστασία» και τόνισε ότι «έχουν ξεχάσει όχι μόνο τι θα πει αξιοπρέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ήθος. Αλλά και τι θα πει ντροπή». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι δεν διαπραγματεύθηκε και σήμερα έρχεται να υποσχεθεί παντεσπάνι. «Δεν ντρέπεται τώρα, σήμερα, μετά την καταστροφή που έχει προκαλέσει, να υπόσχεται θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ιστορίες επιτυχίας. Να υπόσχεται παντεσπάνι, σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε:

• Για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στηριγμένο απόλυτα στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα.

• Για το ξερίζωμα των μηχανισμών που νέμονται το δημόσιο χρήμα, τη δημόσια εξουσία και τη δημόσια περιουσία προς όφελος της πολιτικής τάξης και ενός παρασιτικού κεφαλαίου.

• Για την ενεργοποίηση συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη, για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής στην Ευρώπη ώστε να δρομολογηθεί η μεγάλη λύση για το ελληνικό χρέος.

• Για την επαναφορά της ισότιμης θέσης της χώρας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στην ευρωζώνη μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που θα επιβεβαιώσει το γράμμα και την ισχύ των Θεμελιωδών Συνθηκών που η χώρα έχει υπογράψει.

• Για τον δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

• Για την ενεργοποίηση προγράμματος αναδιαρθρώσεων και τον απεγκλωβισμό εκατομμυρίων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών από το άγος των χρεών.

• Για την άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη με έκτακτα προγράμματα ενίσχυσης.

• Για την ενεργοποίηση Προγράμματος αποκατάστασης των Δασκάλων και των Καθηγητών, των Γιατρών και των Νοσοκόμων, των επιστημόνων και των υπαλλήλων που συγκροτούν την καρδιά του κοινωνικού κράτους.

• Για την αποκατάσταση των Δικαστικών, των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών που κρατούν όρθια την ελληνική κρατική υπόσταση.

• Για την υλοποίηση έκτακτων προγραμμάτων υποστήριξης των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων επαγγελματιών στην πόλη και την ύπαιθρο.

• Για την προάσπιση των δημοσίων αγαθών, όπως είναι το νερό, τα δάση και ο αιγιαλός.

• Για την περιφρούρηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που είναι το διαβατήριό μας για την Ευρώπη του μέλλοντος.

• Για την άμεση ανατροπή των αποφάσεων εκποίησης του κράτους.

• Για την επιστράτευση της δημόσιας περιουσίας για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και τη θωράκιση των συντάξεων.

• Για μια Ελλάδα σύγχρονη και υπερήφανη, για μια Ελλάδα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

• Για την προάσπιση των εθνικών δικαίων σε ολόκληρο το τόξο του ελληνισμού από τη Θράκη ως την Κύπρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v