Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Να απαντηθεί σωστά το δίλημμα»

«Τεράστιο δημοκρατικό λάθος το φλερτ με τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Να απαντηθεί σωστά το δίλημμα»
Στο δίλημμα που πρέπει «να απαντηθεί σωστά» στις τριπλές κάλπες της Κυριακής επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει στην Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για «μπλόφα» από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας λέει: ψηφίστε με και εγώ θα κάνω μια άλλου τύπου διαπραγμάτευση, θα απειλήσω ότι αν δεν μου δώσετε αυτά που θέλω, θα παύσω μονομερώς τις πληρωμές, θα οδηγήσω τη χώρα σε χρεοκοπία, σε γεγονός πιστωτικό δηλαδή, θα την κρεμάσω στα μανταλάκια διότι η Ευρώπη έχει να χάσει πάρα πολλά σε σχέση με την Ελλάδα, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ».


real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΚΑΙ 1 από realmedialive

Μάλιστα, σχετικά με τον χαρακτηρισμό «συνωμότες των Καννών» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας για τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος απάντησε, ότι «τώρα έχει γίνει παπανδρεϊκός, τώρα είναι υπέρ του δημοψηφίσματος, το οποίο όταν το εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας το κατήγγειλε με τον πιο σκληρό τρόπο». Σε ερώτηση σχετικά με τις Κάννες και για το εάν έχει να πει πράγματα για την επίμαχη Σύνοδο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι μία μέρα πρόκειται να πει «απίστευτα πολλά».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Κομισιόν, είπε ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει στην Ευρώπη. «Δεν ξέρει τι δυνατότητες έχει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπροστά στον Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανία Καγκελάριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών και σχετικά με το δίλημμα που έθεσε πριν από είκοσι ημέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα ο οποίος λέει εκλογές - δημοψήφισμα για την κυβέρνηση, ο ίδιος λέει: «Προσέξτε, φίλοι μου Ελληνίδες και Έλληνες αγαπητοί συμπολίτες και συμπατριώτες, εδώ το βράδυ της Κυριακής κάποιοι θα ερμηνεύουν την ψήφο σας. Την ψήφο σας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές».

«Δεν είναι μόνο τα ποσοστά της Ελιάς»

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι τα σημεία που θα λάβει υπόψιν στις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν θα είναι μόνο τα ποσοστά της Ελιάς: «Κανείς δεν έχει δεσμευτεί σε ποσοστά, ευρωεκλογές είναι. Θα λάβουμε υπόψη και τα ποσοστά, θα λάβουμε υπόψη και τη σύγκριση με τα άλλα κόμματα, θα λάβουμε υπόψη και τη γενική αίσθηση, θα λάβουμε υπόψη και τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Σχετικά με την στάση του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «θα κάνει ό,τι πρέπει ως πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξει την παράταξη που τον τίμησε στο έπακρο αναδεικνύοντας ως Πρωθυπουργό. Να πει ξεκάθαρα αυτό το οποίο έχει πει ο άνθρωπος ότι στηρίζει τη δημοκρατική παράταξη».

«Πράξη απεχθής το φλερτ με την ηγεσία της ΧΑ»

Τέλος, σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι το 16% του κ. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας είναι χρυσαυγίτες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά το χέρι τους πήγε και ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο τέτοιο. Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί σημαίνει έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών».


real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΚΑΙ 3 από realmedialive

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το φλερτ τώρα, το άμεσο ή έμμεσο φλερτ με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεών της, τύπου Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, είναι μια πράξη απεχθής. Το να πείσεις έναν πολίτη ότι πρέπει να αλλάξει άποψη, είναι δημοκρατικό καθήκον, αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι δεν θα κατέβουν ποτέ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Αλλά πρέπει να υπάρξει αλλαγή αντίληψης. Και ιδίως αυτοί οι οποίοι είναι χαλαροί και είναι δεκτικοί μιας ψήφου η οποία είναι φιλική στο ναζισμό και τη βία, αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι έκαναν ένα τεράστιο δημοκρατικό λάθος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v