Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Έχουμε την πολιτική βούληση και την εμπειρεία να συνεχίσουμε το έργο μας»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος εξηγεί τους λόγους που καλεί τους πολίτες να τον επανεκλέξουν

  • Real.gr
«Έχουμε την πολιτική βούληση και την εμπειρεία να συνεχίσουμε το έργο μας»
Μείωση των δημοτικών τελών - τα οποία έχουν «παγώσει» λόγω της οικονομικής κρίσης - αύξηση βρεφονηπιακών σταθμών, απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και ίδρυση γραφείου υποστήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών είναι μερικά από όσα σχεδιάζει και είναι έτοιμος να υλοποιήσει, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος. 

«Έχουμε την πολιτική βούληση και την εμπειρία να συνεχίσουμε δημιουργικά το έργο μας και να διασφαλίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας μία πόλη ασφαλή και ένα ανθρώπινο μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Τσίρος.

Συνέντευξη υποψηφίου Δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου στο Real.gr

1) Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της θητείας σας, ποια είναι η ουσιαστική προσφορά σας στο Δήμο Γαλατσίου;

Πριν από οκτώ χρόνια όλα τα μεγάλα ζητήματα του Γαλατσίου είχαν παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα από την τότε διοίκηση του Δήμου.
Όλα ήταν χαμένη υπόθεση.

• Όμως μαζί αγωνιστήκαμε και πετύχαμε τη διάσωση των δημόσιων αναδασωτέων εκτάσεων και των λοιπών χώρων πρασίνου.
• Καταφέραμε έναν ελλειμματικό Δήμο με χρέη να τον κάνουμε πλεονασματικό, με μηδενικά σχεδόν χρέη προς τράπεζες και προμηθευτές.
• Πετύχαμε δικαστικά τον επαναχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης του πρώην λατομείου Λεβεντάκη και προβήκαμε στην αναδάσωσή του.
• Διασώσαμε από την ανοικοδόμηση τους τελευταίους ελεύθερους χώρους (οικόπεδα Παπαφλέσσα, πλατεία Λυκούργου).
• Διασφαλίσαμε χρήματα για την απαλλοτρίωση του Λόφου του Παιδιού στη Γκράβα.
• Με πρωτοβουλίες της δικής μας Διοίκησης ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος για τη Διάσωση των Τουρκοβουνίων.
• Με τους κοινούς μας αγώνες διασώθηκε από τα επιχειρηματικά συμφέροντα το ΠΑΛΑΙ.
• Αναπλάσαμε όλες τις κεντρικές νησίδες, τους δρόμους της πόλης, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές.
• Δημιουργήσαμε Κοινωνικές Δομές, τις οποίες επεκτείνουμε συνεχώς

2) Ποια προβλήματα μαστίζουν περισσότερο το Δήμο σας και με ποιο τρόπο τα αντιμετωπίζετε;

Οι περισσότεροι δήμοι έχουν παρόμοια προβλήματα, όπως της ανεργίας, της διασφάλισης φύλαξης των παιδιών των εργαζόμενων γονέων και της στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Εμείς κάνοντας αγώνα για την επίλυση όσων απασχολούν τους δημότες μας, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο Κοινωνικών Δομών, με Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο και Γραφείο Διαμεσολάβησης, ενώ από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Συσσιτίου, που θα εξυπηρετεί 100 άτομα ημερησίως, ώστε να βοηθήσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Έχουμε παγώσει τα τελευταία χρόνια τα δημοτικά τέλη χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επίσης, αυξάνουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με την κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου, που θα φιλοξενήσει 76 βρέφη και νήπια.

Εκμεταλλευόμαστε κάθε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο (π.χ. ΤΟΠΣΑ) και κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να προωθήσουμε ανέργους Γαλατσιώτες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Όμως παράλληλα δουλέψαμε πολύ για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της καθαριότητας, του περιβάλλοντος και του πρασίνου. Καθ’ ομολογία των αντιπάλων μας έχουμε πετύχει πολλά σε αυτούς τους τομείς.

Προχωρήσαμε στην ανάπλαση όλων των νησίδων του Δήμου, των πλατειών και των παιδικών χαρών, ενώ πρόκειται να υλοποιήσουμε τη Βιοκλιματική Ανάπλαση Κέντρου Πόλης στο Δήμο μας.



3) Με ποιο τρόπο θα συμβάλλετε στην ενίσχυση και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς του Γαλατσίου;

Θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς ο Δήμος μας είναι πλεονασματικός και μας δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Θα δημιουργήσουμε Γραφείο Υποστήριξης των Ελευθέρων Επαγγελματιών ώστε να τους διευκολύνουμε στην έναρξη της επιχείρησης τους.

Εκμεταλλευόμαστε προγράμματα, όπως τα ΤΟΠΣΑ, για την εύρεση επιδοτούμενου προσωπικού για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε να μην επιβαρύνονται με μισθολογικά και ασφαλιστικά κόστη. Θα δημιουργήσουμε το πρόγραμμα «Μένουμε Γαλάτσι» μέσω του οποίου θα στηρίξουμε την τοπική αγορά με την έκδοση εκπτωτικής κάρτας.

4) Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους δημότες σας μια ανάσα πριν από τις εκλογές;

Έχουμε την πολιτική βούληση και την εμπειρία να συνεχίσουμε δημιουργικά το έργο μας και να διασφαλίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας μία πόλη ασφαλή και ένα ανθρώπινο μέλλον. Καλώ το Λαό του Γαλατσίου, ανεξάρτητα από την ψήφο που έδωσε την πρώτη Κυριακή, να συμπορευτούμε στον κοινό μας αγώνα, για όλα αυτά που μας ενώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v